"Jag fick medlemskap i klubben och ett par bollskor - en bra deal" ...

Division 4-klubben KIF Kärra gjorde nyligen en synnerligen meriterad värvning. Förre Heerenveen- och Häcken-anfallaren Robin Eriksson börjar om i moderklubben – bara 21 år gammal.

– Jag kan förstå att det här överraskar, men jag är nöjd med mitt beslut. Jag vill hitta tillbaka till glädjen med fotbollen igen, säger Robin Eriksson till FotbollDirekt.se.

Robin Eriksson lämnade Sverige och moderklubben KIF Kärra 2007 för en karriär som ungdomsproffs i Heerenveen. Och allt såg ut att gå spikrakt uppåt i Holland för den unge anfallaren.
Eriksson utsågs till bästa spelare i holländska ungdomsligan 2009/2010. Efter succésäsongen flyttades han upp i Heerenveens a-lag.

Men på midsommar samma år hände något som förändrade allt.
Den då 18-årige Eriksson vara med om med om en allvarlig bilolycka och bröt nacken.

Sedan dess har han försökt hitta tillbaka: Först i Heerenveen och i höstas i allsvenskan och Häcken dit han kom på lån. Men anfallstalangen har alltsedan olyckan plågats av återkommande skadekänningar och sejouren i Häcken stannade vid en allsvensk match, i höstens derby mot IFK Göteborg.

– Jag får smärtor i ländryggen, i baksidan och i ljumskarna. Jag har så att säga blivit sned i kroppen och den belastas fel. Det besked jag fått är att det inte så mycket att göra åt, man kan bara hoppas att det blir bättre.

Eriksson har besökt flera doktorer och specialister – ingen av dem har kunnat hjälpa honom få bort smärtorna, men ingen har heller på något sätt dömt ut hans möjligheter att spela på elitnivå igen. Klart är att skadekänningarna minskar med minskad träningsdos.

– I Kärra tränar jag tre dagar i veckan och det känns bra just nu. Sedan får man se hur allt utvecklar sig. Jag har absolut inte gett upp tanken på att komma tillbaka på högsta nivå igen. Jag vill tillbaka – men det måste vara på mina villkor.

– Men man får lite perspektiv när man är med om något sådant här också. Innan olyckan var det bara fotboll, det har ju varit hela mitt liv. Det är fortfarande en stor del av mitt liv men jag måste känna att det är roligt.

Kärra spelar i division 4 A Göteborg men siktar uppåt i seriesystemet; förutom Robin Eriksson har man värvat tidigare Falkenberg-försvararen Johan Claesson och Eriksson har redan utlovat avancemang.

– Jag har lovat vår sportchef att vi ska upp i trean. Jag fick ett medlemskap i klubben och ett par bollskor när jag skrev på, så det var en bra deal, säger Robin Eriksson och skrattar.