• Publicerat 6 februari, 2013
  • Skrivet av Redaktionen
  • 9 Kommentarer

FD AVSLÖJAR Den före detta Gais-mittfältaren Markus Gustafsson provtränar med den danska andraligaklubben Viborg och det kan komma att bli aktuellt med en flytt till Danmark. – Det har känts bra och kan hända lite grejer där, säger Gustafsson till FotbollDirekt.se. ...

Efter två år i allsvenskan med Gais lämnade Markus Gustafsson klubben efter den föregående säsongen, då Göteborgsklubben blev nedflyttad till superettan. Sedan en vecka tillbaka tränar den 23-årige mittfältaren med Viborg FF, som spelar i den danska andraligan.

– Han har tränat med Viborg i en vecka och spelat en testmatch mot Horsens där han gjorde väldigt bra ifrån sig. Vi får se vad som händer, men ingenting är klart, säger spelarens agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Gustafsson själv, som provtränade med danska Silkeborg för två år sedan innan han blev klar för Gais, är positiv till provspelet med Viborg.
– Ja, det kan hända lite grejer där. Det har känts bra måste jag säga och tränarna har varit positiva, men ingenting är klart. Klubben pratar med min agent och för diskussioner den vägen, säger han till FotbollDirekt.se.

Hur länge kommer du provträna med klubben?
– Det vet jag inte heller, det är också lite oklart.

Gustafsson blev ordinarie i Gais 2011 efter att Johan Mårtensson lämnat för proffsspel och var en bidragande orsak till att Göteborgsklubben uppnådde en femteplats i allsvenskan den säsongen.

Fredrik Tillberg – Martin Petersson