Nyheter

Djurgården – här har ni er målgörare

Djurgården fick lämna den allsvenska premiären utan tillverkat mål. Men laget behöver bara vända sig till Norge för att få hjälp. Där visade nämligen den tidigare Djurgårdsprofilen Mikael Dorsin storform med två mål och en målgivande passning. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE

Erdin Demir, Brann 2/0
Brann förlorade med klara 0-4 borta mot Rosenborg. Demir spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt och tilldelades betyget 4/10 av VG.

Markus Jonsson, Brann 2/0
Även Jonsson spelade hela matchen för Brann mot Rosenborg. Något stabilare insats än Demir och betyget 5/10, näst bäst på planen av alla spelare i Brann. Bara målvakten Piotr Leciejewski noterade ett högre betyg.

David Myrestam, Haugesund 1/0
Haugesund var spelledigt i helgen och spelar nästa match kommande helg.

Pontus Engblom, Haugesund 0/0

Maic Sema, Haugesund 0/0

Fredrik Stoor, Lilleström 1/0
Lilleström spelar sin match i den andra omgången på tisdagskvällen. I nästa veckas proffskoll räknar vi med att kunna redovisa uppgifter kring Stoors eventuella medverkan i matchen.

Johan Andersson, Lilleström 1/0
Lilleström spelar sin match i den andra omgången på tisdagskvällen. I nästa veckas proffskoll räknar vi med att kunna redovisa uppgifter kring Anderssons eventuella medverkan i matchen.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Molde spelar sin match i den andra omgången på tisdagskvällen. I nästa veckas proffskoll räknar vi med att kunna redovisa uppgifter kring Söderbergs eventuella medverkan i matchen.

Mattias Moström, Molde 1/1
Molde spelar sin match i den andra omgången på tisdagskvällen. I nästa veckas proffskoll räknar vi med att kunna redovisa uppgifter kring Moströms eventuella medverkan i matchen.

Mattias Andersson, Odd Grenland 2/0
Spelade från start men utbytt efter en dryg timmes spel i matchen mot Tromsö (förlust 1-2). Kom till ett par bra avslut men som båda täcktes bort av försvarande Tromsö-spelare

Daniel Örlund, Rosenborg 0/0, 0 hållna nollor
Rosenborg vann med 4-0 mot Brann men Örlund fick återigen finna sig i att sitta på avbytarbänken som reserv till Alexander Lund Hansen.

Mikael Dorsin, Rosenborg 2/2
En av Dorins främsta insatser i Tippeligaen, åtminstone poängmässigt. Han gjorde två av Rosenbergs fyra mål mot Brann och spelade dessutom fram till ett tredje. Plus att han hade bud på ytterligare några bra möjligheter. Inte minst på en frispark i den 35:e minuten som Branns polske målvakt Piotr Leciejewski gjorde en briljant räddning på. Dorsins första mål kom i den 48:e minuten när han höll sig framme på en från just denne Leciejewski. I den sista matchminuten stod han för en akrobatisk uppvisning när han gjorde 4-0-målet. Fick fina betyget 8/10 och pris som klart bäste spelare på planen.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 2/0
Sandnes Ulf förlorade med 0-1 mot Ålesund. Frejd spelade från start och spelade hela matchen. Stundtals hade han rejäla problem med Ålesunds nigerianske anfallare Leke James som snurrade friskt med svensken. 5/10 i betyg av VG.

Johnny Lundberg, Sandnes Ulf 0/0
På avbytarbänken under hela matchen mot Ålesund.

Jakob Olsson, Sandnes Ulf 1/0

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 1/0
Raskaj fanns med på planen under hela matchen mot Ålesund utan att utmärka sig nämnvärt varken positivt eller negativt och fick medelbetyget 5/10 av VG.

