Nyheter

Tung debut för svensk: “Fintad långt ut i pølseboden”

NORGE

Erdin Demir, Brann 13/0
Demir var aktiv värre i mötet med Haugesund som Brann vann med 3-2. Mest minnesvärt var hans agerande vid ställningen 3-0, då han i den 62:a minuten rensade bort bollen på mållinjen. I matchens sista minut forsade han fram över hela planen och kom så långt att han bara hade målvakten Kristiansen kvar att överlista och han chippade bollen över keepern men också över målramen. 5/10 tyckte VG att hans insats var värd.

Markus Jonsson, Brann 12/1
Jonsson, som är lagkapten hos Brann var i den 32:a minuten i matchen mot Haugesund nära attt göra 1-0 på nick. Men Haugesund kunde rensa om och ställa om till anfall. Jonsson byttes ut redan i halvtid och hans insats betygsattes till 5/10 av VG.

Andreas Landgren, Fredrikstad 17/1
Avstängd när Fredrikstad förlorade med 0-3 mot Viking.

Pontus Engblom, Haugesund 2/1
För andra matchen i följd fick Engblom börja matchen på avbytarbänken för att göra ett inhopp i den andra halvleken. Mot Brann (förlust 2-3) hoppade han in i den 66:e minuten. Lät inte tala om sig mer än att han drog på sig ett gult kort i matchens slutskede.

David Myrestam, Haugesund 1/0
Debuterade för Haugesund genom att få chansen från start mot Brann (förlust 2-3). Han fick spela hela matchen men debuten lämnade en del att önska. Så här skrev exempelvis VG om ett läge i den elfte minuten: “Branns Kim Ojo gjør alt på egenhånd og finter Myrestam langt ut i pølseboden.” Knappt godkända 4/10 i betyg av VG när det gäller Myrestams debut.

Maic Sema, Haugesund 19/2
Sema fick inleda matchen mot Brann på avbytarbänken men byttes in redan i den 55:e minuten. Gjorde inget större avtryck i matchbilden och betygsattes med 5/10.

Jesper Westerberg, Lilleström 12/0
Utanför matchtruppen när Lilleström spelade 2-2 mot Hönefoss.

Johan Andersson, Lilleström 18/2
Andra målet för säsongen för Andersson men ack så viktigt. Han inledde matchen med att sitta de första 75 minuterna på avbytarbänken mot Hönefoss. Därefter fick han hoppa in och i den sista matchminuten höll han sig framme på ett inlägg av Mathis Bolly som såg ut att passera de flesta av spelarna men inte Andersson som stod helt rätt placerad och tryckte in 2-2 och räddade därmed hemmalaget från en svidande uddamålsförlust.

Fredrik Stoor, Lilleström 12/0 (utlånad från Vålerengen)
Skadan i baksidan av låret stoppade honom också mot Hönefoss.

Mattias Moström, Molde 17/4
Moström jagar sitt femte mål för säsongen men det kom inte mot Ålesund (seger 1-0) där den tidigare AIK- mittfältaren gjorde en ganska blek insats. Han byttes ut i den 74:e minuten och det enda notabla han hade gjort fram till den tidpunkten var att dra på sig ett gult kort. Knappt godkänd – 4/10 tyckte VG att Moströms insats var värd.

Ole Söderberg, Molde 2/0, 0 hållna nollor
Tillbaka på avbytarbänken som reserv bakom Espen Bugge Pettersen.

Mattias Andersson, Odd Grenland 8/1
Förpassad till avbytarbänken och kvar på densamma under hela matchen när Odd förlorade mot Vålerengen på bortaplan med 1-3 i fredags.

Daniel Örlund, Rosenborg 19/0, 7 hållna nollor
Andra raka nollan och den sjunde för säsongen för Örlund när Rosenborg besegrade Sogndal på bortaplan med klara 3 -0. Han fick jobba rejält i den första halvleken och gjorde några riktigt fina räddningar. I den andra halvleken var det betydligt lugnare och då skrev han in sig i poängprotokollet genom att snabbt sätta igång spelet och bollen nådde tidigare Häckenspelaren John Chibuike som kunde göra 3-0.

