FD AVSLÖJAR Ingen speltid i holländska Groningen. Nu kan Emil Johansson lämna i vinter - och IFK Göteborg håller koll på vänsterbacken. – Ja, det vill jag påstå. Det är en duktig fotbollsspelare, säger sportchefen Håkan Mild till FotbollDirekt.se. ...

Sommaren 2011 såldes Emil Johansson från norska Molde till Groningen. Då var det många som trodde att vänsterbacken skulle ta ytterligare ett kliv framåt i sin karriär och blomma ut till den spelaren som många såg i honom under U21-EM i Sverige 2009.

Men 26-åringen har haft det tufft i Holland och under sitt första år i Groningen blev det bara spel i fem matcher. Den här säsongen har heller inte blivit lyckad för Johansson, som endast spelat i tre matcher. Nu kan svensken vara på väg bort i vinter.

– Det är möjligt att det blir aktuellt med något eftersom han inte fått spela så mycket. Han behöver spela, säger spelarens agent Patrick Mörk till FotbollDirekt.se.

– Om det kan bli tal om utlåning? Allt är väl möjigt, men vi får se vad som händer. Det kan bli aktuellt med att titta på någonting.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se är IFK Göteborg, som även är ute efter Brommapojkarnas vänsterback Ludwig Augustinsson, intresserat av Johansson. Agenten Mörk bekräftar också att det finns klubbar som är intresserade.

– Ja, det gör det. Bra och naturliga vänsterbackar är alltid intressanta. Men vilka klubbar som är aktuella vill jag inte kommentera.

Är det några svenska klubbar?

– Ja, det är det. Den typen av spelare som flyttar utomlands finns det alltid ett intresse för från svenska klubbar. Men vi får se vad som händer, säger Mörk.

Blåvitts sportchef, Håkan Mild, dementerar heller inte uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer, men det är en duktig fotbollsspelare, säger Mild till FotbollDirekt.se.

Har ni koll på honom?

– Ja, det vill jag påstå att vi har.

Och ni letar efter en vänsterback?

– Vi tittar efter spelare i den regionen, ja, säger Mild.

Johanssons kontrakt med Groningen går ut sommaren 2015.