Foto: Bildbyrån

FD AVSLÖJAR Slåss med Tippeligaklubb om dumpade AIK-mittfältaren. ...

Enligt uppgift till FotbollDirekt.se är två lag fortsatt intresserade av att värva Helgi Danielsson. Ett av dem är den allsvenska nykomlingen Halmstads BK.
– Det vore fel av mig att uttala mig om det, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Helgi Danielssons kontrakt med AIK går ut efter säsongen och klubben har klargjort att han inte ingår i framtidsplanerna. Den 32-årige islänningen har tillåtelse att leta ny klubb och både Öster och Halmstad har rapporterats vara intresserade i vinter. I slutet av januari uttalade sig Halmstads tränare Jens Gustafsson om islänningen i Hallandsposten.

– Det hade förstås varit fantastiskt, det är helt rätt typ av spelare och sportsligt definitivt inget långskott. Men dessvärre ekonomiskt, sade han då.

Med två veckor kvar tills transferfönstret stänger har ännu inget hänt, men enligt uppgift till FotbollDirekt.se är Halmstad ett av två lag som fortfarande försöker värva Danielsson. Den andra klubben en icke namngiven norsk Tippeligaklubb. HBK:s tränare Jens Gustafsson vill inte kommentera Danielsson:

– Det vore fel av mig att uttala mig om det nu, vi koncentrerar oss på den truppen vi har och att bli redo för premiären, säger Gustafsson till FotbollDirekt.se.

Är ni ute efter något mer nyförvärv innan allsvenskan startar?
– Vi i Halmstad tittar alltid på nya spelare som kan tänkas förstärka laget och passa in i vår kultur. Samtidigt som vi jobbar med de spelarna vi har så är vi ödmjuka inför att saker och ting kan hända i truppen innan premiären.

Och det är bland annat en central mittfältare ni söker?
– Vi tittar på olika positioner hela tiden, men någon speciell är det inte i nuläget, menar Gustafsson.