Nyheter

Då: allsvenska stjärnor – Nu: långt från rubriker

ANNONS

Rasmus Jönsson, Agon Mehemti, Denni Avdic och David Löfquist. Alla stjärnor i allsvenskan. Samtliga just nu utanför sina respektive lags startelvor. Då är det mer glädjande att se svenska doldisar som levererar på Malta, i Rumänien och i Turkiet. Läs mer i veckans proffskoll.

NORGE
Erdin Demir, Brann 3/0
Har haft svårt att övertyga i Branns försvar. Återigen gjorde svensken en inte allt för stabil insats och för andra matchen i följd fick Demir svaga betyget 3/10 hos VG. Han räddade dock upp anseendet en smula när han spelade fram Amin Askar till dennes mål i den sista matchminuten som betydde reducering till 1-2 i förlustmatchen mot Molde.

Markus Jonsson, Brann 0/0
Höftproblemen som hindrade “Mr 100 procent” från spel i premiären fortsätter stoppa honom från spel.

Andreas Landgren, Fredrikstad 3/1
En poäng blev det för Fredrikstad borta mot Hönefoss. Landgren gjorde ett stort jobb i det tysta stora delar av matchen men i den 78:e minuten hindrade han sannolikt ett segermål för Hönefoss, då han blockerade bort ett skott från Kenneth di Vita Jensen, som hade praktiskt taget öppet mål när Landgren dök upp. 5/10 blev betyget hos vg.no.

Maic Sema, Haugesund 3/0
Sema fortsätter att ha det tungt hos Haugesund. Mot Strömsgodset (oavgjort 3-3) hade han svårt att övertyga och bytes ut redan i paus med det sämsta betyget av alla spelare på planen, 3/10.

Jesper Westerberg, Lilleström 3/0
Westerberg fanns med från start och spelade hela matchen när Lilleström förlorade 0-2 mot Odd Grenland. Stabil insats av svensken utan att glänsa. 4/10 satte VG i betyg för hans 90 minuter på planen.

Johan Andersson, Lilleström 3/1
Efter att ha varit riktigt blek under den första halvleken mot Odd Grenland kom han igång ordentligt i den andra. I den 57:e minuten var han på vippen att kvittera till 1-1. Hans avslut rensades dock bort på mållinjen. Han bytes sedan ut i den 61:a minuten. Minuten senare gjorde Odd 2-0.

Fredrik Stoor, Lilleström 0/0 (utlånad från Vålerengen)
Har precis anlänt till Lilleström från Vålerengen. Var utanför matchtruppen i förlustmatchen mot Odd, då han bedöms behöva mer träning för att kunna bli aktuell för spel.

Mattias Moström, Molde 3/0
Efter två mindre lyckade insatser under inledningen av säsongen fick Moström nöja sig med en plats på bänken från start mot Brann (seger 2-1). Han byttes in i den 74:e minuten men hann inte sätta något större avtryck i matchbilden.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor
Saknar matchträning och ställdes utanför matchtruppen när Molde vann med 2-1 mot Brann.

Mattias Andersson, Odd Grenland 2/0
För andra matchen i följd fick Andersson inleda från bänken hos Odd Grenland. Han byttes in i den 61:a minuten men skapade inte mycket. I den sista minuten blev han dock nedgjord av Frode Kippe i Lilleström som blev varnad för tilltaget. 3/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 3/0, 1 hållen nolla
Säsongens första nolla för Örlund när Rosenborg fick nöja sig med 0-0 hemmma mot Sogndal. Sogndal var inte helt ofarliga och Örlund fick anstränga sig rejält för att hålla nollan. Tre rikitgt bra räddningar krävdes för att han skulle ha nollan intakt. 5/10 valde VG att sätta i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg 3/1
Slog ett par fina inlägg som skapade rejält med oreda i Sogndalförsvaret under matchupptakten men blev sedan allt mer osynlig. Fick matchens absolut sista möjlighet att göra mål under stopptiden men nicken gick utanför. 6/10 i betyg hos VG.