Erik Dahlin, Sogndal 2/0, 0 hållna nollor
Dahlins nolla var intakt i bara två minuter när Sogndal mötte Vålerengen på bortaplan. Ett avslut mot Dahlin ändrade riktning på Sogndals försvarare Eirik Skaasheim och där dök Torgeir Börven upp och vände runt på en femöring och skickade in bollen förbi en helt ställd Dahlin. Det skulle visa sig bli matchens enda mål. Stod för ett par briljanta räddningar i matchens slutskede och förhindrade en större förlust. Tilldelades fina betyet 6/10 av VG.

Benny Lekström, Tromsö 0/0, 0 hållna nollor
Reserv på avbytarbänken mot Odd Grenland.

Marcus Sahlman, Tromsö 2/0, 0 hållna nollor
Släppte inget spelmål förbi sig mot Odd Grenland (seger 2-1). Det krävdes i stället en straffspark för att överlista Sahlman. Ett par osäkra och darriga ingripanden drog ned betyget något hos VG. 5/10 satte tidningen och det hade kunnat blivit ett betydligt högre betyg.

Patrik Ingelsten, Viking 1/0
Säsongsdebut för Ingelsten. Fick göra säsongsdebuten som inhoppare i den 62:a minuten i lagets 1-2-förlust mot Sarpsborg. Spelade för kort tid för att tilldelas betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 0/0
Har opererat ena knäet och kommer att missa inledningen av säsongen i Tippeligan.

Andreas Landgren, Fredrikstad 0/0
Fredrikstad spelar sin premiär i Adeccoligan 8 april 2013. Gjorde på tisdagen klart med Halmstad och spelar alltså i allsvenskan kommande säsong. Tas bort från och med nästa veckas proffskoll.

Viktor Adebahr, Ullensaker/Kisa 0/0
Ullensaker/Kisa spelar sin premiär i Adeccoligan 7 april 2013.

DANMARK

Ken Fagerberg, Horsens 11/2
Horsens förlorade med 0-2 borta mot Odense. Fagerberg satt hela matchen på avbytarbänken.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 14/0, 4 hållna nollor
Fick med kort varsel lämna återbud mot Silkeborg (förlust 0-1). Målet vaktades i stället av tidigare IFK Göteborg-målvakten Kim Christensen.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 22/0
Spelade hela matchen mot Silkeborg och kom till flera fina inläggslägen.

Petter Andersson, FC Midtjylland 19/4
Fjärde målet för säsongen för Andersson som slog till redan efter tre minuters spel borta mot Nordsjälland. Kristijan Ipsa serverade svensken med en fin framspelning och “Ljusvattnets Henry” hade inga större problem att sätta bollen i nätet bakom Jesper Hansen i Nordsjällands mål. Det blev dock matchens enda mål för Midtjylland som fick se hemmalaget komma tillbaka och vinna matchen med 3-1. Andersson byttes ut redan i halvtid efter att han fått en smäll i slutet av den första halvleken.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Alltjämt borta på grund av skada. Är på väg att missa ytterligare en säsong hos Nordsjälland.

David Löfquist, Odense 2/0
Började på avbytarbänken mot Horsens. Fick hoppa in matchens sista sju minuter.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 20/2
Skulle i torsdags ha mött AB Köpenhamn på bortaplan men den matchen blev uppskjuten. I helgen blev det däremot spel för Vestsjälland och det blev seger med 2-0 mot Lyngby. I helgen blev det 2-0 mot Lyngby. Sandberg satt hela matchen på avbytarbänken.

Felix Månsson, Hobro 0/0
Nyförvärvet från norska Randaberg fick sitta hela matchen mot Köge i torsdags på avbytarbänken. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram uppgifter om Månssons eventuella medverkan mot Viborg (förlust 1-2) i helgen.

Mattias Unkuri, Hobro 5/0
Har lämnat Hobro och letar ny klubb. Tas bort från nästa veckas proffskoll.

