Sydafrikanen Kermit Erasmus är väldigt nära en flytt till Helsingborg. – Han väntar bara på tillstånd från hans klubb, säger agenten Ivan Modia. ...

Anfallaren Kermit Erasmus på väg till Helsingborg. 22-åringen, som har en a-landskamp för Sydafrika på sin meritlista, var aktuell för HIF redan i vintras – men då sa hans klubb Supersport United nej till en övergång.

– Han befinner sig i Holland med sin flickvän just nu men han väntar bara på tillstånd från hans sydafrikanska klubb Supersport United. Vi vet faktiskt inte hur lång tid det kommer ta men förhoppningsvis blir det redan nästa vecka, säger spelarens agent Ivan Modia till City Helsingborg.

– Men han vill väldigt gärna komma till HIF, dels för att det blir Champions league-spel och dels för att May Mahlangu, hans landsman är där. Dessutom har han hört mycket gott om klubben.

Helsingborg har jobbat hårt för Erasmus.

– Helsingborg har gjort allt de kan gällande den här spelaren. Nu är det bara den andra klubben som måste ge godkänt, säger Ivan Modia.

Hur länge är det tänkt att han ska provträna med HIF?
– Bara en vecka. Och det är mest som en sista bekräftelse, han har ju aldrig varit i Helsingborg förut och ska få chans att se klubben på plats.

Finns det fler klubbar med i bilden?
– Ja, det finns en del spanska och franska klubbar som är intresserade. Men vi arbetar professionellt och så fort vi får tillståndet så är det Helsingborg som gäller först.