Rade Prica, Rosenborg 3/1
Prica verkade ha löst medlemsskap hos www.målsumpare.se innan matchen mot Sogndal. Han hade en handfull fina nicklägen att göra mål på men misslyckades med samtliga. Inte minst hade han en jättechans i den 29:e minuten med en stenhård nick men fick se den räddad av Sogndals burväktare Kenneth Udjus. Prica fick tillsammans med gamle svenskbekantingen Jon-Inge Höiland, sämst betyg av alla i Rosenborg, 4/10.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 3/0
Nykomlingen Sandnes Ulf tog sin andra poäng för säsongen när laget nådde 1-1 mot Ålesund. Frejd spelade hela matchen och fick betyget 5/10 av VG.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 3/1
Raskaj blev den som säkrade en poäng åt sitt lag när han i den 73:e minuten utnyttjade ett missförstånd i Ålesunds försvar och enkelt kunde rulla in 1-1. I övrigt gjorde inte Raskaj något större väsen av sig och VG valde att betygssätta svensken med 5/10.

Benny Lekström, Tromsö 3/0, 3 hållna nollor
180 minuter utan insläppt mål blev till 270 minuter när Tromsö vann med 3-0 mot Stabaek. Nya kapitel fortsätter skrivas i Lekströms framgångssaga. Mot Stabaek hade han inte så jättemycket att göra men i den 55:e minuten var det nära att hans nolla sprack, då Franck Boli lurade bort en Tromsö-försvarare och fick till ett bra avslut men Lekström sträckte ut i sin fulla längd och fick ut bollen till hörna. 5/10 blev betyget hos VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0, 0 hållna nollor
Så länge Lekström fortsätter hålla nollan och spela på den nivå han gör nu får Sahlman finna sig i att fortsätta nöta bänk hos Tromsö.

Fredrik Björck, Tromsö 3/0
Stabil insats av Björck som styrde och ställde i Tromsös försvar och såg till att de bollar som Lekström fick bestyra var av tämligen harmlös karaktär. 6/10 i betyg av VG.

Björn Andersson, Viking Stavanger 0/0
Viking Stavanger spelar på tisdagskvällen borta mot Vålerengen.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Viking Stavanger spelar på tisdagskvällen borta mot Vålerengen.

Daniel Arnefjord, Ålesund 3/1
Tredje målet för Arnefjord under sina 85 matcher i Tippeligaen och han gjorde det med en perfekt tajmad nick på en hörna i matchen mot Sandnes Ulf. Målet betydde 1-0 men blev inte segermålet, då Anel Raskaj kvitterade senare i matchen för Sandnes Ulf. 6/10 i betyg och bäste spelare på planen enligt VG.

Samuel Dirscher, Alta, 1/0, 0 hållna nollor
Fick förtroendet i premiären mot Mjöndalen. Höll nollan till den 31:a minuten, då Pal Kirkevold spräckte den. Det blev matchens enda mål och Alta vann med 1-0.

Jacob Nilsson, Alta 1/0
Nilsson spelade hela matchen när Alta förlorade med 0-1 mot Mjöndalen.

Peter Magnusson, Sandefjord 0/0
Magnusson fick inleda säsongen med att sitta 90 minuter på avbytarbänken när Sandefjord mötte Ham-Kam på bortaplan och förlorade med 2-3. På bänken hade han sällskap av den tidigare AIK-målvakten Tomi Maanoja.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 0/0
Spelade från start mot Ham-Kam men byttes ut i den 77:e minuten utan att ha skrivit in sig i målprotokollet.

Peter Rosendal, FK Mjölner 0/0, 0 hållna nollor
Norska tredjeligan, Divisjon 2, startar helgen 14-15 april.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Bröndby mötte FCK på skärtorsdagen och Köge på annandag påsk. Han satt på avbytarbänken utan att få hoppa in i båda matcherna.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 25/0, 12 hållna nollor
FCK mötte Bröndby på skärtorsdagen och vann med 3-1. Wiland var på väg att hålla nollan men fick kapitulera i den 42:a minuten på ett avslut från Simon Makienok Christoffersen. På annandag påsk kom i stället den tolfte nollan för säsongen för Wiland när FCK spelade 0-0 borta mot AGF Århus.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 19/0
Tillbaka på avbytarbänken mot Bröndby efter att ha fått chansen från start mot Lyngby i matchen innan. Men fick hoppa in i den 73:e minuten. På annandagen mot Århus blev det 90 minuter på avbytarbänken.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade matcherna mot Bröndby och Århus.

Ken Fagerberg, Horsens 6/0
Horsens mötte Odense på långfredagen och vann med 1-0. Fagerberg på avbytarbänken under hela matchen. På annandag påsk blev det dock spel för Fagerberg när Horsens spelade 0-0 mot Lyngby. Han fick återigen börja på avbytarbänken men fick hoppa in med halvtimmen kvar.