Tobias Grahn, Brönshöj 1/0
Skulle ha mött FC Fyn i torsdags men då Fyn gått i konkurs tilldömdes Brönshöj segern med 3-0. I helgen skulle Brönshöj ha mött Köge. Den matchen blev uppskjuten.

Lucas Ohlander, Brönshöj 9/0

BELGIEN

Behrang Safari, Anderlecht 15/0
Anderlecht förlorade med 1-2 mot Genk i slutspelet i belgiska ligan. Safari spelade hela matchen.

Samuel Armenteros, Anderlecht 3/1
Skadeproblem stoppar Armenteros från spel just nu.

Michael Almebäck, Club Brügge 9/0
Utanför matchtruppen mot Standard Liege (förlust 0-2)

Fredrik Stenman, Club Brügge 13/0
Spelade hela matchen när Brügge gick ge sig i playoffmatchen mot Standard Liege med 0-2. Har nu passerat 1000 minuter i speltid efter det långa skadeuppehållet han tvingades till.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 20/1
Ajdarevic fick börja på avbytarbänken mot Club Brügge men fick hoppa in sista 20 minuterna. Blev varnad på stopptid.

Patrick Amoah, White Star 25/4
Mötte FC Bryssel i tisdags. Ingen Amoah synlig i matchtruppen.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 14/4
Ajax vann med 4-1 mot NEC Nijmegen. Sana utanför matchtruppen.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 24/2
Elm fanns med på planen under hela matchen mot Heracles (seger 2-1) men höll sig utanför målprotokollet.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 8/0
Satt hela matchen mot Heracles på avbytarbänken.

Emil Johansson, Groningen 3/0
Har fortfarande inte återhämtat sig riktigt efter skadeproblemen och är utanför matchtruppen för tillfället.

Rasmus Lindgren, Groningen 9/0
Spelade 90 minuter när Groningen vann med 2-1 borta mot Willem II.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 25/0, 6 hållna nollor
Sjätte nollan för säsongen för Nordfeldt när Heerenveen vann med 2-0 mot Feyenoord. Heerenveens första mål gjordes av Alfred Finnbogason.

Karl-Johan Johnsson, NEC Nijmegen 0/0, 0 hållna nollor
Utanför matchtruppen i 1-4-förlusten mot Ajax.

Oscar Hiljemark, PSV Eindhoven 8/1
På avbytarbänken större delen av matchen mot Roda (seger 2-0). Fick hoppa in under matchens fem sista minuter.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 11/6
Nu har Toivonen kommit igång ordentligt efter skadefrånvaron. Gjorde PSV:s båda mål när laget vann med 2-0 borta mot Roda. Byttes ut med kvarten kvar.

Rasmus Bengtsson, Twente 17/0
Twente spelade 1-1 mot NAC Breda. Bengtsson utanför matchtruppen på grund av en ljumskskada.

Marcus Nilsson, Utrecht 3/0
Utanför truppen mot VVV Venlo. Håller på att kämpa sig tillbaka efter skadeproblemen han haft.

Johan Mårtensson, Utrecht 10/0
På avbytarbänken från start hos Utrecht mot VVV Venlo (seger 2-1). Inbytt med sju minuter kvar.

Denni Avdic, PEC Zwolle 19/8
Spel från start men utbytt i halvtid när Zwolle förlorade med 1-2 mot Vitesse.

ENGLAND

John Guidetti, Manchester City 0/0
Platsar fortfarande inte i A-laget men sägs få chansen när City inte längre kan nå ikapp Manchester United. Spelade med reservlaget i veckan och gjorde ett av lagets tre mål när Citys reserv förlorade med 3-4 mot Crystal Palace reservlag i U21 Premier League.

Sebastian Larsson, Sunderland 27/1
Förlust med 0-1 mot Manchester United för Sunderland. Larsson på avbytarbänken från start men inhopp med drygt tio minuter kvar av matchen. 4/10 blev hans betyg under den korta tid han var inne på planen.

