Skuggar Bayern München på topplista över bästa fansen. ...

Spanska ABC har listat Europas bästa fans, och en svensk klubb tar överraskande plats på topplistan.

Lagom till kvällen Champions League-möte mellan Borussia Dortmund och Real Madrid så passar spanska ABC på att lista Europas bästa fans – en väntad vinnare koras i just Dortmund, men allsvenskan får också plats på listan: AIK tar överraskande plats som sexa på den spanska tidningens topp 8-lista.

AIK:s placering motiveras så här:

”I motsats till de kalla temperaturer som ofta omger matcher i Skandinavien, så höjer fansen temperaturen för varje år. Bengaler, banderoller och tifon livar upp de svenska läktarna, där AIK:s fans är särskilt aktiva och originella”.

Topplistan i sin helhet:

1) Borussia Dortmund
2) Inter
3) Salernitana
4) Galatasaray
5) Bayern München
6) AIK
7) St Etienne
8) Sampdoria