Syrianska FC

ALLT inför söndagens allsvenska

ANNONS

AIK-Helsingborg

AIK: Daniel Majstorovic, Alexander Milosevic (s)

Helsingborg: Walid Atta, Loret Sadiku, Thomas Sörum, Erik Edman, Erlend Hanstevit (s).

Helsingborg har efter sanslösa 7-2 mot Kalmar tre raka förluster: två mot Celtic i Champions League-kvalet och däremellan torsk mot Djurgården i en match som spelades på Råsunda. I dag är man tillbaka på arenan men mot AIK. Mattias Lindström har skämtsamt kallat matchen för “genrep inför Europa League-finalen” – HIF-tränaren Åge Hareide hoppas bara att man klarar av att ladda om efter onsdagens Celtic-batalj.

– Det är viktigt att vi klarar av att landa i vardagen igen. Europamatcherna har handlat en hel del om mental anspänning. Framförallt matcherna mot Wroclaw var jobbiga då det var nyckelmatcher för att får Europaspel på det ena eller andra sätter, säger Hareide till HD.se.

Förra årets succélån Peter Larsson blev på fredagen klar för HIF säsongen ut, och han lär få kliva rakt in i mittförsvaret tillsammans med Joseph Baffo då HIF saknar såväl Walid Atta som Loret Sadiku och Erlend Hanstveit på grund av skador.

AIK svävar på moln efter supermatchen mot CSKA och som grädde på moset är såväl Henok Goitom som Mohamed Bangura med i matchtruppen och redo för spel.

– En toppmatch mellan de som vunnit allt som går att vinna här hemma och det andra laget som är kvar i Europa, säger AIK:s chefsscout Björn Wesström till FotbollDirekt.se om dagens möte.

Bragdmatch för er mot CSKA medan de föll mot Celtic – hur påverkar det inför idag? 

– Svårt att säga, vi hade vår match på konstgräs och ett dygn senare än dem. Men det är klart att det alltid är bättre att komma till match med en seger i ryggen än en förlust.

Gif Sundsvall-IFK Göteborg

Gif Sundsvall: Denis dos Santos (s)

IFK Göteborg: Hjalmar Jonsson, Nicklas Bärkroth, Mikael Dyrestam (s), Kjetil Waehler (a).

Nykomlingen Sundsvall har liksom Åtvidaberg överraskat många och man ryggar inte för namnet på motståndaren i dag.

– Vi går ut och har samma inställning till varje match, något vi klarat av bra hittills. Vilka motståndare som står på andra sidan … vi skakar inte i brallan bara för att det står Helsingborg eller Göteborg på tröjorna. Vi har en idé över hur vi vill spela, säger manager Sören Åkeby till forzagif.se.

Sundsvall har värvat isländske mittbacken Jon Gudni Fjóluson och han är aktuell för spel i dag.

– Jag är spänd på att få spela och Sundsvalls sätt att spela passar mig bra. Jag gillar ju att spela boll och är en bra passningsspelare, säger Fjóluson.

Hur är det med svenskan då?

– Jag kan nästan allt … Nej, men höger, vänster, bakåt och framåt kan jag.

Mer mittbacksförvärv som är aktuella för spel direkt: Blåvitt gjorde i början av veckan klart med Mattias Bjärsmyr – och nu kan hemvändaren, precis som mittbackskollegan i HIF Peter Larsson, få kliva rakt in i startelvan. Bjärsmyr är uttagen i matchttruppen.

– Det föll sig naturligt då både Kjetil Waehler (avstängd efter tre gula kort) och Mikael Dyrestam (känning i låret) inte kan medverka, säger Blåvitts andretränare Magnus Edlund till klubbens hemsida.

Men comebacken kommer i skuggan av gårdagens händelse på Skatås när supportrar tog sig in på träningsplanen och visade sin besvikelse över Blåvitts dåliga resultat. Klubbdirektören Seppo Vaihela berättade att det var en obehaglig stämning och spelarna har fått munkavle om händelsen – John Alvbåge säger så här:

– Även om jag vill och har mer att säga väljer jag att respektera det beslutet. Men som sagt, det var ingen fara på taket så, alla vill väl bara att det ska gå bra för oss egentligen, säger Alvbåge till Göteborgsposten.

Inte många trodde väl inför säsongen att Sundsvall skulle ligga högre än Blåvitt i tabellen i september. Men så är det nu, och Magnus Edlund har full respekt för motståndaren.

– Vi kommer att få möta ett lag som spelar 4-3-3, som gärna vill rulla boll och som är starka på hemmaplan. För oss handlar det bland annat om ett gediget försvarsspel, säger Magnus Edlund.

Gais-Kalmar

Gais: Ricard Ekunde, Kenneth Gustafsson, Calum Angus, Jimmy Tamandi (s)

Kalmar: Mats Solheim (s)

Nästjumbon Gais fick ett lugnt transferfönster. Man lånade ut målvakten Henri Sillanpää till norska Tromsö men blev utan några försäljningar som kunnat stötta upp klubbens dåliga ekonomi. Wanderson är kvar trots rykten och kan spela i dag.

