Fotbollsvärldens mest svåruttalade namn? Nu kan han bli allsvensk. ...

Kostas Stavrothanasopoulos – är han lika vass på planen som hans namn är långt ochsvåruttalat, så lär Syrianska slå till omedelbart. Nu är den grekiske anfallaren hur som helst aktuell för Södertäljeklubben.

Syrianska söker efter en ny anfallare, och Stavrothanasopoulos är alltså namnet som gäller för dagen. Den 21-årige greken är inbjuden på ett tio dagars provspel.

Syrianska har nu inte efternamn på ryggen på sina tröjor – tur det kanske.
En klassiker på området är holländaren Jan Vennegoor of Hesselink, med bakgrund i bland annat Celtic. Där löste man det hela som på bilden ovan.

Kostas Stavrothanasopoulos är fostrad i Atenklubben Panionios, men har haft svårt att slå sig in där och lånades i fjol ut till Thrasyvoulos Fylis i grekiska andraligan. Lånekontraktet uppges gälla till 30 juni enligt transfermarkt, men Syrianskas ordförande Andreas Temiz säger till lt.se att spelaren redan är på plats och aktuell för dagens träningsmatch mot Gefle.

Syrianska har haft flera provspelare på plats den senaste tiden – Steven Irwin, Jonathan Akai, Alban Ramaj, Luca Gerbino och Sebastian Svärd… endast den sistnämnde är aktuell för en övergång och med i dag. Tanken är att två mittfältare och en anfallare ska värvas in innan fönstret stänger.

– Sebastian var okej senast men gjorde väl ingen direkt höjdarmatch. Han kommer att starta mot Gefle, säger Syrianskas manager Özcan Melkemichel till lt.se.

Letar ni nya spelare aktivt?

– Vi får rätta oss efter ekonomin och just nu är det inte läge att leta efter något nytt. Sedan om det dyker upp något som passar laget och ekonomin får vi se då. Det är klart att vi har vissa behov men ibland måste man acceptera läget också, säger Melkemichel.