Rawez Lawan, Nordsjälland 22/2
Lawan fick börja matchen mot Sönderjyske, som spelades i mitten av förra veckan, på avbytarbänken men fick hoppa in i den 68:e minuten. På påskdagen mot Midtjylland blev det en bänkplats från start igen. På nytt blev det ett inhopp, denna gång i den 74:e minuten. Inhoppet blev dock lyckosamt, då det var just Lawan som fixade kvitteringen till 1-1 i den 89:e minuten.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0
Utanför matchtruppen mot Sönderjyske och Midtjylland.

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 21/3
Avstängd mot Horsens på långfredagen efter det gula kortet senast. Tillbaka i startelvan och som målgörare när Odense spelade 1-1 mot Sönderjyske. Johansson höll sig framme i den 39:e minuten och gjorde 1-0.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 3/0
Satt kvar på avbytarbänken under hela matchen när AB Köpenhamn startade om säsongen på skärtorsdagen med att spela 2-2 borta mot Viborg. I hemmapremiären mot Frederica (oavgjort 0-0) fick Asanovski chansen från start och skapade också matchens första rejäla målchans i den elfte minuten. Han blev utbytt i den 74:e minuten.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 2/1
Sandberg gjorde en storstilad insats när Vestsjälland vann med 2-1 mot Nästved. Han låg dels bakom flera fina framspelningar men gjorde framförallt segermålet i den 82:a minuten. Han byttes senare ut med bara några minuter kvar av matchen.

FINLAND

Simon Nurme, IFK Mariehamn 0/0

Veikkausliiga inleds 15 april.

Ludwig Bergström, IFK Mariehamn 0/0
Veikkausliiga inleds 15 april.

Marcus Olofsson, IFK Mariehamn 0/0
Veikkausliiga inleds 15 april.

Mattias Wiklöf, IFK Mariehamn 0/0
Veikkausliiga inleds 15 april.

Saihou Jagne, IFK Mariehamn 0/0
Veikkausliiga inleds 15 april.

ESTLAND

Ola Hagberg, Levadia Tallinn II 5/0
Levadias andralag spelar i den näst högsta ligan i Estland. I helgen blev det 0-0 mot Floras andralag och Hagberg satt hela matchen på avbytarbänken. Han spelade senast 1 april, då Levadia Tallinn II förlorade med 1-2 mot FC Puuma.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 27/10
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 1/0
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0, 5 hållna nollor
Axelskadan stoppade Isaksson från att spela helgens cupfinal mot Heracles.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 28/16
Uppehåll i den holländska ligan i helgen men det berodde på att PSV mötte Heracles i cupfinalen (seger 3-0). Toivonen var den som inledde målgörandet i den 31:a minuten. Han drog också på sig ett gult kort i den 69:e minuten.

John Guidetti, Feyenoord 21/19 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Petter Andersson, Groningen, 27/4
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Emil Johansson, Groningen, 4/0
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen. Ljumskproblemen fortsätter stoppa Johansson från spel.

Viktor Elm, Heerenveen, 27/3
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Samuel Armenteros, Heracles 27/3
Spelade från start och under hela matchen i cupfinalen mot PSV (förlust 0-3).

Emir Bajrami, Twente, 19/3
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Rasmus Bengtsson, Twente, 10/0
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Alexander Gerndt, Utrecht, 18/4
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Johan Mårtensson, Utrecht, 22/1
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
Uppehåll i den holländska ligan i helgen på grund av cupfinalen. En meniskskada stoppar Nilsson från spel och i värsta fall är säsongen över för hans del.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Har haft problem med järnbrist och saknar viktig matchträning. Har bestämt sig för att lämna klubben i sommar.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 1/0
Utanför matchtruppen när Anderlecht spelade sin andra match i playoff om Europaplatserna. Denna gång mötte laget Standard Liege och matchen slutade 0-0.

Behrang Safari, Anderlecht, 20/0
Nyckelbensskada stoppar svensken från spel i ett par månader.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Avsliten hälsena och säsongen är över för försvararen.

Michael Almebäck, Club Brügge, 24/0
Almebäck spelade från start mot Kortrijk och fick chansen under hela matchen som Brügge förlorade med 1-3.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 3/3
White Star förlorade med 0-1 mot Tubize. Huruvida Amoah deltog i matchen har tyvärr inte gå att få fram i skrivande stund.