Det är så klart livsviktiga poäng på spel för Gais som bara måste få kontakt med i första hand Gefle på kvalplats. Då får man klara sig utan tunga försvarstrion Richard Ekund, Calum Angus och Kenneth Gustafsson.

– Som bekant har alla haft problem med knäskador. Alla tre är så gott som fria från sina knäproblem men då de förlorat viktig träning den senaste  tiden, kommer ingen av dem att deltaga på söndag. Bortsett från dessa tre är samtliga, utom Jimmy Tamandi, tillgängliga till spel, meddelar Gais fysioterapeut Lars “Speedy” Göthfelt på klubbens hemsida.

Elfsborg-Syrianska

Elfsborg: Andreas Augustsson, David Elm, Jon Jönsson (a)

Syrianska: Isa Demir, Özgur Yasar (s), Dwayne Miller, Rabi Elia (a)

Malmö FF tappade poäng i går mot Mjällby och Elfsborg kan ha fem poängs ledning vid seger i dag.

– Vi hoppas väl att vi ska kunna få riktig fart på bollen. Vi känner att vårt passningsspel har blivit successivt bättre och bättre på hemmaplan. Så fart i benen, fart på bollen, och försöka styra matchen, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till klubbens hemsida.

– Samtidigt vet vi att Syrianska är ett bra lag med många bollskickliga, kvicka och tekniska spelare och ett lag med mycket kvalitet i så får göra en toppinsats för att vinna.

Elfsborg följde upp segrar mot Malmö och Helsingborg med en tung smäll borta mot toppkonkurrenten Häcken senast. Jörgen Lennartsson tror att hans killar kan studsa tillbaka snabbt:

– Efter förlusten mot HIF i våras vann vi sju raka, efter förlusten mot Malmö tog vi en storseger mot Sundsvall, efter Horsens-förlusten så vann vi direkt mot HIF och MFF efter det. Så spelarna har varit väldigt bra på att hantera motgångar och komma på vinnarspåret igen. Så det hoppas jag vi ska klara igen.

Syrianska chockade många när man knep AIK- och MFF-aktuelle Labinot Harbuzi. I dag kan han debutera mot serieledarna.

– Vi har bearbetat honom lite inledningsvis, inte minst för att undvika skador. Det var därför han inte var med och spelade sist. Men nu är han med i matchttruppen och tillgänglig, sedan får vi om han startar, säger Syrianskas sportchef Ghayath Moro till FotbollDirekt.se.

Ni har också tagit in en ytterback, Christian Demirtas. Vad kan du säga om honom? 

– Ingenting, det är lika bra att ingen vet något (skratt). Nej men han har spelat i Bundesliga och det säger väl en del. Vi tror så klart väldigt mycket på honom. Sedan ska han bevisa att han håller Bundesligaklass även här. Han är också med i truppen  men det är samma som med Labinot, vi får se om han startar.

Syrianska tog en blytung trea senast mot Mjällby. Med Gais och Örebro så fast förankrade i botten så ser det främst ut som kvalplatsen som är risken för Södertäljeklubben. Fem poäng ner till Gefle som ligger där nu, och ytterligare åtta ner till Gais/ÖSK.

– Det var en jätte-jätteviktig seger mot Mjällby, vi behövde den trean. Men vi lär behöva några treor till för att vara säkra. Och jag vill inte avskriva Gais eller Örebro heller, större under har skett än att de plockar in de poängen de behöver. Men vi har det i våra händer, vi ska ta de poäng som behövs.

IFK Norrköping-Gefle

IFK Norrköping: Imad Khalili (s), David Boo Wiklander (a)

Gefle: –

Norrköping fick med sig en poäng i Östgötaderbyt mot Åtvidaberg senast, och hänger med bra strax bakom topplagen i tabellen. I dag mot bottenkämpande Gefle får man dock klara sig utan avstängde David Boo Wiklander, som gjort en stark säsong på mittbacken. Marcus Falk-Olander får nu chansen i mittförsvaret. För första gången på hemmaplan i år.

– Det kommer bli jättekul att få spela match igen. Att vinna hemma är en oslagbar känsla så är det ju, säger Falk-Olander till Folkbladet.

Och det gör ni mot Gefle?

– Ja, det tror jag. Det är tufft att möta Gefle på ett annat sätt än övriga lag. De är jäkligt tajta. Man får ligga i mycket för att hitta in mellan lagdelarna. Det gäller att sätta fart på bollen och se till att få rull på det. Sedan måste man vara vaken på deras omställningar.

Falk-Olander bildar mittbackspar med bitige norrmannen Morten Morisbak-Skjönsberg.

– Det kommer fungera jättebra. Vi tränar ihop varje dag och har spelat matcher ihop också, även om det inte varit i allsvenskan.

En som inte kommer till spel är Imad Khalili.

– Han fick problem med ljumsken i U21-matchen i veckan, men det är en liten skada så vi räknar med att han är tillbaka nästa helg, säger Norrköpings manager Janne Andersson.

