Bara fem poäng upp till Elfsborg och en formkurva som pekar spikrakt uppåt. Är det Malmös år i år? – Spelar vi vårt spel kan det räcka långt, säger Miiko Albornoz. ...

Det var nog inte många som hade räknat med att det ”bara” skulle skilja fem poäng mellan Elfsborg och Malmö efter omstarten av allsvenskan. Men Boråsklubben åkte på en rejäl smäll mot Åtvidaberg, samtidigt som MFF imponerade stort mot toppkonkurrenten AIK.

Nu har skåningarna blandat sig i striden om SM-guldet på riktigt och fortsätter laget att spela som i går kan inte många lag stoppa Rikard Norlings manskap.

– Vi fokuserar inte på tabellen eller Elfsborg. Det enda vi gör är att vi fokuserar på att vinna våra matcher. Vi kan inte tänka på var vi hamnar, utan vi spelar vårt eget spel, säger ytterbacken Miiko Albornoz till FotbollDirekt.se.

Och spelar ni ert eget spel så kan det räcka långt, eller?

– Får vi igång det som vi påbörjat nu så kan det räcka långt, erkänner 21-åringen lite försiktigt.

Malmö såg i vilket fall som helst ut som ett mästarlag när man i går förnedrade AIK med hela 4-0.

– När allt klaffar så är vi så bra. Vi har haft en riktigt bra vecka med mycket positivt energi, och vi har bra självförtroende. Resultaten finns inom oss och vi har otroligt bra spelare, säger Albornoz, som själv briljerade på sin högerkant tillsammans med Jiloan Hamad.

Vad säger du annars om matchen?

– Vi gör det otroligt bra i den första halvleken och spelar med glädje. Vi för fina saker och alla jobbar för varandra. Vi får också utdelning och gör fina mål. I andra så handlade det först och främst om att hålla tätt och den planen gick in.

LÄS OCKSÅ…

MFF läkarundersöker exproffset: “Intressant”

Dörren till Djurgården är stängd

Concha i Århus – dissar AIK och Helsingborg