120605 Fotboll, vänskapsmatch, Sverige A - Serbien: Bojan Djordic, TV-kommentator © Bildbyrån - 64038

Bojan Djordjic nobbades av AIK och slår nu tillbaka mot de som satte stopp för en comeback i klubben han vann SM-guld med 2009. – För mig är de som tog beslutet inga AIK:are. De riktiga AIK:arna sitter inte i styrelserummen. ...

Januari 2012. Bojan Djordjic, 30, ville hem till klubben i sitt hjärta. Men AIK sa nej.
– Jag var rejält förbannad och funderade ett tag på att gå till en allsvensk konkurrent och ta revansch. Men för mig handlar det inte om att jag ska ta revansch, säger Bojan till FotbollDirekt.se och fortsätter:
– Jag började verkligen fundera mitt i all ilska. ”Varför skulle inte jag kunna gå till en annan allsvensk förening så länge det inte är Djurgården, Göteborg eller Hammarby?”. Det är den första, mänskliga, reaktionen. Jag tyckte och kände saker som jag egentligen inte kunde stå för och när jag fick tid att tänka i lugn och ro kändes det helt fel att spela i en rival till AIK.

Han gör ingen hemlighet av att beslutet att inte ta tillbaka honom gjorde ont.
– Vi hade kontakt i början på året men de ville ha nytt blod och ett annat tankesätt så då fick jag ett nej. De tycker att ”Bojan är en gnällspik”, det var snacket som gick i styrelsen. Att jag inte skulle kunna hantera ditten och datten.
– Jag vet inte var de var då, men jag var skadad 2008 och kom tillbaka 2009, fick förtroendet av Micke Stahre och spelade alla matcher när jag kom tillbaka. Jag slog flest assist i laget och var en av de bättre. Ändå hittar man nu något att gnälla på. När jag var med i AIK behövde de mitt hjärta och inställning för att vinna, lika mycket varje jävla träning som varje jävla match.

– Jag kan tycka att det är tråkigt att AIK inte tar vara på de spelare som brinner för klubben, i mina ögon är det jätteviktigt att man håller kontakt med spelare som representerat AIK och som är riktiga AIK:are.

Gör inte AIK det?
– AIK är usla på att hålla kontakten med personer som brinner för klubben och att ta hand om tidigare spelare som gjort något för klubben. Lämna en biljett till någon gammal lirare, skicka ett sms och kolla läget. Det är inte så svårt, men det värmer oerhört.
– Se på IFK Göteborg till exempel, de lyckas hålla kontakt med alla sina tidigare nyckelspelare och de poängterar hela tiden hur välkomna tillbaka tidigare hjältar är.

Hur ser du på hur AIK styrs i dag?

– Folk styr klubben hur de vill, det är inte min sak. Jag säger bara hur jag ser det som en supporter. Jag tycker det är jävligt tråkigt att man inte kan skilja det privata från jobb. Det är helt annat utomlands, kan en person göra något för en klubb så lägger man det personliga åt sidan och respekterar varandra för den yrkesman man är.

LÄS OCKSÅ…
Hur mår AIK? – historisk sågning efter genomklappning 

Bojan backar inte för att möta AIK igen – med konkurrenten

Allsvenskan måste komma först – AIK satsar eget på Europa League