FD AVSLÖJAR: Djurgården kan vara på väg mot en efterlängtad stjärnvärvning. Nu kan FotbollDirekt avslöja att Dif uppges stå i kontakt med Bundesligaproffset Matias Concha. - Jag är absolut öppen för allsvenskan igen, men jag vill inte kommentera Djurgården, säger han. ...

En vår fylld av försvarsproblem har gjort att Djurgården släppt in tolv mål på åtta matcher där i bland fyra på en halvlek mot Mjällby.
Mest är det ytterbacksspelet som utstrålar osäkerhet och senast fick som exempelvis Kebba Ceesay ta emot hård kritik.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt har nu Djurgården varit i kontakt med Matias Concha som kan gå som Bosman-fall från tyska Bundesliga2-klubben Bochum.

Dif uppges av FD:s källor ha varit i kontakt med högerbacken som var med och vann klubbens senaste SM-guld 2005. Concha vars Dif-år varade mellan 2004 och -07,  innan han försvann till Bochum.

– Om Djurgården varit i kontakt med mig? Njaee…? Vad ska jag svara på det? Nej, det kan jag kanske inte påstå, även om jag hört en del, säger Matias Concha kryptiskt till FotbollDirekt.se.
– Nej, jag vill inte kommentera Djurgården men att jag är fri och kan gå vart jag vill utan övergångssumma, det kan jag säga, slår Concha fast och skrattar.

Hur ser du på Djurgården som klubb överhuvudtaget?
– Att jag hade många bra år i klubben. Jag trivdes bra både sportsligt och socialt.

Magnus Pehrsson sade tidigare i vår följande i en intervju med Fotbolls-Expressen: ”Han är en djurgårdare som gjorde det väldigt bra i klubben, vi vet också att han har ett utgående kontrakt”.
Kommentar?

– Men det är så klart smickrande från Magnus som snabbt blivit ett respekterat tränarnamn. Jag har bara hört bra om honom från folk, fortsätter Tysklandsproffset.

Hur öppen är du för allsvenskan – hur ser du på svensk klubblagsfotboll i dag efter fem år i Tyskland?

– Jag kan absolut tänka mig allsvenskan igen. Fotbollsmässigt är det viktigt att få hamna i en klubb som är under utveckling.

Skademässigt ser Concha dessutom inte minst ut att vara fri i från problem som stoppade honom under en längre period under säsongen?

– Jag är helt frisk. Inga problem alls. Nu handlar det bara om att jag behöver få bra träningar och matcher i kroppen.