Gefle kommer med en 2-1-seger mot Örebro i ryggen. Dessförinnan tre raka förluster och noll gjorda mål.

– Segern senast stärkte oss givetvis. Dels i form av poängen och dels för att det var en match där vi visade att det finns stora krafter och en bra attityd i laget. Det var en bra match att hämta inspiration ifrån, säger tränaren Pelle Olsson till klubbens hemsida.

– Nu är det en ny match och det gäller att vi är mentalt och taktiskt förberedda på ett lag som är duktiga att bita sig fast på motståndarnas planhalva.

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 21 april
12:30 Sassuolo - Lecce Serie A
13:00 Oddevold - Gefle Superettan
13:00 Tvååker - Olympic Ettan södra
13:00 Piteå - Örebro Syrianska Ettan norra
13:00 Hammarby - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
13:00 Kolding - Fortuna Hjörring Danska ligan, damer
13:30 Karlsruhe - Hertha Berlin 2. Bundesliga
13:30 Hannover - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Hansa Rostock - Magdeburg 2. Bundesliga
13:30 Blackburn - Sheffield W Championship
14:00 IFK Kalmar - Malmö FF Elitettan
14:00 Gais - Mjällby Allsvenskan
14:00 AIK - Djurgården Allsvenskan
14:00 Hvidovre - Vejle Superligaen
14:00 Viborg - Lyngby Superligaen
14:00 Uppsala - Eskilstuna Elitettan
14:00 Lidköping - Sundsvall Elitettan
14:00 Getafe - Real Sociedad La Liga
14:30 Everton - Nottingham Premier League
15:00 Täby - Umeå Ettan norra
15:00 Ljungskile - Torn Ettan södra
15:00 Brage - Landskrona Superettan
15:00 Falkenberg - Norrby Ettan södra
15:00 Ålborg - Kolding Danmark Division 1
15:00 Nordsjælland - Århus Danska ligan, damer
15:00 Trelleborg - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Rosengård Allsvenskan, damer
15:00 Torino - Frosinone Serie A
15:15 Manchester C - West Ham Women’s Super League
15:30 Werder Bremen - Stuttgart Bundesliga
16:00 Aston Villa - Bournemouth Premier League
16:00 Köpenhamn - Silkeborg Superligaen
16:00 Karlberg - Hammarby TFF Ettan norra
16:00 Crystal Palace - West Ham Premier League
16:15 Almeria - Villarreal La Liga
16:30 Häcken - Hammarby Allsvenskan
16:30 Coventry - Manchester U FA-cupen
16:30 Halmstad - Brommapojkarna Allsvenskan
17:30 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Bundesliga
17:30 Fulham - Liverpool Premier League
18:00 Salernitana - Fiorentina Serie A
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Feyenoord - NEC Nederländska cupen
18:30 Alaves - Atletico Madrid La Liga
18:30 Duisburg - Wolfsburg Bundesliga damer
19:30 Freiburg - Mainz Bundesliga
20:45 Monza - Atalanta Serie A
21:00 Real Madrid - Barcelona La Liga
måndag 22 april
18:30 Roma - Bologna Serie A
19:00 Linköping - Häcken Allsvenskan, damer
19:00 Elfsborg - Kalmar Allsvenskan
19:00 Nordsjälland - Århus Superligaen
19:00 Örebro - Varbergs BoIS Superettan
19:30 Bayern München - Werder Bremen Bundesliga damer
20:45 Milan - Inter Serie A
21:00 Sevilla - Mallorca La Liga
21:00 Middlesbrough - Leeds Championship
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 Torslanda - Trollhättan Ettan södra
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Queens PR - Leeds Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
lördag 27 april
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Elitettan
13:00 Umeå - Orebro SK Elitettan
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Inter - Torino Serie A
15:00 Lecce - Monza Serie A
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor Ettan norra
16:00 Karlstad - Karlberg Ettan norra
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Örgryte - Öster Superettan
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
18:00 Juventus - Milan Serie A
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Everton - Brentford Premier League
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Hull - Ipswich Championship
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
måndag 29 april
19:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
19:00 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
19:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Brommapojkarna - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
19:10 Hammarby - Västerås SK Allsvenskan
21:00 Preston - Leicester Championship
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 4 4 0 0 11 12
2 AIK 4 2 2 0 3 8
3 IF Brommapojkarna 4 2 1 1 5 7
4 Djurgårdens IF 4 2 1 1 3 7
5 Mjällby AIF 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 4 2 1 1 1 7
7 Hammarby IF 4 2 0 2 2 6
8 IK Sirius 4 2 0 2 1 6
9 Gais 4 2 0 2 -3 6
10 Halmstads BK 4 2 0 2 -3 6
11 IF Elfsborg 4 1 1 2 -3 4
12 IFK Göteborg 4 1 1 2 -3 4
13 IFK Värnamo 4 1 1 2 -4 4
14 IFK Norrköping 4 1 1 2 -6 4
15 Kalmar FF 4 1 0 3 -3 3
16 Västerås SK FK 4 0 0 4 -4 0