Foto: Bildbyrån

Bara 19 år och från division II till allsvenskan - kan debutera mot AIK på Friends. ...

Släkt med Jimmy Durmaz och Sharbel Touma. Tonårstalangen Charbel Georges startade i alla Syrianskas cupmatcher och är nu högaktuell för allsvensk premiär och därefter publikfesten mot AIK på Friends.
– Han är högaktuell. Han har fått väldigt mycket speltid. Det ska bli spännande att se honom, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Från Arameiska Syrianska till Syrianska. Ingen liten resa från division II till allsvenskan – på några månader.
Och Charbel George har snabbt plockat poäng på sin nya omgivning med sitt orädda sätt och bland annat startat i alla Syrianskas matcher i Svenska cupens gruppspel.

Ett förtroende Melkemichel nu ser ut att hålla fast vid.

I dag berättar Syrianskatränaren om hur den unge yttermittfältaren har stora chanser till spel i såväl premiären mot Kalmar som matchen mot AIK på Friends, en match som väntas dra mellan 40 000-50 000 åskådare.

– Man ska komma i håg att det är mycket som har hänt på kort tid för en spelare som kommer i från division II. Men han är högaktuell, det är han. Han finns helt klart i tankarna, säger Özcan Melkemichel till FotbollDirekt.se.

– Det är en spelare som ofta försöker komma till avslut. Ja, han vågar mycket och har ett bra skott. Han är modig och tvekar aldrig.

Men han är ojämn – trots starka insatser så har han haft det tufft också i vissa matcher…
– Han har ju mycket att lära fortfarande. Positionsspelet och att bli smartare i sina löpningar. Sedan skulle han må bra av att bli ännu starkare fysiskt. Så det är klart att han har att jobba med – men så ska det ju vara i hans ålder.

Det sägs att Jimmy Durmaz är stort imponerad av honom?

– Okej, skrattar Melkemichel. Ja, han är ju hans kusin så han borde ju veta. Nej, men han är en spännande talang och ska bli spännande att följa.

FOTNOT: Charbel Georges morbror är Sharbel Touma och Jimmy Durmaz är en av hans kusiner.