110117 Fotboll, Januariturné, Sverige A: Kristoffer Nordfeldt © Bildbyrån - 81836

Kristoffer Nordfeldt debuterade under onsdagskvällen för Heerenveen när laget tog emot Ajax. Det blev ingen vidare debut för den svenske keepern som fick släppa fem bollar förbi sig då gästerna vann med 5-0. ...

Till Nordfeldts försvar ska sägas att omständigheter inte var de bästa. Belgiske målvakten Brian Vandenbussche  blev utvisad efter tre minuter och Kristoffer Nordfeldt fick börja med att släppa straffen förbi sig. Sen rullade det på och redan i halvtid var siffrorna 4-0 innan duktige marockanen Ismail Aissati fastställde 5-0 med sitt andra mål för kvällen.

Bättre gick det för Emir Bajrami som fick hoppa in för sitt Twente borta mot AZ Alkmaar. I 56:e minuten fick han beträda gräset och på övertid kvitterade han till 2-2 som också blev slutresultatet. Bajramis lagkompis Rasmus Bengtsson spelade hela matchen med Alkmaars Rasmus Elm blev utbytt i minut 84:a.

PSV Eindhovens Ola Toivonen blev mållös i 2-1-förlusten mot RKC Waalwijk och även John Guidetti fick lämna planen utan nätkänning när Feyenoord spelade 0-0 mot Roda JC.