FD AVSLÖJAR Djurgården har visat intresse för att förstärka med en svensk landslagstalang. ...

Djurgården har ögonen på Benfica-proffset Victor Nilsson Lindelöf. FotbollDirekt kan nu avslöja att Dif i vinter har gjort en framstöt mot landslagsmannen:
– Det finns flera allsvenska klubbar som följer Victor men några enskilda klubbar tänker jag inte prata om, säger hans agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

För ett år sedan gick Västersås-talangen Victor Nilsson Lindelöf sensationellt till portugisiska Benfica.
Ett fyraårskontrakt skrevs med storklubben men redan nu kan han vara på väg hem och Djurgården uppges nu för FD vara en av klubbarna som har visat intresse för högerytterbacken som numera håller till i Benfica B i Portugals näst högsta liga.

– Har är nu ordinarie och har spelat flera matcher i rad. Han får bra betyg i lokaltidningar i Lissabon och visar verkligen att han lär sig men samtidigt så kan vi inte förneka att allsvenskan kan bli aktuellt för honom, avslöjar hans agent Per Jonsson för FotbollDirekt.se.

Så det stämmer att allsvenska klubbar visar intresse?

– Det stämmer och det här är en spelare som numera definitivt håller allsvensk klass.

Och nu är Djurgården alltså en av klubbarna som visar intresse, även om priset än så länge uppges vara för högt, för den fysiskt store (nästan 190 cm långe) och 18-årige högerbacken som i U18-landslaget skolats om till högermittfältare.
En svitch som inte är helt lycklig för supertalangen:

– Det är en roll som inte är idealisk. Victor är ju mest en högerback men kan också genom att han är 190 centimeter lång spela mittback.

Hur aktuellt är Djurgården som vi har uppgifter om?

– Det finns flera allsvenska klubbar som följer Victor men några enskilda klubbar tänker jag inte prata om men det är klart att han följs av flera klubbar här hemma.

Hur aktuellt är det för honom att komma hem?

– Nu spelar han ju varje vecka och han gör det i deras andraliga. Men vi får se var det tar vägen. Vi kommer att fundera över de alternativ som finns, säger han och fortsätter:

– Men visst kan allsvenskan bli aktuellt, avslutar agenten.