FD AVSLÖJAR Alexander Nadj har gjort succé i superettan och Öster. Nu står det klart att målvakten förlängt med överlägsna serieledarna. – Det ska vara på sin plats nu, det är påskrivet, säger Nadj. ...

Alexander Nadj och hans Öster har tagit hela fotbollssverige på sängen. Växjöklubben framhölls som en av favoriterna att gå upp i allsvenskan, men den fullkomligt formidabla säsong som man nu haft kunde nog ingen förutsäga. 13 segrar och en oavgjord på 14 matcher, och Nadj har 10 insläppta på 14 matcher – siffror som förpliktigar. Nu står det klart att Öster förlänger lånekontraktet med den tidigare J-Södra-målvakten.

– Det ska vara på sin plats nu, det är påskrivet. Kontraktet gäller året ut så det är ett halvårskontrakt, säger Nadj till FotbollDirekt.se.

Varför så kort kontrakt?
– Jag pendlar ju från Göteborg så det hänger väl ihop lite med det privata med flickvän och alltihop som jag har där. Vi får se hur vi ska lösa det. Men nu kände jag att jag ville ta en bit i taget och sen får man sätta sig ner efter säsongen och ta det därifrån. Både jag och Öster ville köra vidare och vi enades om det här förslaget.

Han kom till Öster i våras efter ett blytungt år – i fjol tog Nadj chansen på ett kontrakt i norska Lilleström, men sejouren blev allt annat än lyckad. Efter att i fjol sommar petats till förmån för en juniormålvakt så bröt Nadj med Tippeligaklubben och en lång period som klubblös följde. I våras fick han så chansen på ett provspel med Öster. Det hela slutade med ett korttidskontrakt fram till sista juni.

– Jag kom ju in på grund av att Jocke (Wulff) var skadad och sen så har det ju gått jäkligt bra och vi har tagit massa poäng. Laget har gjort det väldigt enkelt för mig så jag har inte haft så mycket att göra. När vi spelar så bra som vi gör får jag som målvakt sätta upp egna mål. Det blir ju att försöka hålla nollan varje match.

– Jag hade väl inget kanonrykte i Norge eftersom att jag lämnade med ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Folk undrade vad som hände och jag var väl inte direkt jättehet på marknaden utan hann kylas ner lite jämfört med under tiden i J-Södra.

Känns det här som en revansch?

– Revansch vet jag inte, jag visste ju att jag kan leverera på den här nivån och det har jag gjort tidigare. Men det är väldigt skönt att det gått såhär pass bra.

Har det funnits något annat intresse?
– Inget konkret sådär. Jag har en agent som jobbar och håller ögonen och öronen öppna. Jag ahr inte funderat så mycket på en flytt heller utan trivs jättebra här och har velat få kontraktet på plats hela tiden.

LÄS OCKSÅ…

Nadj om Öster: ”Visste att det finns nånting i det här laget”

Knäpptyst kring Freddy Söderberg – dog varumärket i Bajen?

Skyttekungen kan lämna och stanna: ”Vill vara med på den här resan”