aikklack

På fredagseftermiddagen hade AIK sålt 42 615 biljetter till urpremiären på Friends. Nu går man för slutsålt:
– Det siktar vi absolut på att göra, säger AIK:s kommunikationschef Gabriella Blombäck, till FotbollDirekt.se.

 • Klubbrekordet från 1975 – 40 669.
 • Bästa publiksiffran på 2000-talet, tidigare 42 386 på Ullevi.
 • Slutsålt på Friends Arena.

Nu kan AIK slå flera rekord.

Slutsålt innebär dock inte 50 000, då alla platser inte är tillgängliga.
– Några tusen försvinner bredvid och under bortaklacken. Om allt säljer slut kan vi ta in 45 000. Förhoppningsvis blir det slutsålt.

AIK uppmuntrar nu de som inte köpt biljett att göra det så snart som möjligt då det inte finns många biljetter kvar.

Klubben har olika ”dealar” med några sponsorer för att locka ny publik till arenan. Bland annat kan man få två biljetter om man handlar på Mediamarkt.
– Vi vill på det sättet få nya besökare till matchen som förhoppningsvis kommer tillbaka.

Kommer det några engelska journalister till matchen?
– Det vet jag inte, men jag tror inte att vi har fått något svar, säger Blombäck och syftar på det brev som klubbens vd Thomas Edselius skickade till några av Englands fotbollsjournalister där han bjöd in till Friends Arena.

AIK har jobbat hårt för att fylla arenan och kampanjen ”Paint it black” har fallit väl ut.
– Vi har överträffat våra högt ställda förväntningar.

Kommer ni på kansliet fira med champagne?
– Det hoppas jag verkligen, men först har vi en match att spela.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002319930332 Hugo Johansson

  Mediamarkt har köpt 1250 biljetter av AIK till etage 3. Troligen är det dessa biljetter som delas ut till deras kunder i Södertälje. Hoppas att Syrianska FCs fans kommer till Friends och upplever stämningen, samt att de sköter sig. Det ska för övrigt bli underbart imorgon. Är redan nervös. Tittade på Ticnet för ett par timmar sen och då fanns det bara några hundra biljetter kvar. Hoppas att vi säljer ut arenan till sista plats. Paint it Back!

 • Gnaget Brud

  Älskar diskussion en som uppstår av efterblivna Bajen svin.. För det första vad fan har ni på denna sidan och göra och för det andra är ni avis för att ni tar 13000 på er arena, det är humm.. mer eller mindre lika mycket årskort innehavare vi har ;) sen du som börjar prata om att 1959 Göteborg 50000 lalala, läs lite noggrannare, för det står under 2000-talet.. inkompetenta idioter det finns i vårt samhälle

 • Bla, bla, bla…….

  Bla, bla, bla, bla:

  är det inte samma snack om AIK:s ” gratisbiljetter ” varje år, främst från Dif och Hammarby?

  Och kanske de allra märkligaste i sammanhanget:

  de få år AIK råkar sälja lite mindre årskort och lösbiljetter nämns inte ett ord om några gratisbiljetter över huvud taget – så varför just nu undrar man ju dock?

 • Blåvitt

  1959 IFK Göteborg – ÖIS publik: 52 194

 • Skissen på ticnet stämmer bra.

  Ja, nog stämmer antalet uppgivna sålda rätt bra med motsvarande arenaskiss på ticnet i alla fall:

  så, jag tycker mycket väl att uppgifterna stämmer överrens ganska bra, kontra hur det ser ut på den skissen som sagt.

