• Publicerat 2 december, 2012
  • Skrivet av Redaktionen
  • 332 Kommentarer

Djurgården har satsat stora pengar på en inomhusanläggning. I dag invigdes Johan Björkmans hall. ...

En 11-mannaplan, en 7-mannaplan och en 5-mannaplan – med konstgräs i världsklass – under ett tak. I dag invigdes Djurgårdens nya inomhushall vid Hjorthagen, som kostat runt 10 miljoner kronor att bygga. Dif-supportrar har dock bidragit med över 800 000 kronor genom en insamling.

Under dagens invigning höll Stockholms stadsbyggnads- och idrottsborgarråd Regina Kevius, Per Björkman från Johan Björkmans Stiftelse, Stockholms Idrottsförbunds ordförande Peter Larsson och Djurgården Fotbolls vd Johan Ahlborg tal, enligt Djurgårdens hemsida.

Managern Magnus Pehrsson har tidigare berättat om Johan Björkmans hall, för Dif-tv.

– Hallen kommer få en väldigt stor betydelse. Framförallt för hela vår ungdomsverksamhet, som får ytterligare ett ställe att vara på i Djurgårdsland, sa han då.

– När det gäller a-laget kommer vi att flytta från Bosön, där vi har haft väldigt bra förutsättningar. Nu får vi likvärdiga förutsättningar, men det blir ju vårt egna och vi kan lättare styra tiderna. Så det ger en väldigt bra träning i vinter.