FD AVSLÖJAR - Succé för Linus Tornblad - Gais 18-årige jättetalang nätade direkt i sin allsvenska debut från start. Och nu vill Gais förlänga. - Jag träffade Gais igår för att börja förhandla, säger Tornblads agent. ...

Linus Tornblad fick i går chansen från start för första gången i allsvenskan – och den 18-årige Gais-anfallaren grep möjligheten. Ett påpassligt mål i friläge efter att en Elfsborgsförsvarare passat fel, men en stark insats också i övrigt av den pilsnabbe anfallaren och Gais tränare Alexander Axén var helnöjd med Tornblad efter matchen.

– Häftigt – jag har inte kunnat hålla tillbaka honom, sade Axén till GP.

Och belöningen kan nu komma snabbt. Nu visar det sig att Gais förhandlar om ett nytt kontrakt för sitt superlöfte.

– Jag träffade Gais i går för att börja förhandla kring Linus eventuella nya avtal i och med att hans nuvarande avtal går ut i år. Så sett mot den bakgrunden kunde Linus prestation i går inte ha kommit lägligare, säger Tornblads agent Martin Klette till FotbollDirekt.se.

– Skämt åsido vi får se vad det landar i, vi ska höras igen nästa vecka.

Linus Tornblad fick stor uppmärksamhet redan förra sommaren då Gais tog hem Gothia Cup:s Tips Elit-klass för 17-åringar. Tornblad blev då tungan på vågen för Gais med två mål i finalen mot BP och blev utsedd till turneringens MVP.