 • scrubbuster

  Urpremiären var 17:e mars då bajen tog oskulden på fjends… inge mer me de!!
  Sen patetiskt att ens öppna kakhålet när vi inte börjat lira på nya söderstadion, kom tebaka me erat surr när denna säsong är över. Då vet vi var bajen, gnägget och apa står i förhållandet till varann. Som sagt inte har bajen någonsin givit ut gratis biljetter till söderstadion…. Vi gillar riktiga supportrar som tillför något dynamiskt men de hajjar inte tröga råttor. Lycka till på premiären!!! xxx

  • Tjerna

   He he du är för söt. Jag ska faktiskt villigt erkänna att jag får moderskänslor för hammarby. Jag är faktiskt glad över att ni vann den 17:e mars. Jag vill att ni kommer upp till allsvenskan för jag tror nog att alla ser er som Norrköping, ett gulligt lag som man kan förlora mot utan att det egentligen inte gör så mycket. Man kan helt enkelt känna sympati för er:) Hoppas bara att ni kommer trivas på nya Stockholms stadion.

  • FB

   Trist syn på livet du har! Trist också att ni fuskade till ett sm-guld……! Tur att ni har hängivna supporters i Brajen som alltid går på bandy…! Jävla tattare!

   • scrubbuster

    vakna upp sur sorkboet din mes

  • Irrelevant för ämnet.

   Vad har det med publiktryck och biljettförsäljning att göra?

  • PonchoBaby

   http://www.familjebostader.com/Om-oss/Nyheter/Nyheter-20121/Bandybiljetter-till-vara-hyresgaster/

   ”Gratis bandybiljetter till våra hyresgäster”

   Hint: Familjebostäder omfattar dryga 40 000 bostäder bara i Stockholm.

  • jaså?

   Du har då ingen koll överhuvudtaget. Urpremiären? Menar du bandyfinalen? Är det ens en sport? Och OM det är en sport så blev ni i alla fall slagna av både Sandviken och Gnaget då damerna spelade final i sagda sport dagen innan er ”final”.

   http://www.hammarbyfotboll.se/Article.aspx?id=1388c26f-081b-41cf-aa98-1c200e9967dc

   • scrubbuster

    men herre gud din mes, väx upp! du tar ju åt dig att du blir alldeles grön vit i ansiktet… HA HA!

 • teeeeerooooligt

  Jag är Djurgårdare och jag kan gratta er om det dyker upp så många på matchen. Min gissning är att publiksiffran hamnar på 36000. Om det dyker upp så många som alla gnagare påstår kommer jag inte behöva skämmas lika mycket som om det är < 36 000 på läktaren. Med det sagt, lycka till.

 • Matte-snille

  Viljket tjat om rekord och ca 45000 …. rekordet i svensk klubblagsfotboll ligger på 52194 om jag inte minns fel – så varför hålla på att träta om det som inte lär gå att slå ??

  • Teddie osterlindh

   54, 000 går att få in i Nya Råsunda rekordet kommer att ryka när AIK möter djurgården.Att AIK skrapar ihop 45, 000 medans syrianska skrapar ihop 500 personer ja helt rätt hur kan då rekordet slås.

 • Soja

  Har 4 polare från jobbet som ska gå. Dom är från Norrland och gillar hockey. Nog för att det är en sjukt bra publiksiffra så måste ni inse att det inte bara är aikare som går på matchen. Annars hade ni ju sålt ut Råsunda varje match. Nåja, hoppas att det inte är så pass svårt att få drag som bajrarna påstår.

  • Säkert övervägande AIK:are.

   Nog lär övervägande delen av publiken ganska säkert bestå av AIK:are:

   för hur vanligt är det att andra lags supportrar går på AIK, förutom i få undantagsfall?

   8 av 10 lär väl knappast stödja ett lag man inte håller på ekonomiskt.

 • decibelrekord

  1500 biljetter har delats ut till skolor,ungdomslagen ooch företag som mediamarkt på etage 3 inte mer. och mer ryms på stå plats så det blir ändå 45000 för 47000 kommer kunna tas in och till sist första målet är taget nästa ml är slå galastray ljuddecibel som 131 och vi ska nå 135 decibel

 • PonchoBaby

  ”En viss del gratisbiljetter delas alltid ut tex går man alltid in
  gratis som ungdomsspelare i AIK det är bara bra som supporterrekrytering
  sedan är Media Markt en samarbetspartner till AIK så det är inte
  märkligt om de fått ett par hundra plåtar heller. Blir mäktigt på
  Lördag. Sedan är uppgiften om 45000 maxkapacitet inte korrekta men det
  är faktiskt lite oklart hur många som det går in snarare rund 47-48 vid
  denna match”

  Sluta gråt nu alla hatare och se fram emot en riktig publikfest.