Jonas Olsson, West Bromwich 28/1
Som brukligt 90 minuter i West Bromwich backlinje. Denna gång blev det förlust med 1-3 mot West Ham. “Bäste West Bromwich-försvarare” tyckte Skysports om svenskens insats. 7/10 i betyg.

Markus Rosenberg, West Bromwich, 16/0
Fick knappa 20 minuter på planen mot West Ham. 4/10 i betyg av Skysports.

Martin Olsson, Blackburn 29/0
Den skadekänning som gjorde att han var tvungen att lämna återbud till landslaget stoppade honom mot Blackpool i fredags (Oavgjort 1-1) och Cardiff (förlust 0-3).

Marcus Olsson, Blackburn 19/1
Saknades precis som broder Martin både mot Blackpool och Cardiff.

Alexander Kacaniklic, Burnley 5/0 (utlånad från Fulham 14/3)
Spel från start men utbytt med tio minuter kvar när Burnley spelade 3-3 mot Watford i fredags. I helgen mot Nottingham Forest fick han sitta hela matchen på avbytarbänken.

Joel Ekstrand, Watford 25/1, lånad från Udinese
Fanns med på planen under hela matchen i den målrika tillställningen i fredags mot Burnley (oavgjort 3-3).

Doug Bergqvist, Aldershot 4/0 (tidigare utlånad till Basingstoke 4/0)
Ingen Bergqvist synlig i matchtruppen mot Rochdale.

Adnan Cirak, Stockport 8/1
Mötte Macclesfield i lördags. Ingen Cirak synlig i matchtruppen. Det var han däremot i måndagens match mot Grimsby (förlust 1-2). Laget reste till matchen med fyra utespelar-avbytare. Cirak var en av dessa. Laget gjorde tre byten. Cirak var den spelare som inte fick hoppa in.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 17/2
Mötte St Mirren på bortaplan på söndagen. Lustig missade matchen på grund av skada.

Viktor Noring, Celtic 0/0, 0 hållna nollor
Väntar fortfarande på sin debut för sin nya klubb.

Marcus Törnstrand, Dundee U 1/0
Dundee U mötte St Johnstone på bortaplan och spelade 1-1. Törnstrand fick tillbringa hela matchen på Dundees avbytarbänk.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 27/25
PSG vann med nöd och näppe över Montpellier med 1-0. Lagets enda mål gjordes av Gameiro i den 80:e minuten på passning just från “Ibra”. Zlatan spelade hela matchen och hann också med att bli varnad.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Får alltjämt vänta på debuten för Valenciennes.

Emir Bajrami, Monaco B 4/2 (Monaco 9/1)
Har den senaste tiden fått spela i B-laget, där han gjort två mål på fyra matcher. B-lagets match mot Rodez i helgen blev uppskjuten.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna 25/0
Hjälpte sitt lag att hålla nollan mot Udinese. Hann också med att dra på sig ett gult kort under matchen.

Albin Ekdal, Cagliari 24/1
Utgick redan i halvtid mot Fiorentina. Men hann dessförinnan med att spela fram lagkamraten Mauricio Pinilla till 1-0 redan i den elfte minuten. Cagliari vann med 2-1 efter att Pinilla gjort sitt andra mål i matchen på straffspark i den 39:e minuten.

Sebastian Eriksson, Cagliari 4/0
Skadefri men har ändå svårt att ta en plats i matchtruppen hos Cagliari.

Andreas Granqvist, Genoa 28/1
Granqvist fick finna sig i att börja matchen mot Siena på avbytarbänken. Han fick hoppa in med kvarten kvar i den match som slutade 2-2.

Linus Hallenius, Genoa 1/0
Går inte in på tio avbytare ens i Genoa.

Mervan Celik, Pescara 19/4
Började på avbytarbänken mot Parma (förlust 0-3) men fick göra ett ganska tidigt inhopp i den andra halvleken, redan i den 57:e minuten. Hann också med att dra på sig ett gult kort under den tid han fanns med på planen.