Mikael Dorsin, Rosenborg 18/2
Dorsin hade en omtumlande match mot Sogndal. I den 20:e minuten försökte han sig på en bicykleta men den ende han träffade var tidigare Helsingborgsförsvararen Hannu Patronen i ansiktet med en blödande näsa på finländaren som följd. I stället för ett snyggt mål fick Dorsin titta på domarens gula kort. Efter en knapp timmes spel fick han ett bra skottläge inne i straffområdet men skottet från tio meters håll räddades av Sogndals målvakt Kenneth Udjus.

Rade Prica, Rosenborg 17/5
Prica radade upp chanser mot Sogndal men utdelningen var det sämre med. Han brände två jättefina möjligheter och fick lämna planen utan mål med knappa tio minuter kvar av matchen. 4/10 i betyg av VG.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 14/0
Hans blödning i ryggen har inte gett med sig riktigt och var utanför matchtruppen mot Stabaek (förlust 1-2).

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 11/1
Har en ankelskada som tvingar honom till vila en bit in i september.

Benny Lekström, Tromsö 10/0, 4 hållna nollor
Reserv till Marcus Sahlman i 0-2-matchen mot Fredrikstad. I stället fick han spela i B-laget, i division 2, där han släppte in två mål mot Frigg Oslo inför 30 åskådare.

Marcus Sahlman, Tromsö 9/0, 3 hållna nollor
Tredje nollan för säsongen för Sahlman. Han fick göra en riktigt vass parad i den nionde minuten när Ola Kamara höll sig framme på en retur men Sahlman var på den också. I övrigt behövdes ingen ansträngande insats för den svenske burväktaren. 5/10 i spelarbetyg av VG.

Fredrik Björck, Tromsö 18/0
Björck hjälpte Tromsö att hålla nollan mot Strömsgodset. Stabil insats utan att glänsa och betyget blev 5/10 av VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 8/1
Satt hela matchen på avbytarbänken när Viking vann med 3-0 mot Fredrikstad.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 5/0
Skadekänning stoppar Ingelsten från spel för tillfället.

Daniel Arnefjord, Ålesund 18/6
Såg rejält darrig ut vid ett par tillfällen när Ålesund förlorade med 0-1 mot Molde. Det avspeglade sig också på betyget hos VG, 4/10.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Dirscher kvar på bänken hela matchen mot Bryne (seger 3- 2).

Jacob Nilsson, Alta 15/0
Nilsson spelade hela matchen mot Bryne.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 17/0
Dimitriadis fick matchminuter in på kontot när han deltog i hela matchen mot Mjöndalen (1-1).

Pontus Hagström, Nybergsund 1/0, 0 hållna nollor
Tillbaka på avbytarbänken när Nybergsund förlorade med 0-1 mot Lillehammer.

Peter Rosendal, FK Mjölner 15/0, 4 hållna nollor
Två inlsäppta mål för Rosendal när Mjölner fick ge sig med 0-2 mot Lörenskog.

Alban Shipshani, Asker 8/2
Utanför matchtruppen mot Nesodden i veckan. Har flyttats ned i klubbens andralag.

Fredrik Notice, Asker 15/4
Asker fick ge sig med 2-3 mot Nesodden på bortaplan. Notice var den som fixade tröstmålet till 2-3 med två minuter kvar av matchen.

Johan Wennberg, Brumunddal 14/2
Tillbaka i startelvan efter sin avstängning och spelade hela matchen när Brumunddal förlorade med 0-3 mot Raufoss.

Rickard Claesson, Raufoss 15/0, 7 hållna nollor
Sjunde nollan för säsongen för Claesson när Brumunddal slogs tillbaka med klara 3-0.

Fredrik Tervaniemi, Elverum 16/0, 8 hållna nollor
Elverum slog tillbaka Strömsgodsets andralag med 5-2 inför 535 åskådare på Elverum Stadium.

