FD AVSLÖJAR Djurgården uppges nu närma sig en affär med Elfsborgs Kenneth Höie. Nu jagar Dif en lösning redan innan veckans slut. ...

Kenneth Höie lämnar Elfsborg. Det har blivit officiellt i dag och lika snabbt uppges nu den allsvenska norska sensationen sitta i slutförhandlingar med Djurgården.

Manager Magnus Pehrsson jagar ett alternativ till skadade Kasper Jensen och Tommi Vaiho och ska nu alltså bestämt sig för att göra allt för att köpa upp den kontraktslöse keepern och är med det på väg till sist att ge klubben en efterlängtad toppvärvning – detta genom att lägga beslag på allsvenskans statistiskt bäste målvakt.

Nu står det klart, kan FotbollDirekt avslöja, att parterna kommit överens om ett möte denna vecka för konkreta förhandlingar och där viljan från båda parter finns om att kunna presentera en affär redan innan veckans slut.

Höies respresentanter, med agenten Stig Lillejord främst, liksom Djurgårdens ledning uppges vilja ha allt klart redan till månadsskiftet.

Det enda som återstår för Djurgården är nu att kunna möta Kenneth Höies lönekrav som uppges handla om, enligt uppgifter till FotbollDirekt.se, pengar i 100 000-kronorsklassen – i månaden.

Kenneth Höie är en rutinerad mångårig Tippeligamålvakt med över 140 matcher där. Den tidigare Start-spelaren är 32 år gammal.