FD AVSLÖJAR: Valdet Rama är upprörd över att gå petad - nu kräver hans agent att ÖSK säljer stjärnan i sommar. - Enough is enough, jag har meddelat Örebro att han måste säljas snarast, avslöjar hans agent Oliver Cabrera. ...

Örebros kris växer nu. Sist i allsvenskan och i går ännu en tung förlust efter 0-1 mot Kalmar FF.
I dag står det klart att stjärnan Valdet Rama har tröttnat. I fjol ett av allsvenskans största nya namn, hämtad från Hannover 96 och med Bundesligaerfarenhet.
Nu petad och så upprörd att han ber om att få lämna klubben med i stort sett omedelbar verkan.

De två senaste matcherna har fått honom att slutgiltigt ge upp. Mot Djurgården fick han skulden för målen som sänkte ÖSK och i går lämnades han hela matchen på bänken.

– Ja, jag har meddelat Örebros ledning att det får vara bra nu, avslöjar i eftermiddag hans agent Oliver Cabrera för FotbollDirekt.se.
– Föreställ dig hur han kände över att få bli förnedrad som han blev efter matchen mot Djurgården av Sixten Boström som gjorde honom till syndabock. När såg du en allsvensk tränare bete sig så senast?

Agenten fortsätter känslomässigt och är ointresserad över vad som möjligen ligger bakom Ramas svåra situation som bitvis petat honom den här våren.

– Det är ointressant för Valdet. Han kan bara inte acceptera att bli behandlad på det här viset och därför har vi tagit det här beslutet tillsammans. Det får helt enkelt inte vara på det viset att en av allsvenskans bästa spelare har svårt att platsa i ett lag som ligger sist.

Men har ni inte fått någon förklaring – kan det inte vara så att Boström har en mer långtgående plan likt Mikael Stahre som i början valde att peta Nordin Gerzic?

– Förklaring? Jag säger bara titta på tabellen och titta på vilken spelare Valdet är. Han är en av allsvenskans bästa spelare och jag kan vilken dag som helst hitta en bättre klubb åt honom.

Men Ramas situation kan bli komplicerad. Med ett kontrakt som går ut först vid årsskiftet 2013 så kan han inte bara sticka. Återstår att se hur Örebros ledning väljer att möta stjärnans krav

– Det är klart att det är så. Men Örebro måste sälja – det här är en ohållbar situation och jag kommer att hitta ett starkt alternativ till honom under sommaren. Det är min uppgift så får ÖSK å sin sida ta ansvar för den situation som klubben skapat.

Vad är det som har gått fel tror du?

– Jag vet inte. Det enda jag känner och har så svårt att förstå – det är att Örebro anser sig ha råd att gå miste om en sådan här klasspelare.

FD har under eftermiddagen försökt nå Örebros sportsliga ledning för att bemöta Ramas och agentens krav – men utan resultat.