DANMARK
Ken Fagerberg, Horsens 5/2
Fagerberg fortsätter övertyga hos Horsens. I helgen gav han sitt lag kontakt mot Ålborg genom att reducera till 1-2 i den 36:e minuten. Det hjälpte dock föga eftersom Ålborg gick fram till 3-1 bara två minuter senare. Matchen slutade till slut med en 4-1-seger för Ålborg. Fagerberg spelade dock hela matchen och tillhörde lagets absoluta förgrundsfigurer.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 5/0, 2 hållna nollor
Wiland spelade storstilat mot AGF Århus och höll säsongens andra nolla. Han sträckte dock sig under matchen och har därför tackat nej till landskampen mot Brasilien på onsdagen.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 3/0
Förpassad till avbytarbänken från start under matchen mot ÅGF Århus men fick hoppa in i den 77:e minuten. Hann inte göra något större avtryck i matchbilden under hans tid på planen.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför FCK:s matchtrupp och ryktena har nu börjat ta fart igen om att ha kan vara på väg bort från klubben.

Benjamin Kibebe, FC Midtjylland 3/0
90 minuter på avbytarbänken blev det för Kibebe när Mitjylland förlorade med 1-2 mot Odense på bortaplan.

Petter Andersson, FC Midtjylland 2/0
Spelade från start när Midtjylland föll med 1-2 mot Odense. Petter spelade från start men byttes ut i den 62:a minuten.

Rawez Lawan, FC Nordsjälland 4/0
Skadekänning gjorde att Lawan var utanför matchtruppen mot Silkeborg. Holländaren Joshua John gjorde fyra av Nordsjällands sex mål när laget vann med 6-1.

Joe Sise, FC Nordsjälland 0/0
Har slitit av hälsenan på nytt och det troliga är att det inte blir någon debut för Sise under 2012.

Andreas Johansson, Odense 5/0
Johansson spelade från start men fick inte slutföra matchen, då han byttes ut i den 79:e minuten. Hann också med att bli varnad i början av den andra halvleken.

Nicolas Sandberg, Vestsjälland 4/1
Vestsjälland nådde 1-1 borta mot Hobro i onsdags. Sandberg spelade från start men byttes ut med nio minuter kvar. Då hade han fem minuter före halvtid haft en bra chans att ge Vestsjälland ledningen med 1-0 men nicken gick utanför. Målet för Sandberg kom i stället mot Lyngby i helgen. Redan i den åttonde minuten, då han fick bollen efter ett långt inkast och sköt direkt. Han spelade hela matchen när Vestsjälland vann med 4-1 mot Lyngby.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn 0/0
AB spelade 2-2 mot Köge i onsdags och föll med 0-1 mot Skive i helgen. Asanovski missade båda matcherna på grund av skada.

Mattias Unkuri, Hobro 1/0
Debuterade när Hobro mötte Vestsjälland på hemmaplan och spelade 1-1. Unkuri byttes ut i den andra halvleken utan att ha gjort något större avtryck i matchbilden. I helgen blev det 2-1 borta mot Viborg. Unkuri utanför matchtruppen denna gång.

FINLAND
Simon Nurme, IFK Mariehamn 20/0, 7 hållna nollor
Säsongens sjunde nolla av Nurme när IFK Mariehamn vann med 2-0 mot FF Jaro.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 1/0, 0 hållna nollor
Bergström fick återigen agera reserv bakom Nurme.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 19/0
Spelade från start och hela matchen mot FF Jaro utan att utmärka sig speciellt.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 16/2
Undvek målprotokollet även denna gång när IFK Mariehamn vann med 2-0 mot Jaro.

ISLAND

Mikael Eklund, Grindavik 12/1
Grindavik nådde 2-2 mot Fram från Reykjavik i onsdags. Eklund spelade hela matchen och fick dessutom titta på domarens gula kort i den 32:a minuten. I helgen blev det 4-3-seger borta mot Stjarnan och Eklund spelade 90 minuter återigen.

Robin Strömberg, Thor 7/3
Utanför matchtruppen mot Vikingur (seger 2-1)

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 12/2

Levadias andralag mötte Puuma på bortaplan i helgen. Ingen Hagberg synlig i matchtruppen.

POLEN

Kebba Ceesay, Lech Poznan 0/0

Polska ligans första omgång spelas 17-20 augusti.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht 0/0
Molins gjorde mål i veckan mot Ekranas i Champions League-kvalet. När det åter blev ligaspel i helgen mot Cercle Brügge (seger 3-0) var Molins utanför matchtruppen.

Behrang Safari, Anderlecht 3/0
Fanns med på planen från start och hjälpte laget att hålla nollan i bortamatchen mot Cercle Brügge som slutade med seger, 3-0.

