Under veckan har Malmös spelare haft möte med ordföranden Håkan Jeppsson. Då diskuterade man bland annat maktkampen mellan Per Ågren och Rikard Norling. – De är inte överens om allting, säger lagkaptenen Jiloan Hamad. ...

Att MFF:s tränare, Rikard Norling, och sportchef, Per Ågren, inte fungerar perfekt ihop är ingen hemlighet. Norling sägs bland annat vilja ta över flera av Ågrens arbetsuppgifter till nästa säsong, vilket i sådana fall skulle göra det svårt för klubben – med tanke på den nuvarande ekonomin – att ha två så lika tjänster.

Enligt Expressen kan det bli så att Malmö väljer att göra sig av med en av Norling och Ågren. Det ska också spelarna ha fått information om vid ett möte med ordföranden Håkan Jeppsson tidigare i veckan.

– Det handlade faktiskt inte så mycket om det, men det är klart att vi passade på att fråga hur det låg till. Svaret från ordföranden blev att alla hoppas att det ska gå att hitta en lösning som fungerar för alla, säger Jiloan Hamad till fotbollskanalen.se.

Hur förklarade Jeppsson relationerna mellan tränaren och sportchefen?

– Det var inte så ingående, mer att det finns vissa grejer som de kanske inte varit helt överens om. Men så är det ju med allt annat också, man håller inte med alla om allting hela tiden.

Sade ordföranden att de inte kan jobba ihop framöver?

– Nej, det gjorde han inte. Snarare att de har lite olika synpunkter. Förhoppningsvis ska de kunna jobba ihop ändå.

Hamad förklarar också att spelartruppen gärna ser att tränarstaben består av samma personer även nästa år, men han skulle acceptera situationen om Norling får lämna.

– Klubben bestämmer; tycker de att man måste göra sig av med folk då får det bli så. Det är ju min arbetsgivare och jag har all respekt för dem.