Tele 2 Arena - inget som biter på fansen. Om AIK:are var upprörda över Friends Arena tas dagens besked om Stockholmsarenans nya namn emot med jämnmod hos Hammarby. - Man är ganska förberedd, säger Bajen Fans ordförande. ...

Två nya arenor byggs i Stockhom – nu har bägge fått sponsrade arenanamn. I våras döptes nationalarenan i Solna till Friends Arena. I dag står det klart att Stockholmsarenan vid Globen kommer kallas Tele 2 Arena. Tele 2 har tecknat ett tioårigt avtal som huvudpartner, vilket också innefattar namnrättigheter.

Friends Arena rörde upp känslor – Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson var en av de som gick i taket över det nya arenanamnet.

– Friends? Hur fan låter det? Jag och mina gelikar kommer lobba för att vi säger Råsunda, Frösunda, Råsta eller vad fan som helst. Det är det som vi säger på gatan som räknas, sa Wilhelmsson till Sportbladet.

Djurgården och Hammarby kommer att dela den nya arenan vid Globen från och med nästa sommar. Och i Bajen-kretsar tas Tele 2 Arena emot med jämnmod. Bajen Fans ordförande Sebastian Kuijpens menar att man är luttrade i supporterleden.

– Vi har ju vetat om det länge att det skulle komma ett namn. Man är ganska förberedd på att det skulle hända. Det enda jag kan känna som glädjer här är att det inte blev Swedbank, för det heter var och varannan arena i Sverige känns det som. Tele 2… det spelar ingen större roll. De får kalla den för vad de vill, för oss kommer ändå att heta Nya Söderstadion, säger Kuijpens till FotbollDirekt.se.

Men även om ni supportrar inte kommer kalla den för Tele 2 Arena – sådant här brukar väl ändå röra upp känslor?

– Som sagt så tror jag att folk är förberedda. Sedan tycker jag att det är tragiskt att vi tvingas leva i en värld där arenanamn säljs ut till höger och vänster, att vi fans inte kan göra något åt det. Att vi inte kan äga våra egna arenor och att vi måste dela arena med andra klubbar. Vi fans borde ha så mycket mer att säga till om men allt sker ovanför våra huvuden. Men det är den verklighet vi lever i.

– Sedan har vi ju sedan länge bestämt att oavsett vad de döper den till så har vi vårat eget namn, vi har bestämt det sedan länge. Den här arenan kommer heta Nya Söderstadion i folkmun, så är det bara.

LÄS OCKSÅ…

Dif: ”Stockholmsarenan är lika mycket vår”

Friends Arena – då rasar AIK-supportrarna

Betongkraschen – därför försenas Stockholmsarenan