FD AVSLÖJAR Offrar hög vidareklausul - då blir säsongens första värvning Rawez Lawan en billig historia för IFK Norrköping. - Om vi gjort ett klipp eller inte, det vill jag inte kommentera, säger Pekings klubbdirektör. ...

Rawez Lawan ansluter till IFK Norrköping och blir fjolårssuccéns första nyförvärv inför årets säsong. Lawan, som presenterades vid en presskonferens i går, hämtas från danska Champions League-klubben Nordsjaelland, och den 25-årige anfallaren/yttermittfältaren hade ett kontrakt som löpte ut i juni 2013.

Och med den korta tiden som återstod på kontraktet så är det inga större summor Peking behövt betala danskarna. FotbollDirekt kan avslöja att det bara handlar om knappt 500 000 kronor i övergångssumma – i gengäld har Nordsjaelland fått en vidareförsäljningsklausul på 30 procent för den förre MFF-talangen. I Norrköping vill man inte prata pengar.

– Vi kommenterar aldrig summor på det sättet. Allt jag kan säga är att det känns bra, vi hoppas och tror att det ska falla väl ut med Rawez hos oss, säger Norrköpings klubbdirektör Krister Eriksson till FotbollDirekt.se.

– Det är en spelare vi har haft ögonen på länge och det är ett överlagt beslut. Men om vi gjort ett klipp eller inte, det vill jag inte kommentera.