Örebro-stjärnan Valdet Rama höll på att sänka Djurgården i går - men efter en match som slutade med en tung förlust så får han nu istället tuff kritik. - Vad jag tycker om Valdets insatser vid baklängesmålen? Jag är inte nöjd, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström. ...

Valdet Rama hade huvudroller på flera vis i gårdsgenskvällens möte med Djurgården.
Först ordnade han en straff i en situation med Joona Toivio och slog själv straffen utan pardon i mål – och ett efterlängtat plustecken för Rama efter en vår i frysbox. Lättnad i ett bottenmöte med stor nerv i en första halvlek som såg darrig ut från båda håll.

Men direkt i början av andra blev han syndabock – James Keene högg på honom och Rama blev lättvindigt av med bollen – och 1-1.

– Precis det vi pratat om i paus att inte låta hända. Vi visste att Djurgården skulle komma ut hårt, sätta press precis som i första halvlek. Då får man inte tappa boll i det läget för att man ställer sig och dribblar, säger Sixten Boström till Nerikes Allehanda.

Inte nog med det. I 52:a minuten skulle näste ÖSK-spelare synda när Mohammed Saeid drog på sig en utvisning.

Två gula kort inom loppet av en minut?
– Den första varningen var kanske lite tveksam. Den andra var okej. Tråkigt för ”Mo”, och självklart blev det svårare för oss efter det, säger Boström.

Därefter följde ännu en tveksam situation med Valdet Rama inblandad när han inte alls fick grepp om Christer Youssef när denne skickade in 2-1.

– Det var Valdets spelare i det läget, och han var ju där, men gjorde inget, konstaterar Sixten Boström.

LÄS OCKSÅ…

”Jag är i form – jag vill spela”

”De kan inte enbart gå på känsla”

Legendaren skeptisk över sjumiljonersvärvningen