120409 Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Norrköping: Tobias Hysén, IFK Göteborg, Mathias Florén, IFK Norrköping. © Bildbyrån - 56820

Sensationen ”Peking” har slagit favoriterna. ...


”Tuffaste starten av alla lag” lät det innan säsongen. Nu har IFK Norrköping sex poäng efter mötena med Helsingborg och Göteborg.

– Det handlar om en sak och det är att jobba hårt och vara ödmjuk, säger kaptenen Mathias Florén.

GÖTEBORG. På förhand, sett till spelprogrammet, fick Norrköping tuffast möjliga inledning på säsongen med tippade guldaspiranterna Helsingborg och IFK Göteborg som motståndare. Men efter de båda matcherna ligger Norrköping nu tvåa i allsvenskan – på maximala 6 poäng.

Även i fjol imponerade Norrköping i säsongsinledningen. Då vann laget fyra av sina fem första matcher, innan man föll igenom och inte vann någon match igen förrän i den 17:e omgången och fick kämpa för att hålla sig kvar. ”Pekings” vänsterback och lagkapten, Mathias Florén, säger att det är upp till lagets mentala inställning om det ska bli annorlunda i år
– Vi har inlett ännu bättre i år, efter två matcher, säger Florén till FotbollDirekt.se och ler.
– Vi torskade ju i andra matchen mot Gefle i fjol.

Vad talar för att ni ska hålla i den positiva starten i år?
– Det handlar om en sak och det är att jobba hårt och vara ödmjuk. Mot Göteborg gör vi inte en lika bra match som mot Helsingborg, men ändå visar vi god karaktär som lyckas vinna, och vi viker inte ner oss. Så länge vi har den inställningen och jobbar hårt, då har vi chans mot alla lag och det vet vi om, förklarar Florén efter bortavinsten på Gamla Ullevi i Göteborg.

Florén ser positivt på fortsättningen och poängterar upprepade gånger vikten av att jobba hårt som lag.
– Vi kommer förlora vissa matcher och vinna fler också, men så länge vi visar den viljan som mot Helsingborg och Blåvitt så kommer det räcka långt, avslutar Norrköping-kaptenen.

Fredrik Tillberg 

One thought on “Efter succéstarten: ”Vi måste vara ödmjuka”

Comments are closed.