Han har haft skadeproblem i flera år. Nu är han på väg tillbaka och ska slå sig in i Halmstad. – Jag är snäppet bättre än Gudjon Baldvinsson, säger Shkodran Maholli. ...

Förra året startade han i Halmstads allsvenska seriepremiär. Nu, mer än ett år senare, spelar Shkodran Maholli i klubbens U19-lag. Det har alltså inte riktigt gått som den talangfulle anfallaren, som haft stora problem med sina ljumskar, hade tänkt sig.

– Jag har haft skadeproblem i fyra eller fem år och blivit nerflyttad på grund av det. Jag fick chansen i a-laget av Pep (Clotet Ruiz) som var tränare förra året, men efter två matcher började skadorna dyka upp igen och sedan dess har jag kanske spelat tre eller fyra matcher. Det är ju katastrof faktiskt, säger Maholli till FotbollDirekt.se.

Men nu ser 19-åringen ett ljus i tunneln.

– Nu har jag börjat träna med U19 och sjukgymnasten Simon Bakkioui tar hand om mig jättebra. Sen har jag varit hos Leif Swärdh, landslagsläkaren, men han hittar inte mitt problem och det är konstigt. Jag har gjort magnetröntgen och massvis av olika prover – och även opererat mig två gånger utan att det hjälpt.

– Men jag spelade match mot HIF i går och det känns som jag bara väntar på att jag ska bli skadad. Jag kör till smärtan kommer. Det har varit en tuff period sedan Jens (Gustafsson) tog över också. Men nu har jag börjat om från början och har Mats Jingblad som tränare i U19 och det känns jävligt bra. Vi snackar hela tiden och han försöker hjälpa mig. Jag har lärt mig mycket av honom, säger Maholli.

Men hur var det att bli nerflyttad till U19 från a-laget?

– Först sa de till mig att jag bara skulle vara med U19 i en uppbyggnadsfas innan jag kom tillbaka. Men sen spikade de a-truppen och då var jag inte med. Då tänkte jag: ”vad fan är detta?”, men sedan ändrades det till att: ”skitsamma, när jag blir frisk så ska jag visa alla. Jag vet vad jag kan.” Jag menar, visst att Baldvinsson (Gudjon, 12 mål i superettan i år) är bra, men jag är snäppet bättre.

– Jag har spelat tre 90 minutersmatcher i U19 nu och jag har gjort mål eller assist varje gång. Den serien känns lite för lätt för mig, men jag spelar bara där för att komma igång. Min kropp klarar inte av att spela i U21 också.

Maholli har nu ett och ett halvt år kvar på kontraktet och har, trots den tunga tiden, inga tankar på att lämna Halmstad. Det är här han ska lyckas.

– Ja, om jag håller mig frisk så vet jag att jag kan konkurrera om a-lagsplatserna. Om jag inte kan det i år så får jag satsa på nästa år. Fortsätter det som det gör nu kanske jag sitter på bänken om några månader.

Hur är det mellan dig och Jens Gustafsson (Halmstads a-lagstränare)?

– Det är ändå bra. Vi träffas i korridoren ibland och snackar, men han har ju fullt upp med annat.

Hur ser du på din framtid som spelare då?

– Får jag hålla mig frisk så hoppas jag flytta utomlands, via Halmstad. Jag har framtiden för mig, avslutar talangen.