Mathias Ranégie, Udinese 15/1
90 minuter på avbytarbänken mot Bologna (oavgjort 0-0).

Agon Mehmeti, Novara 17/6 (utlånad från Palermo)
Tillbaka i matchtruppen igen hos Novara men fick sitta hela matchen på avbytarbänken när laget vann med klara 6-1 mot Cittadella.

Marko Mitrovic, Bresica 18/1
Brescia förlorade med 0-1 borta mot Ternana. Mitrovic började matchen på avbytarbänken och såg ut att bli kvar där matchtiden ut. Byttes in först på stopptid.

Carlos Garcia, Perugia 3/0
Inget matc i helgen för Perugia.

TYSKLAND

Marcus Berg, Hamburg 11/0
Fanns inte med i det Hamburg-lag som åkte på en neslig 2-9-förlust mot Bayern München.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 17/2
Tillbaka i vardagen igen i Bundesliga och Borussia Mönchengladbach. Spel från start borta mot Freiburg (förlust 0-2) men utbytt i den 73:e minuten mot mer offensiva krafter när laget jagade kvitteringsmål.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 8/0, Borussia Mönchengladbach II 8/2,
Inte med i A-lagstruppen i helgen och heller inte med i B-lagets match i torsdags mot Rot Weiss Essen.

Per Nilsson, Nürnberg 24/3
Tredje målet för säsongen för svensken när han i den 66:e minuten utjämnade till 2-2 och grejade därmed en poäng borta mot Wolfsburg.

Rasmus Jönsson, FSV Frankfurt 6/1 (utlånad från Wolfsburg 6/0)
Utanför Frankfurts trupp när laget vann med klara 3-0 mot Union Berlin.

Freddy Borg, Darmstadt 98 8/0
Darmstadt mötte Arminia Bielefeld på bortaplan och spelade 0-0. Borg från start men utbytt i den 77:e minuten. Blev dessutom varnad i den 74:e minuten.

Dennis Stojanovic-Fredin, Germania Halberstadt 0/0
Det vill sig inte alls för Germania Halberstadt. I helgen fick laget matchen mot Zwickau uppskjuten på grund av dåligt väder. Nu har laget fått fem av sex matcher uppskjutna efter omstarten och har spelat två eller fyra matcher färre än några av lagen i serien.

SPANIEN

Guillermo Molins, Real Betis 3/0 (Utlånad från Anderlecht 3/0)
0-0 mot Getafe på måndagskvällen för Betis. Molins utanför matchtruppen.

Daniel Larsson, Valladolid 10/0
Någon Larsson var inte synlig i matchtruppen när Valladolid förlorade med 1-3 mot Osasuna.

Olof Mellberg, Villarreal 21/1
Tillbaka i startelvan när Villarreal vann med 5-1 borta mot Mirandes. Men något mer spel än i 45 minuter blev det inte för svensken som byttes ut i halvtid.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica II 8/0
Satt hela matchen på avbytarbänken hos Benficas andralag när laget vann med 3-1 borta mot Sporting Lissabons andralag.

TURKIET

Erkan Zengin, Eskisehirspor 24/4
Tillbaka i vardagen efter den berömvärda landslagsinsatsen. Det blev förlust med 0-2 mot Gaziantepspor. Zengin spelade från start men byttes ut med knappa kvarten kvar.

Johan Elmander, Galatasaray 14/4
Fotskadan stoppar honom från spel ytterligare en tid.

Jimmy Durmaz, Genclerbirligi 23/4
Spelade från start mot Elazigspor (oavgjort 1-1) men utbytt i den 64:e minuten

Samuel Holmén, Istanbul BB 26/9
Holmén var inte synlig i den matchtrupp som mötte Galatasaray (förlust 0-2).

