Alexander Milosevic, Niklas Backman, Alexander Gerndt och Jakob Johansson har medverkat - i går spelades talangmatchen "Morgondagens stjärnor" för sjätte gången, och Örgryte-talangen Jacob Lindström prisades. - En spelare som kommer låta höra om sig i större sammanhang, säger Per Nohr, ansvarig för "Morgondagens stjärnor". ...

”Morgondagens stjärnor”, den årliga talangmatchen mellan division 1 Norra och Södras största löften som är 19 år och yngre spelades i går i Västerås.

Spelare som Alexander Gerndt, Alexander Milosevic, Niklas Backman, Erdin Demir, Jakob Johansson och Magnus Eriksson har medverkat i matchen tidigare år. I går spelades den sjätte upplagan och det blev 2-2 mellan Norra och Södra.

– Det var en bra match, ett rättvist resultat. Man kan märka på vissa spelare att de är sugna på att visa upp sig, det sitter ju allsvenska klubbar på läktaren. Men överlag var det precis som tidigare välspelad och bra fotboll, säger arrangemangsansvarige Per Nohr till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Man märker att statusen på den här matchen är hög bland spelarna. Serierna är precis avslutade och många känner sig nog slitna, men de ställer upp mangrant.

Någon som stack ut av spelarna i går?

– Jacob Lindström från Örgryte fick pris som Söderlagets bästa spelare och han var mycket bra, det är en spelare som kommer låta höra om sig i större sammanhang. Nu blir det ju superettan för honom med Öis nästa år, men han har förutsättningar att nå mycket högre än så.

Även om läktarna varje år är fyllda med allsvenska klubbrepresentanter, agenter och talangscouter, så är inte huvudsyftet att vara en uppvisningsmatch för större klubbar. Det handlar i huvudsak om att stärka division 1:s varumärke och ge serien högre status, samt att visa upp en serie där man ger unga spelare chansen.

De klubbar som släpper fram unga spelare premieras dessutom genom ”Ungdomsbonusen” – de klubbar som ger flest ungdomar speltid får prispengar i hundratusenkronorsklassen. Västerås SK och Skövde AIK fick i år 107 000 kronor var.

Tidigare har matchen tv-sänts och till nästa år hoppas Per Nohr på ett större evenemang igen.

– Vi hoppas kunna få till något sådant till nästa år, ja. Vi tror väldigt mycket på det här konceptet, det är något som både division 1 och eliten har mycket att vinna på.

Matchfakta, Söderlaget-Norrlaget: 2-2 (2-1)

Mål: 1-0 Pelle Ödlund (Gauthiod), 2-0 Filip Holländer (Öis), 2-1 Filip Rogic (Eskilstuna City), 2-2 Oskar Vejlo (Sandviken).

Trupperna, Söder-laget:

Martin Herlin, Skövde AIK
Elon Keymer, Skövde AIK
Alfons Keymer, Skövde AIK,
Andreas Uusitalo, Skövde AIK,
Bilos Yonakir, Skövde AIK,
Fisnik Mexhiqi, Skövde AIK
Stefan Zarkovic, Karlstad BK
Jakob Eriksson, Karlstad BK
Agon Beqiri, FC Trollhättan
Pontus Johansson,  FC Trollhättan
Jacob Lindström, Öis
Filip Holländer, Öis
Saman Ghoddos, LB07
Pelle Ödlund, IK Gauthiod
Nikola Ladan, Qviding FIF
Erik Berthagen, Utsiktens BK

Norr-laget:

Tobias Wennergrund, Sandviken
Richard Andersson, Sandviken
Thomas Baokye, Östersund
Simon Strand, Väsby United
Jesper Manns, Eskilstuna City
Oskar Vejlo, Sandviken
Jakob Björk, Sirius
Kevin Kebran, Vasalund
Andreas Östling, Västerås SK
Linus Sjöberg, Östersund
Simon Johansson, Västerås SK
David Yarar, Väsby United
Christian Kouako, Akropolis
Mahmoud Eid, Vasalund
Edward Owuso, Akropolis
Filip Rogic, Eskilstuna City