Djurgårdens samarbete med Manchester City har nu renderat en första provspelare. I dag anländer ghananske anfallaren Godsway Donyoh till Dif: - En typisk nia, rörlig spelare, säger Magnus Pehrsson. ...

Godsway Donyoh är en 17-årig anfallare som kommit till Manchester City från Right to Dream Academy i Ghana, samma akademi som fått fram Häckens skyttekung Waris Majeed.

– Den här spelaren har varit i City sedan i somras, Khaled (El-Ahmad, chefsscout) har sett honom träna där, säger Magnus Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Godsway Donyoh anländer i dag och blir den första spelaren från Manchester City hos Djurgården. Magnus Pehrsson om Donyoh:

– En typisk nia, rörlig spelare. En ung spelare, han blir 18 i januari, så han är inte erfaren, men en spelare som de bedömer…

– … alla spelare som de vill placera ut i sina nätverksklubbar är spelare som de ändå tror kan bli en Premier League-spelare för City. Sen om de blir det… det är ju inte så många procent som blir det, men talangen ska vara så stor att de bedömer det.

Pehrsson gör klart att samarbetet med City ännu inte är något officiellt samarbete, utan en relation som bara är i sin linda. Vad gäller Donyoh så är det många komponenter som ska stämma, menar Dif-managern:

– Sedan vad som händer efter att han varit hos oss, det vet vi inte. Det handlar om i fall det är en spelare som vi skulle vilja ha här till nästa år, är det en spelare som vill vara här, tycker City att vi är den bästa miljön för honom?

– Men jag tycker man ska se det som ett led i att bygga den här relationen.