Branimir Hrgota tackar nej till U21-landslaget - samtidigt skriver kroatisk press att anfallstalangen bestämt sig för att spela för Kroatien. Uppgifterna dementeras nu av Hrgotas agent. - Det är inte klart på något sätt, det stämmer inte, säger han. ...

I helgen stod det klart att Branimir Hrgota tackar nej till U21-landslagets play off mot Italien – trots att han för första gången blivit uttagen. Den förre J-Södra-anfallaren har varit besviken över att tidigare inte ha kommit med, men något officiellt uttalande om varför han inte är med har inte kommit.

Samtidigt skriver nu kroatisk media att Branimir Hrgota har valt bort svenska landslaget. Hrgota har möjlighet att spela för tre landslag; Sverige, Kroatien eller Bosnien-Hercegovina, och enligt Vecernji list, en av Kroatiens största tidningar så har Hrgota bestämt sig.

Det kroatiska U21-landslagets tränare Ivo Susak säger till tidningen att han träffat Hrgota och dennes far, samt spelarens agent Drazen Gilja efter Bundesliga-matchen mot Hamburg i slutet av september, och att han nu är hoppfull om att snart se jättetalangen i en en kroatisk landslagströja.

Hrgotas agent Drazen Gilja dementerar dock att det är något landslagsbyte på gång i nuläget. Att Hrgota skulle ha tackat nej till Håkan Ericsons landslag för att han hellre vill spela för Kroatien, det stämmer inte, säger agenten.

– Det är inte klart på något sätt, det stämmer inte. Branimir kommer inte att spela i något landslag alls på ett tag, helt enkelt därför att han behöver lugn och ro att komma in i Borussia Mönchengladbach. Han har mycket hårt jobb framför sig för att bli ordinarie där, säger Gilja till FotbollDirekt.se.

– Däremot stämmer det att vi träffade Susak efter Hamburg-matchen, men det är inget mer än så. Han vet om att Branimir vill koncentrera sig på klubblaget och att han behöver tid på sig.

Däremot så erkänner Gilja att det fortfarande är öppet vilket landslag Hrgota kan spela i.

– När han är hundra procent ordinarie i ett lag som Borussia Mönchengladbach så kommer han gå in i både Sveriges och Kroatiens a-landslag, men han är inte där än. Jag vill helst inte uttala mig mer om det här därför att min klient behöver lugn och ro nu.