Michael Almebäck, Club Brügge 0/0
Almebäck får alltjämt vänta på säsongsdebuten. För tredje matchen i följd var han bänkad under hela matchen hos Club Brügge. I helgen blev det 3-3 borta mot Mechelen.

Fredrik Stenman, Club Brügge 0/0
Har inte återhämtat sig riktigt från den skada han ådrog sig under vårsäsongen. Får vänta ett tag till på comeback.

Astrit Ajdarevic, Standard Liege 3/0
Från att ha spelat från start senast blev han förpassad till avbytarbänken mot Waasland. Fick hoppa in med kvarten kvar.

HOLLAND

Tobias Sana, Ajax 1/0

Fick inleda sin karriär i den holländska ligan på avbytarbänken. Hoppade dock in paus och tillhörde planens bästa spelare i den andra halvleken. 4/5 i betyg av goal.com.

Viktor Elm, AZ Alkmaar 1/0
Elm fanns med på planen under hela matchen när Alkmaar grejade 2-2 borta mot Ajax. Ingen supermatch av svensken som fick låga betyget 3/10 av goal.com.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 0/0
Satt hela matchen mot Ajax på avbytarbänken.

Emil Johansson, Groningen 1/0
Johansson spelade hela matchen mot Twente på sin vänsterbacksposition. Det blev dock en tung förlust med 1-4.

Kristoffer Nordfeldt, Heerenveen 1/0
Nordfeldt fick förtroendet i premiären mot NEC Nijmegen. Han kunde dock inte förhindra bortalaget från att vinna matchen med 2-0.

Samuel Armenteros, Heracles 1/0
Heracles nådde 1-1 i säsongspremiären mot VVV Venlo. Armenteros spelade nästan hela matchen. Han blev utbytt med tre minuter kvar av matchen.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 0/0
Inledde säsongen med att avgöra supercupfinalen, kallad “Johann cruijff schaal” på holländska, mot Ajax med två mål i förra veckan. Missade ligapremiären mot RKC Waalwijk på grund av avstängning.

Rasmus Bengtsson, Twente 0/0
Satt hela premiären mot Groningen på avbytarbänken.

Marcus Nilsson, Utrecht 0/0
Fick tillbringa hela matchen mot Feyenoord på avbytarbänken.

Johan Mårtensson, Utrecht 1/0
Utrecht förlorade med 0-1 mot Feyenoord. Byttes ut redan i den 58:e minuten för att få in mer offensiva krafter.

Alexander Gerndt, Utrecht 1/0
Spelade hela matchen mot Feyenoord utan att utmärka sig mer än någon annan på planen.

ENGLAND

Alexander Kacaniklic. Fulham 0/0
Ligapremiär i Premier League kommande helg.

Mikael Lustig, Celtic 0/0

Satt på avbytarbänken under ligapremiären mot Aberdeen och i helgen blev matchen mot Dundee United uppskjuten.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 20/0, 7 hållna nollor

Nollan höll i 32 minuter för Jansson i matchen mot Sligo Rovers. Shamrock utjämnade i den 50:e minuten och mötet slutade 1-1.

FRANKRIKE

Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain 1/2
Inledde säsongen för sitt nya lag med att själv se till att laget tog en poäng mot Lorient. Lorient gick fram till 2-0 innan Zlatan reducerade och i den andra halvleken kvitterade han till 2-2 på straff. 4,5/5 och bäste spelare på planen enligt goal.com.

Dusan Djuric, Valenciennes 0/0
Utanför premiärtruppen när Valenciennes vann med 1-0 borta mot Troyes.

Emir Bajmari, Monaco 2/1
Utgick redan i halvtid i premiären mot Laval förra helgen. Men det blev tyvärr inte speciellt mycket mer speltid i helgen då han utgick efter 36 minuter med en ryggskada. vilket också har gjort att han tvingats tacka nej till landslaget. Han hann dock med att ta Monaco tillbaka in matchen mot Istres från Provence genom ett reduceringsmål i den 25:e minuten till 1-2. Monaco vände till slut och vann med 3-2.

ITALIEN

Joakim Olausson, Atalanta 0/0
Italienska Serie A börjar helgen 25-26 augusti.