 • Vi får se på kommande QR.

  Om biljetter i stort antal skänkts bort eller inte får väl resultatet/ summan av kommande biljettintäkter visa i så fall.

  ja, sådant syns väl som sagt i kommande kvartalsrapporter, på intäktsdelen, om inte annat.

 • Gäst

  Ca 1000 biljetter har delats ut till sponsorer resten har sålts. Precis som gäller för alla andra lag och deras matcher delas det även ut biljetter till sponsorer och skolungdomar till denna match. Inget konstigt med det. Alla lag gör så, det handlar om att hitta nya marknader och potentiella supportergrupper för framtiden. AIK precis som ett fåtal andra föreningar i Sverige har potential att sälja riktigt mycket biljetter. Det ligger också i sakens natur att rivaliserande lags supportrar misstänkliggör de lag som drar mycket publik. AIK har vid ett flertal tillfällen de senaste åren visat att de kan sälja ut Råsunda, man brukar också i konkurrens med MFF vara det lag som år efter år vinner allsvenskans publikliga. Det är inget orimligt alls i att lag som AIK, MFF, Blåvitt och Hammarby säljer bra till sina hemmamatcher.

  • Rundgång på pengar.

   Precis:

   och det är ju egentligen ” gratisbiljetter ” som vi får tillbaka i form av sponsorintäkter från de sponsorer som får dem som tack för sitt sponsorskap till oss.

   Så, med deras sponsorpengar till klubben inräknat så blir ju biljetterna i slutändan likt förbannat inte gratis som sagt.

   Precis som att till exempel spelare i våra olika ungdomslag får betala medlemsavgift för att spela med/ representera klubben – alltså också pengar vi delvis redan får in den vägen istället.

 • Sval

  ”Vad ska hifdif göra nu? vad ska hifdif, vad ska hifdif, vad ska hifdif göra nu!?”

  • hk6800

   Dela ut gratisbiljetter till Tele2 om den nu blir klar i tid?

 • sickysixx

  Räkna bort hälften av publiken och du får rätt antal sålda och gnagare. Er premiär blir likt bandyfinalen, ett event och det vet ni om tattare! Kom inte och slå er för bröstet, hur många av de ca 45k kommer att dyka upp i fortsättningen? Eller menar ni på allvar (Även om skulle befinna er i guldstriden) att ni kommer att snitta 35-45k??? Pajashatten på i så fall råttpack!

  • Bg

   Det där är skitsnack, och det vet du mycket väl själv. Men antar att mindervärdeskomplexet smärtar i bröstet och att du på något sätt måste hävda dig. 42k är sålda, jag upprepar sålda biljetter. Sen att dom förmodligen sålts till ett rabatterat pris till t.ex MM som sen säljer vidare är en annan femma. Men det vet varken du eller jag något om.

   Hur många som kommer dyka upp i fortsättningen är svårt att sia om, klart är iaf att vi kommer snitta mer än vad ditt skitgäng drar, oavsett vilka du nu har oturen att hålla på.

   Pajashatten kan du behålla själv.

  • PonchoBaby

   När konstaterade vi att det skulle vara fullsmockat vid varje match? Vi går mot ett fullsatt Friends Arena vid en hemmapremiär, en publiksiffra som få klubbar de senaste 30 åren har upplevt. Men på med foliehatten om du tror att biljetter delas ut kors och tvärs i tusentals upplagor (vilket låter fullständigt absurt). AIK har gjort ett strålande jobb från marknadsförings-håll med Paint it Black och fått oerhört mycket mediautrymme genom att använda sig av supportrar inom musikbranschen medan Bajen haft en fattig video på Kennedy när han duttar bollen och Dif, ja dom har inte ens sålt slut sin sista hemmapremiär på stadion.

