FD AVSLÖJAR Tidigare petade AIK-försvararen Per Karlsson gör succé igen och utmanar nu på allvar av namn som Milosevic och Majstorovic - och så har han blivit utlandsaktuell. FD kan i dag avslöja att Champions League-klubben Racing Genk imponeras av Karlsson. - Det finns utländska klubbar som har fått upp ögonen för Per, det stämmer, men fattas bara annat, avslöjar i dag hans agent. ...

Per Karlsson såg ut ha passerat sin topp i AIK. Petad stora delar av förra säsongen, liksom i början av det här året. Så kom supertalangen Alexander Milosevic skada och Karlsson lyftes fram av Andreas Alm igen.
I dag tre omgångar före slutet är 26-åringen ännu ordinarie och en säsong som mycket väl kan vara hans bästa hittills – så bra att landslagsbacken Daniel Majstorovic tvingats stå tillbaka.

Med det sagt ser hans utlandschanser nu ut att växa. I dag avslöjar hans agent hur flera utländska klubbar förhört sig om Karlsson:
– Det är jävligt roligt att kunna konstatera för Per att flera utländska klubbar som sett AIK:s matcher den här säsongen har upptäckt honom och undrat över, ”vem är det där?”, avslöjar Jonsson för FotbollDirekt.se.

– Det är flera klubbar det handlar om, framförallt en från Belgien och en från Schweiz men jag ska inte påstå att det är konkret…ännu.

FotbollDirekt har nu samstämmiga uppgifter om att den ena klubben är belgiska Racing Genk som i fjol gick så långt som till Champions Leagues gruppspel där belgarna tog poäng av storheter som självaste Chelsea, Valencia och Bayer Leverkusen. I år är klubben trea i belgiska ligan och än så länge utan förlust.

– Klubbnamn kommenterar jag ju aldrig, däremot kan jag som sagt konstatera att intresset växer rejält för honom.

Racing Genk är en bra klubb…
– Som sagt, jag kommenterar inga klubbnamn.

Du är inte orolig för att Per är inne på lånad tid med tanke på att både Milosevic och Majstorovic båda starkt är på gång?

– Nej, jag är ju inte det. Helt ärligt tror jag att AIK får svårt att peta Per efter en säsong som den här alldeles oavsett vilka han än konkurrerar med. I mina ögon, och i många andras ögon är ju Per en av allsvenskans bästa mittbackar. Men nu är det ju inte jag som tar ut laget, betonar Per Jonsson. Det här är ju förstås bara min personliga åsikt. Jag ska egentligen inte ha sådana synpunkter.

Per Karlsson har kontrakt med AIK även över 2013.