Branimir Hrgota ser ut att få sin drömflytt redan nu. Förhandlingarna med Mönchengladbach är igång och J-Södra är optimistiska om att nå en lösning. - Vi är positiva, det känns bra hittills, säger J-Södras sportchef. ...

Det har gått två veckor sedan det hela blev klart – Branimir Hrgota lämnar Jönköpings Södra för Borussia Mönchengladbach och en av senare års mest sensationella svenska fotbollstransfers blev ett faktum.

Sedan dess har superettans stora komet får vänta på besked om han ska vara kvar i J-Södra säsongen ut eller packa väskorna för en flytt till Tyskland redan i sommar. 1 juli går fristen ut för att göra klart om anfallstalangen och för J-Södra att få betalt – annars utgår endast ett utbildningsbidrag till smålänningarna, för närvarande elva i superettantabellen.

Sportchefen Hans Lindbom är förtegen om detaljer men förmedlar känslan att affären kommer bli av – det finns ingen anledning till oro för någon part.

– Det enda jag kan säga är att vi nu har etablerat en kontakt med Mönchengladbach, vi förhandlar sedan en vecka tillbaka, säger Lindbom till FotbollDirekt.se.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men vi är positiva, det känns som att vi kommer lösa detta.

Vad är känslan, när kan det bli klart?

– Nej men det går inte att säga, det kan bli klart i morgon och det kan dra ut på tiden. Vi håller på intensivt just nu och det är alltid svårt att säga i en sådan här förhandling.

LÄS OCKSÅ…

Nobbade MFF – Hrgota säljs för rekordpengar

FD:s avslöjande bekräftat: Hrgota klar för Mönchengladbach

Hrgota nobbar MFF och Häcken