  • Ticnet har räknat fel.

   Ja, då har väl ticnet räknat fel då kanske.

  • FB

   Låter som en bitter Djyrgårdare….. Lite sämre mycket fulare!

 • http://www.facebook.com/people/Jonny-Puma-Näslund/740238981 Jonny Puma Näslund

  vafan är det gratisbiljetter. vem betalar för att se två skitlag….

  • Puman

   Läs den inledande texten så kanske du hajar hur många som vill se de två lagen. Ett tips från coachen bara..

  • Fredde

   Kukhuvudet har talat…

 • Think_DIF

  Grattis gnaget till att ni har delat ut gratisbiljetter! Inte undra på att ni var tvugna att sälja Bangura mm. Det enda sättet att få dit åskadare är genom att dela ut gratisbiljetter, bra jobbat mäCtiga ajk!

  • PonchoBaby

   Fortsätt lev i förnekelse. Tror du verkligen att 42 000 biljetter har delats ut gratis? 42 600 biljetter har SÅLTS, medan lilla dif knappt sålt 7000 till sin sista premiär på stadion.

   Butthurt much?

   • Think_DIF

    haha är du dum i huvudet? Patetiskt, jag går på fakta, du går på tro! DU får fortsätta att lev i förnekelse och stanna i förorten..

    • Mupp

     Du svarade inte på min fråga tidigare.. Blev du tappad som barn?

     • Think_DIF

      haha din patetiska sosse.. NEJ TYVÄRR BLEV JAG INTE TAPPAD SOM BARN

      • Mupp

       Man skulle ju kunna tro det som du resonerar. Du kanske bara är lite bakom flötet helt enkelt?

      • Tjerna

       Ditt ovårdade språkbruk lär väl inte kvala in på östermalm? Ja, vi har delat ut 40k gratisbiljetter, hur skulle vi annars få dit folk. dif är ju faktiskt Stockholms stolthet och även om ditt språk inte vittnar om det så är ni väl ”lite finare lite bättre”?:) Kan sätta 40 000 gratisbiljetter på att du just i detta nu sitter i ditt pojkrum i Rågsved och spiller ner din urtvättade judodräkt i all frustration och försöker blunda för det faktumet att ni inte ens är en rival längre. Ni är som kusinen på landet, Ellos är mer rival och jag vet inte om det säger mer om Ellos än vad det gör om er. Var är ni dif och varför har er shopoholic till tränare inte lyckats ta er till toppen med den magiska spelaromsättning ni ändå haft?
       Avslutningsvis vill jag bara påpeka att det absolut inte är något fel på Rågsved men stå för att du bor där i så fall. Sedan heter det den ”patetiskE” inte ”patetiska”. Kan vara bra för dig att veta fortsättningsvis.
       Kram gullunge

       • Think_DIF

        Förstår inte hur du ens orkar.. Ja du, jag sitter inte här och skriver för att ni ska njuta av de underbara ordvalen och de fina meningsbyggnaderna mm. Jag vill bara framföra hur det egentligen är, dvs sanningen bakom artikeln. Men för mer information angående läraryrket (som du uppenbarligen är intresserad av) kan du besöka http://www.lararforbundet.se/
        Kraaaam ha det bra i förorten

      • dif? What is dif?

       Jag kan bara hålla med dig när du skriver ”tyvärr” :)
       Dina ”fakta” har du hittat på alldeles själv. Tänk jag trodde att det var bajare
       som rökte på. Men ni är ju systrar och bröder numera med samma arena,
       så det kanske bara hör till vanligt hyfs att ta efter söderbröderna.

       • Think_DIF

        SOSSE+AVUNDSJUKA=JOBBIGT ATT HANDSKAS MED! Haha du tror asså att det är något jag hittat på, hela omvärlden bara ljuger liksom.. Är du efter på riktigt?