Bojan Djordjic, Royal Antwerpen 5/0
Har brutit kontraktet med Royal Antwerpen.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 23/0
Olsson var stor otursgubbe i påskaftonens match mot West Bromwich, då han skulle göra en undanrensning men gjorde den inte bättre än att han slog in den i eget mål redan i den sjunde minuten. Det angav tonen för matchen och West Bromwich kunde rida vidare på den ledningen och vann till slut med 3-0. 5/10 i betyg av Skysports och bara en spelare, Jason Lowe, fick lika dåligt betyg. På tisdagskvällen möter Blackburn Liverpool.

Marcus Olsson, Blackburn 6/0
På avbytarbänken utan att få hoppa in i påskaftonens match mot West Bromwich.

Sebastian Larsson, Sunderland 30/7
0-0 mot Tottenham på påskaftonen men Larsson hade ett av de bästa lägena i matchen, när Sunderland fick ett bra frisparksläge i den 85:e minuten. Frisparken nickades borta av Younes Kaboul och matchen slutade 0-0. På annandag påsk blev det förlust med 0-4 borta mot Everton. Larsson spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt. Skysports satte betyget 5/10 och omdömet: “anonym”.

Jonas Olsson, West Bromwich 25/2
Olsson var nära att göra sitt tredje mål för säsongen när West Bromwich vann med 3-0 mot Blackburn. Redan i matchinledningen hade han en vass nick om som hade gått in om den varit lite mer välriktad. Spelade hela matchen och fick strålande betyget 8/10 av skysports och omdömdet: “Klippa där bak”.

Alexander Kacaniklic, Fulham 3/0, (tidigare utlånad till Watford 12/1)
Debut från start blev det på påskaftonen för Kacaniklic när Fulham vann med klara 3-0 borta mot Bolton. Han byttes ut i den 88:e minuten. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet: “Såg inte ut att vara bortkommen”. På annandag påsk var Kacaniklic tillbaka på avbytarbänken från start när Fulham mötte Chelsea. Han fick hoppa in i den 88:e minuten men hann inte göra något avtryck i matchbilden på den korta tiden.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 6/0, 2 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)
I helgen kom den första stora motgången för Shamrock och Jansson. Fem gånger fick Jansson plocka ut bollen ur målnätet när Shamrock förlorade med 1-5 mot St. Patrick’s på bortaplan.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Tränar igen efter knäoperationen. Något mer spel denna säsong lär det dock inte bli.

Mikael Lustig, Celtic 2/0
Petad ur matchtruppen när Celtic säkrade klubbens 43:e skotska ligatitel genom att köra över Kilmarnock på bortaplan med 6-0.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 19/0
En lårskada håller Antonsson borta i tre-fyra veckor till.

Andreas Granqvist, Genoa, 21/1
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Genoa spelade 1-1 mot Novara på bortaplan. 5,5/10 blev betyget för Granqvist hos goal.com.

David Stevic, Genoa 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 22/1
Inter stod för motståndet i helgens match för Cagliari och Ekdal fick förtroendet från start på mittfältet. Han gjorde en helt okej insats utan att glänsa. Byttes ut i den 83:e minuten. Betyget hos goal.com blev 6,5/10 och omdömet: “Hade en lugn match jämfört med vissa av hans lagkamrater men satte Inters försvar under viss press med smarta förflyttningar och skott”.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Jobbar sig alltjämt tillbaka från sin korsbandsskada.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 25/23
Milan tappade värdefulla poäng i striden om ligatiteln när laget förlorade med 1-2 hemma mot Fiorentina. Zlatan inledde målskyttet i den 31:a minuten via en straffspark. När Milan släppt in kvitteringen till 1-1 gjorde “Ibra” sitt bästa att greja tre poäng till sitt lag men hela tiden var det något som gick fel i avsluten. Fick betyget 7/10 av goal.com.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Utanför Palermos matchtrupp mot Juventus (förlust 0-2).

Joel Ekstrand, Udinese, 10/0
Satt hela matchen mot Parma (seger 3-1) på avbytarbänken.

