Tokelo Rantie har blivit en omedelbar succé för Malmö FF. Nu uppges MFF vilja köpa loss sydafrikanen - samtidigt ska Ajax följa honom noggrant. - Jag kan bekräfta att Malmö har uttryckt intresse för att värva honom permanent, säger Ranties rådgivare. ...

Det är sydafrikanska KickOff.com som skriver att Malmö har lämnat ett stort bud till Stars of Africa på Rantie – den 22-årige anfallaren har lånekontrakt med MFF över 2013, men efter tre mål på sju matcher i allsvenskan ska klubben redan nu bestämt sig för att köpa loss honom. Enligt sajten så har MFF erbjudit Rantie ett treårskontrakt.

– Jag är alltid i kontakt med Tokelo. Hans agent (Nadim Mohammed) är rätt person att prata med, men ja, jag kan bekräfta att Malmö har uttryckt intresse för att värva honom permanent, säger Ranties rådgivare Farouk Khan till KickOff.com.

Rantie ägs alltså av sydafrikanska Stars of Africa, men efter succén har intresse väckts på flera håll, och enligt uppgifter till KickOff.com så har Ajax ögonen på honom.

– Det finns också en del intresse från Holland, säger Farouk Khan utan att precisera.