    • Nidhogg

     Vilka fakta skulle det vara menar du?

     Ja, biljetter har delats ut på Media Markt.

     Ja, AIK har fått betalt för dessa av Media Markt.

     Nej, det handlar inte om några 30.000 som vissa mindre förståndiga verkar tro..

    • Smurf11

     Visa den fakta du påstår att du har. Fast jag tror inte jag får läsa något eftersom du inte sitter inne med någon fakta.
     Själv vet jag med säkerhet att dif delar ut gratisbiljetter till sin hemmapremiär eftersom polarens grabb blivit erbjuden via klubben han spelar i. Ni har alltså sålt 7000 biljetter där några redan delats ut som gratisbiljetter och där delar av en ev ökning även kommer vara gratisbiljetter. Grattis!

  • Mupp

   Din efterblivna djurgårdare! Du blev tappad som liten va!?

   • Think_DIF

    haha är JAG efterbliven? Kom till Östermalm innan du börjar snacka

    • Mupp

     Vad ska jag där och göra? Se på misären på stadion eller?

     • Think_DIF

      du kan uppenbarligen inte mycket om fotboll.. men strunta i det då, vi vill ändå inte ha sånna som du här

      • mupp

       Hur får du vår ”diskussion” till att handla något om fotbollskunnande? det handlar väl snarare om marknadsföring om något? Du är nog lite efterbliven trots allt

  • Ljuger Ticnet då kanske?

   Det viktiga är väl i så fall, oavsett gratisbiljetter eller inte, hur många som sålts, registrerats och uppdaterats via ticnet – och det är just därifrån AIK:s biljettsiffra kommer.

   Eller tror du kanske ticnet ljuger om och hittar på ett fingerat antal sålda biljetter för olika idrottsföreningars räkning?

 • Bg

  Diverse skitgäng kan dividera i avundsjuka bäst dom vill om hur många plåtar som delats ut till diverse skolor och sponsorer. Faktum är att ni gör detsamma och ändå har skitsiffror. Ponera att vi delat ut 5k gratisbiljetter, då har vi fortfarande sålt mer än hifdif tillsammans med god marginal.

  Dags att spräcka drömbubblan som framförallt bajen lever i, total förnekelse över det faktum att ni inte ens är med i racet längre. Och dif hade sålt vadå, 7000 plåtar till sista premiären på stadion? Dom har iaf självinsikten att skämmas, till skillnad från korpgänget från söder som verkar tro att dom fortfarande har något att säga till om. Förstår ni inte att vi andra bara skrattar åt er? Respekten har ni tappat för länge sedan, nu är ni mest ett stående skämt. Hela vintern och våren har handlat om Gnagets kampanj, med ett bajen som desperat försöker vara med i hetluften och ”städa”. AIK agerar, bajen reagerar. Sätt er ner nu era skitiga luffare.

  • scrubbuster

   mes

  • Elmaco

   Minnet är uppenbarligen kort. Det var inte så längesen storheten AIK höll till i korpligan Superettan och bajen i Allsvenskan. Som vanligt storhetsvansinne och jesuskomplex bland gnagare…vi är alla glada för er skull och att ni lyckats ge bort biljetter till urpremiären. /Blåvitt, soccex.com

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000355387825 Marcus Gnaget Wallingstam

  Blombäck AVGÅ!

 • 2for6

  Tror inte ens hälften av dom bortskänkta biljetterna kommer gå på matchen.

  så antal åskådare blir väl en bra bit under 40.000 om dom ”säljer slut”

 • Johan

  Onödigt att spärra 5000 platser? Vi hade ju lätt kunnat komma upp i iaf 48k känns det som nu!

 • kong

  Varför måste 5000 platser spärras pga Syrianska?