David Löfquist, Gubbio 4/1 (utlånad från Parma 0/0)
Löfquist saknades i matchtruppen när Gubbio förlorade med 1-2 mot Cittadella.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)
För andra matchen i följd var Hallenius utanför matchtruppen när Padova hade match. Denna gång vann Padova med 2-1 mot Livorno på bortaplan.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 11/0
Utanför matchtruppen när Borussia Mönchengladbach spelade 0-0 mot Hertha Berlin.

Marcus Berg, Hamburg SV, 9/1
1-1 blev det för Hamburg mot Leverkusen i helgen. Berg spelade hela matchen och hade en jättechans att göra mål men tryckte bollen utanför målramen. Han spelade också fram Marcell Jensen men inte heller den lyckades få bollen innanför målramen. 5,5/10 i betyg av goal.com.

Mikael Ishak, FC Köln, 9/0
Ishak fick chansen från start mot Werder Bremen (oavgjort 1-1) och byttes ut i den näst sista matchminuten. Gjorde inget större avtryck i matchbilden och fick nöja sig med låga 4/10 i betyg hos goal.com.

Per Nilsson, Nürnberg, 3/0
Spel från start och i hela matchen när Nürnberg spelade 2-2 borta mot Freiburg. Nilsson var dock något av en otursgubbe och hjälpte Freiburg in i matchen, då han orsakade en straffspark i den 53:e minuten som Freiburg kunde redcuera till 1-2 på. Blev också varnad i samband med straffsparken. Fick nöja sig med låga 4/10 i betyg hos goal.com.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 28/7
Sjunde målet för säsongen för Rosenberg när han gav sitt lag ledningen i den 27:e minuten i bortamatchen möt FC Köln. Det stod sig som matchens enda mål i en kvart, då Ammar Jemal utjämnade för Köln. 1-1 var sedan ett resultat som stod sig matchtiden ut. 5/10 blev betyget av goal.com.

Denni Avdic, Werder Bremen II, 8/0, Werder Bremen, 0/0
Spel i andralaget på nytt i helgen för Avdic när Werder Bremen II mötte Sandhausen och förlorade med 0-2 inför 2810 åskådare på Hardtwaldstadion i Sandhausen. Avdic spelade hela matchen.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 10/0
Tillbaka i matchtruppen hos Wolfsburg när laget föll med 1-3 mot Borussia Dortmund men mer än 90 minuter på avbytarbänken blev det inte.

Matias Concha, Bochum 1/0, Bochum II 1/0
Bochum spelade 0-0 mot Karlsruhe men något spel blev det inte för Concha som satt hela matchen på avbytarbänken.

Freddy Borg, Hansa Rostock 10/5
Hansa Rostock, jumbo i Bundesliga 2, tog en fin skalp i helgen när laget vann med 2-1 mot serietrean Fortuna Düsseldorf. I och med den segern tog sig Rostock förbi Alemmania Aachen och är numera “bara” nästjumbo. Borg höll sig utanför målprotokollet denna gång. Han inledde matchen på avbytarbänken men fick hoppa in i den 69:e minuten.

Esad Razic, Oberhausen 9/0
Oberhausen spelade 0-0 mot Aalen i Bundesliga 3. Razic fanns inte med i matchtruppen.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 27/0
Källström fanns med på planen under hela matchen när Lyon vann med 2-1 hemma mot Auxerre. Fick fina 7/10 i betyg av goal.com för sin insats. Bara två spelare till nådde samma betyg hos Lyon.

Dusan Djuric, Valenciennes 3/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Toulouse. Valenciennes vann med 2-0 mot Toulouse.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Utanför matchtruppen när Monaco vann med 2-1 mot Nantes.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 7/0
Efter att ha varit utanför startelvan en längre tid var Bakircioglu tillbaka i densamma när Santander förlorade med 0-3 mot Malaga. Han byttes ut i den 65:e minuten.

Henok Goitom, Almeria, 30/6
Goitom fanns med från start mot Huesca men skadekänning gjorde att han klev av tio minuter före halvtid. Huesca vann matchen med 1-0.

Eldin Cakovic, Burgos 2/0
Burgos mötte Real Union i Segunda B och förlorade med 0-2. Cakovic fanns inte med i matchtruppen.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 6/0 (utlånad från Benfica)
Bärkroth spelade från start mot Gil Vicente men blev utbytt i halvtid. Matchen slutade 0-0.

