• Publicerat 5 juni, 2012
  • Skrivet av Redaktionen
  • 5 Kommentarer

FD AVSLÖJAR - MFF, Häcken och Norrköping nobbas - Branimir Hrgota är överens med tyska ligafyran Borussia Mönchengladbach. - Det stämmer, det blir klart inom kort, säger en källa till FotbollDirekt.se. ...

Årets mest sensationella transfer i svensk fotboll är på väg att gå igenom. Branimir Hrgota har sett förlorad ut för J Södra en längre tid – anfallskometen jagas av bland andra Malmö, Häcken och IFK Norrköping, och många har nog trott på en allsvensk klubb som nästa steg, då Hrgotas kontrakt går ut i oktober.

Nu blir det inte så. Hrgota nobbar allsvenskan och istället är ytterst nära spel i Bundesliga och Borussia Mönchengladbach. Enligt en tysk källa med god insyn i Mönchengladbach så kommer Hrgota presenteras inom kort – bara formaliteter återstår.

– Det stämmer, Hrgota och Borussia Mönchengladbach är överens. De har studerat honom en längre tid och är väldigt imponerade. De har bestämt sig och Hrgota vill dit, så det är bara en fråga om tid innan det är klart, säger källan till FotbollDirekt.se.

Branimir Hrgotas fjolårssäsong går utanpå det mesta: då 18-årige Hrgota flyttades i fjol vinter upp i J Södras a-trupp och skulle matchas in försiktigt. Det slutade med 18 mål och skytteligaseger i superettan. I år har superfyndet fyllt på med sju mål.

Och nu är alltså Hrgota på väg att byta superettan mot Bundesliga och dessutom Champions League. Som ligafyra 2011/2012 går Mönchengladbach in i Champions Leagues sista kvalomgång i augusti.

Sasa Ibrulj – Mårthen Bergman