 • krimpaa

  Grattis gnaget, ni har ”sålt” över 42 000 biljetter till premiären! Dock ska ni inte fira för hårt, sanningen svider lite: Saxat från Bajens Svenskafans-forum. ”Telge_Bajen (Hammarby) 2013-04-05 15:49 Fick 2 plåtar till gnägget syrianska genom att handla på Media Markt i Tälje idag, tro fan att det går åt plåtar när dom till och med dealar bort plåtar härnere. […]” Detta gäller tyvärr inte bara nere i Tälje, utan vi har läst liknande meddelanden runt om i hela Stockholms regionen. Så åter igen gnaget: Grattis, ni har lyckats dela ut cirka 30 000 gratisbiljetter! Riktigt starkt jobbat. Grattis!

  • Johan

   krimpaa, känns det skönt att leva i förnekelse? :)

  • hk6800

   30 000 gratisbiljetter? Du behöver väl inte ta i så du spricker?

  • detvetdu

   Givetvis är några tusen av dessa biljetter gratisbiljetter. Är dock övertygad om att det rör sig om max 5000, vilket skulle innebära en försäljning på 37500 biljetter.

   var det hammarby du höll på sa du?

  • asdasd

   För det första är det Syrianska som delar ut sina biljetter på Media Markt, och Friends som delat ut lite till skolor och företag. Att även AIK delat ut lite till företag och sponsorer är inget konstigt. 30000 gratisbiljetter? Haha, gå och lägg dig och sluta vara avundsjuk. Du är patetisk.

  • http://www.facebook.com/joakim.r.lindahl Joakim Rampage Lindahl

   hahah tror denna telge_bajen har rökt lite för mkt crack.. så man bör nog inte lyssna på va några crack pundare skriver på sitt forum.. sånt jävla bullshit. om ja inte fått några gratis biljetter har inte dom heller fått det

  • http://www.facebook.com/people/Kommentera-Aftonbladet/100003715637540 Kommentera Aftonbladet

   med tanke på att biljetterna går till bortaklacken, haha.

  • Göte Hellström, Gnarp

   Gnaget??? Gnaget kallas väl AIK för och inget annat. Och det är knappast gratisbiljetter eftersom du ju handlade en produkt för att få biljetterna. Känns som om du är lite eljest. Har jag inte rätt?

   • Effem

    Njae, inte helt.
    Vi kallas faktiskt för Gnaget !

  • Paint it black

   Haha lilla bajen. 30 000 gratisbiljetter alltså?

   För det första har AIK SÅLT biljetter (förmodligen till ett något rabatterat pris) till Mediamarkt, som dessa sedan delar ut i hopp om att sälja mer produkter. Dessa biljetter är enbart till etage 3.

   På etage 3 går det in ca 20.000 personer. Dock är 5000 av dessa avsedda till Syrianska-fans, samt säkerhetszoner. Det gör att det är ca 15000 biljetter kvar på etaget.

   Sedan kan vi som följt försäljningen genom ticnets arenakarta tala om för dig att vi sett exakt vilka sektioner som varit öppna för försäljning och vilka som varit spärrade. De spärrade sektionerna är de som sålts till Mediamarkt eller delats ut till ungdomslag/skolklasser. Och innan du börjar gnälla om gratisbiljetter till barn och ungdomar så vill jag upplysa och påminna dig om att detta är något som varenda klubb (ja, även bajen) gör för att locka ny publik.
   De spärrade sektionerna har inte varit många, och det är max fråga om ett 2-3 tusen gratisbiljetter. Men vi säger väl 30k för att ni ska må lite bättre där i misären på söder. Hälsa dif.

  • Ticnet räknar bara sålda.

   Och du är inte medveten om att AIK:s biljettförsäljning går vi ticnet:

   som för övrigt BARA räknar antalet sålda och betalade biljetter i sin statistik – EJ GRATISBILJETTER.

   Eller, tror du att det är ticnet som i så fall sitter och räknar in osålda och skänkta biljetter.

   Alltså mer eller mindre omöjligt att inte statistiken stämmer, sedan att det kanske finns en del gratisbiljetter är en sak, men de räknas i så fall knappast in i ticnets statistik i vilket fall som helst.