• Publicerat 6 maj, 2012
 • Skrivet av Redaktionen
 • 2 Kommentarer

AIK har inte tagit en derbyseger mot Djurgården sedan 2009. Men "Råsundaspöket" är inget som oroar AIK:s tränare Andreas Alm. - Vi spelar med publiken på Råsunda - mot Djurgården, säger Alm till fotbollskanalen.se. ...

Andreas Alm var som spelare något av en derbykung. Men som tränare har det varit tuffare. AIK har inte tagit en derbyseger mot Djurgården sedan säsongen 2009 då man vann bägge matcherna. Men med otaliga stockholmsderbyn spelade är han säker på att det inte handlar om något ”Råsundaspöke” för hans AIK.

– Det blir alltid sådana tongångar. Förra året talade man tidigt om att vi hade ett bortaspöke hängande över oss. Men det finns ingen grund till det. Vi spelar inte mot Råsunda, vi spelar inte mot Olympia. Vi spelar med publiken på Råsunda – mot Djurgården. Att försöka vinna mot olika arenor verkar dumt, där finns inga poäng att hämta, säger Alm till fotbollskanalen.se och fortsätter:

– Vi var riktigt bra i fjol och hade en fin statistik på Råsunda, med i stort sett samma trupp som nu.

Resultatmässigt har AIK dock varit bättre på bortaplan denna säsong – men lagets hemmafacit är inget som oroar Alm – det handlar om olika fall av otur, slarv och så ett kryss mot Mjällby.

– Det enkla svaret är att vi i de enskilda matcherna inte nått upp till samma nivå som våra motståndare när vi mött dem på Råsunda. Mot Göteborg tappade vi en ledning i slutsekunderna och mot Sundsvall gjorde vi en ganska medioker insats. Och så oavgjort mot Mjällby före det, säger Alm.

Alm erkänner dock att kryssandet hittills är en besvikelse för AIK som gör sin sista säsong på just Råsunda i år.

– Klart att det blir, om inte en frustration, så åtminstone en olustkänsla när vi inte tar tre poäng där. Men nu har vi en gyllene chans att göra det.

Förutom det eviga kryssandet på Råsunda har AIK även fått kritik för sitt anfallsspel och för det faktum att man inte längre har en utpräglad målskytt lik ”Banguras” på topp – men även det är något som Andreas Alm viftar bort.

– Folk säger att vi behöver en målgörare, men vi vill hellre ha matchvinnare. Det är bättre att fokusera på att ta tre poäng än på att kuta runt och reducera i matcherna, säger han och fortsätter:

– Ser vi på Celso har han redan avgjort två matcher. Jag tror att Banguras var uppe i sex stycken tillsammans under 2011, så det beror helt på hur man räknar.

LÄS OCKSÅ…

Lagkaptenen: ”Anfallsspelet har inte fungerat”

Han har sitt stora genombrott i Assyriska – och nu lockat tyskt intresse

Guldhjälten kan vara på väg tillbaka – men Bajen tiger

2 thoughts on “Alm viftar bort Råsunda-sviten: ”Vi spelar mot Djurgården – inte Råsunda”

 1. Är väl som vanligt bara en tidsfråga innan även en sådan svit bryts flera gånger om:

  ja, ibland får man väl räkna med att förlora ett antal derbyn i rad,  för att sedan vinna ett antal några år i rad igen.

  Jämnar som sagt ut sig det också.

  Dessutom har Dif och andra sidan bara kommit före AIK i tabellen EN GÅNG de senaste 5-6 åren – och det var 2010, då de var en-två placeringar före i tabellen.

  Och för att inte tala om derbystatistiken till AIK:s fördel genom tiderna i FOTBOLLEN.

  Ganska stor fördel AIK även där.

 2. ”Alan Harper” (=Andreas Alm) ligger alltid i lä mot ”Charlie” (=MP). Mo ha ha ha ha ha….

Comments are closed.