FD AVSLÖJAR Jimmy Durmaz är nyblivet välbetalt utlandsproffs i Turkiet. Nu jagar allsvenska klubbar hans kusin Charbel Georges. - Jag vet det men jag gör mitt bästa för att inte tänka på det, säger Georges. ...

Arameiska Syrianskas mittfältstalang Charbel Georges var en av planens bästa nyligen i Svenska cup-matchen mot Gif Sundsvall.
Snabb och spelskicklig låg han bakom mycket i en match som fram till kvarten före slutet var oavgjord innan Giffarna avgjorde fram till 3-1 mot division II-klubben från Stockholmsförorten Botkyrka.

– Inte för att skryta men jag hörde att alla som såg matchen tyckte att jag var bäst på planen. Ja,det är klart att det är skönt att höra och det var inte alls svårt att spela mot ett allsvenskt lag –  jag skulle absolut inte göra bort mig i allsvenskan, säger han till FotbollDirekt.se.

Och 19-åringens succé spelades upp inför ögonen på allsvenska klubbar.
Källor till FD bekräftar i dag att att Syrianska är en av dessa, lägg där till att portugisiska Belenenses följer tonåringen. Uppgifter som bekräftas av huvudpersonen.

– Jag vet om intresset från Syrianska och flera andra allsvenska klubbar men jag gör mitt bästa för att inte tänka på det, säger Georges och tillägger:
– Jag vill behålla fötterna på jorden och fortsätta prestera – det är det enda jag tänker på och tränar extra på egen hand flera dagar i veckan.

Allsvenskt intresse alltså men Georges favoritklubb spelar i superettan:
– Man kan ju säga att jag är Hammarby-supporter men jag har inte hört någonting därifrån, säger han om Bajen.

Nu hoppas han fortsätta att ta stora steg och tar nästan för givet att han spelar i allsvenskan kommande säsong och det ska ske med uppbackning från Jimmy Durmaz. Relationen med kusinen och MFF-stjärnan som nyligen skrev på ett lukrativt utlandskontrakt med en turkisk klubb, beskriver han som ovärderlig

– Han är ju min kusin men mer som en bror och en person jag pratar med nästan varje dag. Är det någon svensk spelare jag tittar på och har lärt mig av så är det Jimmy. Honom har jag tittat på jävligt mycket och han har inte minst lärt mig massor och kommer hela tiden med tips och intresserar sig för hur det går för mig.