Kebba Ceesay är klar för Lech Poznan - och blir spelklar för den polska klubben till Europa League-mötet med AIK. – Det hade inte varit fel att slå ut AIK, säger han. ...

Att Djurgården tappar Kebba Ceesay har stått klart sedan länge. Men i dag berättar också försvararen var han kommer att flytta. 24-åringen är nämligen klar för Lech Poznan och har skrivit på ett fyraårskontrakt med den polska storklubben.

– Det är jättekul och jättespännande. Affären blev klar för någon dag sedan, förklarar Ceesay för FotbollDirekt.se.

– Jag åker på måndag och gör läkarundersökningen, och sedan är jag med tränar och blir spelklar till matchen mot AIK. Djurgården och Lech Poznan har redan varit överens ett tag.

Ceesay kan alltså göra sin debut för nya klubben mot Djurgårdens rival. Poznan möter nämligen AIK i den tredje kvalomgången till Europa League.

– Det är bara kul. Jag har spelat mot AIK flera gånger och det är inga problem. Men det är klart att det blir lite speciellt.

Hade det varit roligt att slå ut AIK nu då eller?

– Ja, det hade inte varit fel (skratt). Vi får se, just nu tänker jag bara på att allt ska gå bra och att jag ska komma i gång. Sedan får vi se om det blir någon speltid.

Men det var inte bara polackerna som ville ha backen. Även franska Valenciennes och Evian var ute efter gambianen.

– Men Poznan visade störst intresse. De visade verkligen att de ville ha mig och det kändes tryggt. De andra har varit mycket upp och ner och fram och tillbaka.

– Det känns skönt också att Djurgården fick betalt för mig nu istället för att jag lämnar som bosman efter säsongen. Jag har ändå varit i klubben i sex år och ska man lämna så vill man ju att de ska få en slant.

Det är inte många som går från allsvenskan till den polska ligan..

– Nej, det är ju inte det. Men det här känns bra och de har följt mig länge. Det kändes rätt när jag träffade klubben också och de är på väg uppåt. De är redan en toppklubb men satsar och de ville ha med mig i sin satsning.

Vad vet du om klubben?

– Jag vet inte så mycket mer än att de vann ligan för två år sedan och har mött lag som Manchester City och Juventus i Europa League.

– De har stora ambitioner och vill komma ut i Europa varje år. Jag har varit i Djurgården i sex år nu och har valt att ta ett nytt steg. Jag vill vara med och spela de här matcherna (mot storlag som City och Juventus).