FD AVSLÖJAR Elfsborg ser ut att vara på väg mot en storaffär. Säljer Oscar Hiljemark dyrt till PSV och värvar in norske landslagsmittfältaren Henning Hauger från Hannover 96. ...

Henning Hauger, 27 år, uppges vara nära klar för fyra år hos svenska mästaren Elfsborg.
Och den norske mittfältaren ser med det ut som ett ekonomiskt kap för Elfsborg. Han såldes billigt av ett Stabaek i ekonomisk kris förra sommaren och gick till Hannover 96 där han inte alls lyckats ta plats.

Enligt norska uppgifter till FotbollDirekt.se gör nu Elfsborg en ny storaffär. Klubben betalar omkring fem miljoner kronor för Hauger.

Hauger ville till varje pris bort från Hannover 96 och den tyska klubben la inte in någon större kraft på att behålla norrmannen som efter bara sex matcher (varav fyra inhopp) i Bundesliga lånades ut till Lilleström.

Elfsborg som i och med den kommande försäljningen av jättetalangen Oscar Hiljemark kommer tjäna drygt 20 miljoner kronor, var inte sena att nappa på Jörgen Lennartssons gamle adept från Stabaek-tiden och gör därmed en rejäl plusaffär ekonomiskt.

Henning Hauger har, enligt FD:s uppgifter, i Elfsborg en månadslön i 200 000-kronorsklassen, inklusive en sign on-bonus i mångmiljonklassen.