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 22/2
Mellberg spelade 90 minuter när Olympiakos förlorade på hemmaplan med 0-1 mot tredjejumbon Kerkyra.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
Just nu utanför matchtruppen, då klubben inte har råd att betala ut löner för tillfället.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 11/0
Tillbaka i matchtruppen men 90 minuter som avbytare blev det för Svensson i Bursaspors match mot Gaziantepspor. Tidigare AIK:aren Teteh Bangura fick hoppa in med två minuter kvar av matchen.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 22/2
Tillbaka i startelvan när Eskisehirspor vann med 2-0 mot Mersin. Han byttes ut i den 82:a minuten.

Johan Elmander, Galatasaray, 30/12
Elmander fick 80 spelminuter mot Manisaspor men höll sig utanför målprotokollet i en match som Galatasaray vann med 4-0. Milan Baros, som bytte med Elmander behövde bara sju minuter på sig på planen för att fastställa slutresultatet.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 33/6
Holmén spelade, som brukligt numera, hela matchen när Istanbul BB vann med 1-0 mot Genclerbirligi.

Emir Kujovic, Kayserispor, 18/8
Kujovic fortsätter att leverera stora saker för Kayserispor. Han gjorde 1-0 och 2-0 i Kayserispors bortamatch mot Ankaragucu. Han byttes ut i den 71:a minuten mot piggare krafter.

Labinot Harbuzi, Manisaspor 4/0
Ingen Harbuzi i matchtruppen mot Galatasaray (förlust 0-4). Tidigare Häcken och MFF-spelaren Jimmy Dixon spelade från start men byttes ut i halvtid.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 4/0
Risp fick sitta hela matchen på avbytarbänken när Ethinkos Achna spelade 1-1 mot Aris och leder därmed nedflyttningsgruppen.

Nino Osmanagic, Doxa Katokopias 25/0
Doxa spelar i uppflyttningsgruppen till den högsta ligan och det blev förlust hemma mot Ayia Napa med 0-1. Osmanagic började på bänken men fick hoppa in i halvtid.

Michael Adzic, Doxa Katokopias 4/0
Har inte spelat en match sedan i oktober med den cypriotiska klubben.

MALTA

André Grabowski, Floriana 19/6

Grabowski gjorde sitt sjätte mål för säsongen när han utjämnade till 1-1 borta mot Silema Wanderers i den 34:e minuten. Floriana vann med 3-1 och är nu fyra i tabellen men utan chans på ligatiteln, då laget har 27 poäng jämfört med ledande Valettas FC:s 41.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 12/1
Första målet för säsongen för Lukanovic när han i den 75:e minuten tryckte in 3-0 för sitt rumänska lag i mötet med FC Vaslui. Han hann också med att bli varnad i den 43:e minuten.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 5/0
Wernbloom fanns inte med i matchtruppen när CSKA spelade 0-0 mot hårdsatsande Anzi Makhachkala, där Samuel Eto’o spelade fram till den sista minuten innan han blev utbytt.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 24/4
Young Boys förlorade med 1-3 mot Lausanne. Farnerud spelade hela matchen och drog också på sig ett gult kort under matchen.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor
Gustafsson alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg. Inte blev framtidsutsikterna bättre av att Alexander Walke höll nollan mot Wacker Innsbruck och att laget under Walkes stabila spel nu tagit sig upp i serieledning igen.

Rasmus Lindgren, Salzburg 17/1
Ingen Lindgren synlig i Salzburgs matchtrupp mot Wacker Innsbruck.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 5/0
Holgersson fanns med från start och spelade hela matchen när New York Red Bulls vann med klara 4-1 borta mot Columbus Crew. Thierry Henry gjorde två av Red Bulls fyra mål.

Adam Johansson, Seattle Sounders 1/0
Johansson fanns inte med heller i helgens match mot DC United. Han har haft känning av en skada i baksidan av låret och har inte spelat något sedan hans medverkan i säsongspremiären för Seattle. Men nu verkar det som om skadan har gett med sig och enligt rapporter från staterna är han aktuell för spe till helgens match mot Colorado Rapids.

