FD AVSLÖJAR. Kontraktet med Halmstad går ut och intresse från Tyskland och Frankrike finns för Johnny Lundberg. Nu kan kaptenen lämna. – Det är klart att man måste lyssna på sådana alternativ, säger han. ...

Han har i flera år varit en av Halmstads viktigaste spelare. Men nu löper Johnny Lundbergs avtal med HBK ut och det finns intresse från bland annat tyska Hansa Rostock, franska Bolougne och andra allsvenska klubbar.

30-åringen har alltså en hel del att fundera över under den närmaste framtiden.

– HBK är ett jätteintressant alternativ, absolut. Jag kommer bra överens med tränaren (Jens Gustafsson), det känns som att klubben har något bra på gång, säger Lundberg till FotbollDirekt.se.

– Samtidigt känner jag själv att jag har en riktigt bra säsong bakom mig. Och jag vet att det finns konkret intresse intresse från utlandet, i Frankrike och Tyskland. Det är klart att man måste lyssna på sådana alternativ.

Hansa Rostock har åkt ner i den tyska tredjedivisionen, men intresserar ändå mittbacken.

– Det finns en stolt tradition av svenskar i den klubben och det känns som att de vet vad de hämtar in och det är riktigt tryggt. De gör en satsning på att ta sig tillbaka till Bundesliga direkt och det är klart att känns riktigt spännande.

När kommer det klarna vad det blir?
– Förhoppningsvis redan nästa vecka, då sätter jag mig ner med min representant och går igenom de alternativ som finns. Så jag räknar nog med att ha ett beslut klart efter det mötet, avslutar Lundberg.