Foto: Bildbyrån

Supertalangen om starten i Blåvitt och Mikael Stahre som tränare. ...

Tre assist under försäsongen. Har IFK Göteborg hittat en poängproducerande ytterback i Ludwig Augustinsson?
– Jag tränar mycket på inlägg och så, både individuellt och på träningarna med laget, säger talangen.

Han jagades av hela Sverige i vinter och hamnade till slut i IFK Göteborg. Nu har Ludwig Augustinsson växt in i Blåvitt-kostymen och under försäsongen har vänsterbacken imponerat på sin kant.

 Det är alltid en viss omställning när man kommer till en ny klubb. Vissa gånger kan det nog ta lite längre tid, men det har gått väldigt fort för mig och över förväntan. Jag har kommit in i allt och grabbarna har gjort det enkelt för mig, säger 18-åringen till FotbollDirekt.se.

Augustinsson har gjort två assist i träningsmatcherna och ett assist i svenska cupen, och verkligen visat upp sina offensiva kvaliteter för Göteborgs fans. Nu hoppas talangen, som fått en hel del ansvar på fasta situationer, att han kan producera ännu mer under säsongen.

– Jag tränar mycket inlägg, både individuellt med min tränare i Stockholm och mycket på träningarna här i Göteborg. Det blir mycket träning på fasta situationer också, som jag fått ta nu i början.

Är du på väg att bli en assistkung?

– (Skratt). Det har blivit några hittills och förhoppningsvis kan jag fortsätta göra assist.

Du får mycket plats offensivt när ni inte spelar med ”riktiga” yttrar. Hur är det?

– Jag vill ju köra framåt hela tiden och det passar mig att vi vill spela på det sättet. I de senaste matcherna har jag spelat med Sam Larsson framför mig och han är ju högerfotad och vill ta sig in i planen. Det är kanon för mig.

Hur är Mikael Stahre som tränare?

– Han är absolut en bra tränare. Han har mycket energi, vet vad han vill och är bra på att motivera oss spelare. Han ställer höga krav och det är bra. Det är skönt med en så bra och meriterad tränare. Hans energi smittar av sig också.