Björn Runström, New England Revolution 0/0
Behöver mer träning innan han kan bli aktuell för spel.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Emirates har varit spelledigt i ligan i drygt en vecka och spelar nästa match på lördag.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 6/4
Ingen Wilhelmsson synlig i matchtruppen mot Najran.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 21 april
12:30 Sassuolo - Lecce Serie A
13:00 Oddevold - Gefle Superettan
13:00 Tvååker - Olympic Ettan södra
13:00 Piteå - Örebro Syrianska Ettan norra
13:00 Hammarby - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
13:00 Kolding - Fortuna Hjörring Danska ligan, damer
13:30 Karlsruhe - Hertha Berlin 2. Bundesliga
13:30 Hannover - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Hansa Rostock - Magdeburg 2. Bundesliga
13:30 Blackburn - Sheffield W Championship
14:00 IFK Kalmar - Malmö FF Elitettan
14:00 Gais - Mjällby Allsvenskan
14:00 AIK - Djurgården Allsvenskan
14:00 Hvidovre - Vejle Superligaen
14:00 Viborg - Lyngby Superligaen
14:00 Uppsala - Eskilstuna Elitettan
14:00 Lidköping - Sundsvall Elitettan
14:00 Getafe - Real Sociedad La Liga
14:30 Everton - Nottingham Premier League
15:00 Täby - Umeå Ettan norra
15:00 Ljungskile - Torn Ettan södra
15:00 Brage - Landskrona Superettan
15:00 Falkenberg - Norrby Ettan södra
15:00 Ålborg - Kolding Danmark Division 1
15:00 Nordsjælland - Århus Danska ligan, damer
15:00 Trelleborg - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Rosengård Allsvenskan, damer
15:00 Torino - Frosinone Serie A
15:15 Manchester C - West Ham Women’s Super League
15:30 Werder Bremen - Stuttgart Bundesliga
16:00 Aston Villa - Bournemouth Premier League
16:00 Köpenhamn - Silkeborg Superligaen
16:00 Karlberg - Hammarby TFF Ettan norra
16:00 Crystal Palace - West Ham Premier League
16:15 Almeria - Villarreal La Liga
16:30 Häcken - Hammarby Allsvenskan
16:30 Coventry - Manchester U FA-cupen
16:30 Halmstad - Brommapojkarna Allsvenskan
17:30 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen Bundesliga
17:30 Fulham - Liverpool Premier League
18:00 Salernitana - Fiorentina Serie A
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Feyenoord - NEC Nederländska cupen
18:30 Alaves - Atletico Madrid La Liga
18:30 Duisburg - Wolfsburg Bundesliga damer
19:30 Freiburg - Mainz Bundesliga
20:45 Monza - Atalanta Serie A
21:00 Real Madrid - Barcelona La Liga
måndag 22 april
18:30 Roma - Bologna Serie A
19:00 Linköping - Häcken Allsvenskan, damer
19:00 Elfsborg - Kalmar Allsvenskan
19:00 Nordsjälland - Århus Superligaen
19:00 Örebro - Varbergs BoIS Superettan
19:30 Bayern München - Werder Bremen Bundesliga damer
20:45 Milan - Inter Serie A
21:00 Sevilla - Mallorca La Liga
21:00 Middlesbrough - Leeds Championship
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 Torslanda - Trollhättan Ettan södra
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Queens PR - Leeds Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
lördag 27 april
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Elitettan
13:00 Umeå - Orebro SK Elitettan
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Inter - Torino Serie A
15:00 Lecce - Monza Serie A
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor Ettan norra
16:00 Karlstad - Karlberg Ettan norra
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Örgryte - Öster Superettan
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
18:00 Juventus - Milan Serie A
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Everton - Brentford Premier League
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Hull - Ipswich Championship
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
måndag 29 april
19:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
19:00 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
19:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Brommapojkarna - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
19:10 Hammarby - Västerås SK Allsvenskan
21:00 Preston - Leicester Championship
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 4 4 0 0 11 12
2 AIK 4 2 2 0 3 8
3 IF Brommapojkarna 4 2 1 1 5 7
4 Djurgårdens IF 4 2 1 1 3 7
5 Mjällby AIF 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 4 2 1 1 1 7
7 Hammarby IF 4 2 0 2 2 6
8 IK Sirius 4 2 0 2 1 6
9 Gais 4 2 0 2 -3 6
10 Halmstads BK 4 2 0 2 -3 6
11 IF Elfsborg 4 1 1 2 -3 4
12 IFK Göteborg 4 1 1 2 -3 4
13 IFK Värnamo 4 1 1 2 -4 4
14 IFK Norrköping 4 1 1 2 -6 4
15 Kalmar FF 4 1 0 3 -3 3
16 Västerås SK FK 4 0 0 4 -4 0