Andreas Isaksson, Kasimpasa 27/0, 9 hållna nollor
Isaksson följde upp nollan i landslaget mot Irland med att hålla säsongens nionde nolla när Kasimpasa vann med 2-0 mot Bursaspor.

Emir Kujovic, Elazigspor 3/0 (utlånad från Kayserispor 4/0)
Utanför Elazigsports matchtrupp mot Genclerbirligi.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 18/3
CSKA vann med klara 4-0 borta mot Alaniya Vladikavkaz. Wernbloom spelade hela matchen.

Rasmus Elm, CSKA Moskva 19/5
Utanför CSKA:s matchtrupp mot Alaniya (seger 4-0).

Kim Källström, Spartak Moskva 14/1
Fanns med från start men byttes ut med 20 minuter kvar när Spartak spelade 2-2 mot Kuban Krasnodar. Har nu passerat 1000 minuters spel i den ryska ligan.

UKRAINA

Gustav Svensson, Tavriya Simerofopol 11/0
Korsbandsskadad och kommer inte till spel under värsäsongen.

SCHWEIZ

Mikael Ishak, St Gallen 5/1 (Utlånad från FC Köln 7/0, Köln II 4/2)
Skadad och lär dock bli borta till i slutet av april.

Alexander Farnerud, Young Boys 23/3
Young Boys spelade 0-0 borta mot Lausanne. Farnerud bänkad från start men fick hoppa in med 20 minuter kvar.

Alexander Gerndt, Young Boys 6/0
Spelade från start borta mot Lausanne. Lämnade planen utan tillverkat mål när han byttes ut i den 78:e minuten.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 0/0
Salzburg mötte Austria Wien på bortaplan.Matchen slutade 1-1 och Gustafsson fick, precis som i varje match tidigare den här säsongen, nöta bänk under hela matchen.

MOLDAVIEN

Osman Sow, Dacia 7/2
Dacia mötte Sheriff på måndagskvällen och spelade 0-0. I skrivande stund har det tyvärr inte gå att få fram någon uppgift huruvida Sow deltog i matchen eller ej. Vi hoppas kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

KROATIEN

Tibor Cica, HNK Gorica 0/0 utlånad från NK Zagreb 1/0 (utlånad från Cesena)
Gorica var spelledigt den senaste helgen.

SERBIEN

Robin Kacaniklic, Teleoptik Zemun 0/0
Har skrivit på för Kristianstads FF i söderettan och kommer att tas bort från och med nästa veckas proffskoll.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Ceahlaul 16/2
På avbytarbänken från start mot Turnu Severin. Fick hoppa in i näst sista matchminuten.

BULGARIEN

Sonny Karlsson, Etar 1/1
Vilket superinhopp av svensken. Han började på avbytarbänken mot Pirin Gotse och fick hoppa in först i den 73:e minuten. På två minuters stopptid tryckte han in 2-2 och grejade en poäng till Etar.

Mehmet Mehmet, Etar 2/1
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Pirin Gotse.

MALTA

Mario Eriksson, Floriana 0/0
Inget spel för Floriana fram till tisdagskvällen.

Andre Grabowski, Marsaxlokk 14/10
Speluppehåll i maltesiska First Division fram till weekenden 5-7 april 2013.

ISRAEL

Rade Prica, Maccabi Tel Aviv 10/4
0-0 mot Maccabi Haifa för Tel Aviv i den israeliska mästerskapsserien. Huruvida Prica deltog i matchen eller ej har i skrivande stund ej gå att få fram, utan vi räknar med att kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Christian Wilhelmsson, Bani Yas 4/2
Har inte spelat någon sedan 8 mars på grund av skada och saknades också mot Al Nasr (förlust 1-2) i helgen.

KINA

George Mourad, Qingdao Jonoon 2/0
Mourad fanns med från start och spelade hela matchen när Qingdao Jonoon vann med 1-0 borta mot Changchun Yatai.