FD AVSLÖJAR Tidigare i vår avslöjades PSV:s intresse för Astrit Ajdarevic. Nu växer hajpen och självaste Ajax följer nu supertalangen på plats i Sverige. - Klart att det är en dröm för mig, det vet nog alla om, säger Ajdarevic. ...

Astrit Ajdarevic drar till sig allt fler och allt större klubbars intresse. Nu avslöjas att Ajax Skandinavien-scout John Steen Olsen börjat följa U21-landslagsstjärnan.
Ajdarevic avslutade vårsäsongen starkt och nu följs han av allt större klubbar.

Tidigare har PSV Eindhovens intresse avslöjats för Norrköpingsstjärnan, men nu står det alltså också klart att ärkerivalen Ajax har vaknat och följer Ajdarevic.

Enligt väl insatta holländska källor så har Ajax studerat 22-åringen under våren – i bortamatchen mot AIK hade Amsterdam-klubben scouter på plats. Och vid vårsäsongens avslutande derby mot Åtvidaberg fanns Skandinavien-scouten John Steen Olsen på läktaren för att titta på talangen.

Det var Steen Olsen som en gång rekommenderade Zlatan Ibrahimovic åt Ajax, och enligt holländska medier FotbollDirekt varit i kontakt med har Ajax bestämt sig för att nu vidare efter EM-uppehållet fortsätta att följa svensken.

– Jag kommenterar aldrig enskilda spelare, det har jag aldrig gjort tidigare och det kommer jag göra inte nu heller, säger Olsen till FotbollDirekt.se.

Men om du inte varit på plats så kan du väl dementera?

– Nej men jag kommer inte kommentera någonting. Det är inte för att vara otrevlig, men Ajax tillåter mig inte att göra det, det finns klara restriktioner för det. Börjar jag kommentera spelare så kommer andra klubbar börja få upp ögonen, så det är därför.

För Astrit Ajdarevic har de holländska besöken kommit vältajmade – Peking-stjärnan stod för starka insatser mot AIK och inte minst Åtvidaberg där han dominerade Norrköpings offensiv och stod för ett klassmål.
Nu väntar U21-EM-kval mot Ukraina, Malta och Finland för Ajdarevic, med Ukraina redan på torsdag. Olsen kommer då att fortsätta studera supertalangen. Ajdarevic är fåordig om Ajax intresse, men att han när en dröm om utlandsspel är ingen hemlighet.

– Klart att det är en dröm för mig, det vet nog alla om, säger Ajdarevic till FotbollDirekt.se.

–  Jag har varit med ett tag nu, jag skrev på för Liverpool som väldigt ung och vet hur dessa saker går till, så länge det inte finns något svart på vit så respekterar jag mitt kontrakt med IFK Norrköping. Jag är ödmjuk inför framtiden och det enda jag kan styra är det jag gör på planen.

IFK Norrköpings klubbkoordinator Tony Martinsson:

– Vilka klubbar som är här och vilka de tittar på, det kommer jag inte kommentera, säger han och fortsätter:

– Han har kontrakt till 2014, så det är en bra sits för både oss och för Astrit.

Hur ser du på hans utveckling?

– Han har bara blivit bättre och bättre, han var bra i fjol, men nu har han en hel säsong i ryggen i en central roll hos oss, jag tror det handlar om det.

Oavsett om Ajax och PSV studerar honom – är han redo för att lämna för en klubb i den storleken?

– Ja, det tycker jag, absolut. Han skulle klara av det steget.

 

LÄS OCKSÅ…

Så semestrar de allsvenska stjärnorna

PSV vill ha Ajdarevic

I Jannes frysbox – talangen hoppas på styrelsens nåd