FD AVSLÖJAR Han har i flera år ryktats vara aktuell för Djurgården. Nu slutar Frankrike-proffset Petter Hansson och en stor karriär har tagit slut. ...

Det är snart fyra år sedan – den 10 juni 2008 gjorde Petter Hansson ett av Sveriges mål mot Grekland i EM-gruppspelet. Nu har den förre landslagsmittbacken spelat ut sitt kontrakt med Monaco, och vid ett antal tillfällen de senaste åren har han kopplats samman med allsvenska klubbar.
Då har det handlat om Stockholm och AIK, Djurgården och Hammarby – men något spel i Sverige blir det inte. Hansson gör via sin agent klart att han slutar med fotboll.

– Petter flyttar hem till Sverige och börjar ett nytt liv utan fotboll. Han har bestämt sig, han kommer inte spela mer, säger Hanssons agent Fabrice Picot till FotbollDirekt.se.

Det är definitivt?

– Ja, om han inte ändrat sig de senaste dagarna, men det är inget jag känner till i så fall. Men det tror jag knappast.

Petter Hansson har två tunga säsonger bakom sig i Monaco, med nedflyttning till andraligan säsongen 2010-2011. Den här säsongen slutade Monaco åtta i Ligue 2, men fick länge kämpa för att hålla sig kvar. Hansson sa i november klart att hans sista säsong i Monaco förmodligen också skulle bli hans sista i karriären.

Och faktum är att Hanssons agent till viss del legat bakom beslutet. Fabrice Picot har själv en bakgrund som spelare, under 70- 80- och 90-talet i klubbar som Nantes, Le Havre och Valenciennes.

– Petter frågade mig om huruvida han borde fortsätta efter den här säsongen. Jag sa till honom att det är bättre att sluta nu, han har varit så många år på den högsta nivån och haft en fantastisk karriär. Jag har själv spelat högt upp och vet vad som krävs för att ladda om för fotboll på en lägre nivå. Han är inte 31, då hade det varit en annan sak att komma hem. Men han fyller 36 i år så det är dags.

Petter Hansson deltog i två mästerskap och gjorde totalt 31 landskamper.

 LÄS OCKSÅ…

Han kan bli Dif:s nya målvakt

Tysklandsproffset på väg hem igen

Guldhjälten: ”Djurgården är mest naturligt”