Livet som utlandsproffs är ingen dans på rosor. Fråga bara tidigare Elfsborgsanfallaren Denni Avdic. I helgen fick han spela i den tyska tredjeligan. Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen presenteras i sambarbete med Elitefootball

NORGE
Erdin Demir, Brann 2/0
Ingen bra insats alls från Demir när Brann vann med 3-1 mot Sandnes Ulf. Blev ofta uppsnurrad på sin kant och gjorde ett osäkert intryck i övrigt. Det avspeglade sig också i betyget hos VG, som sattes till 3/10. Ett omdöme hos VG om svensken löd: “Ofattbar svag”.

Markus Jonsson, Brann 0/0
Höftproblemen som hindrade “Mr 100 procent” från spel i premiären stoppade honom från spel också i den andra matchen för säsongen, mot Sandnes Ulf.

Andreas Landgren, Fredrikstad 2/1

Fredrikstad vann med 5-1 mot Stabaek och Landgren var den som gjorde 4-1-målet. Och det var fotbollsgodis som svensken stod för när han följde med upp i ett anfall i den 75:e minuten och efter väggspel med Alexander Ruud Tveter klackade (!) Landgren in bollen i Stabaeks mål. 6/10 i betyg hos VG.

Maic Sema, Haugesund 2/0
Sema fick chansen på nytt från start för Haugesund när laget vann med 2-0 mot Molde. Men någon större insats gjorde inte den tidigare Hammarbyspelaren som förlorade flera vitala dueller i luften. Han byttes ut i den 64:e minuten med låga betyget 4/10 av VG. Samtliga spelare förutom Sema och en spelare till, Joakim Våge Nielsen, fick bättre betyg.

Jesper Westerberg, Lilleström 2/0
Westerberg spelade hela matchen i Lilleströms försvar och gjorde en fullt godkänd insats, utan att utmärka sig varken positivt eller negativt. En vanlig dag på jobbet som resulterade i 5/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Lilleström 2/1
Andersson, som nobbade Djurgården i vintras, gjorde sitt första mål för säsongen när han öppnade matchens målskytte redan i den sjunde minuten i mtöet med Rosenborg (2-2). Han gjorde det dessutom med en volley med vänsterfoten i ena krysset. Andersson byttes ut i den 72:a minuten mot piggare krafter. 6/10 blev betyget hos VG.

Fredrik Stoor, Lilleström 0/0 (utlånad från Vålerengen)
Blev på lördagskvällen utlånad för resten av säsongen till Lilleström från Vålerengen, för vilka han aldrig hann säsongsdebutera.

Mattias Moström, Molde 2/0
Moström fick en ny chans från start hos Molde efter den genomusla insatsen senast men speciellt mycket bättre gick det inte mot Haugesund (förlust 0-2). Moström skapade knappt något konstruktivt överhuvudtaget och 4/10 blev betyget hos VG.

Ole Söderberg, Molde 0/0, 0 hållna nollor

Efter flera år som ungdomsspelare i Newcastle, utan att få chansen i A-laget, skrev Söderberg skrev i helgen på ett kontrakt med Molde som gäller för resten av säsongen. Han hann dock inte bli spelklar till matchen mot Haugesund som Molde förlorade med 0-2.

Mattias Andersson, Odd Grenland 1/0
Fick finna sig i en plats på avbytarbänken från start när Odd förlorade med 0-1 mot Viking. Andersson fick hoppa in kort efter Vikings mål som gjordes i den 75:e minuten. Under den korta tid på planen hann inte Andersson uträtta speciellt mycket och betygsattes inte heller av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 2/0, 0 hållna nollor
Örlunds nolla var intakt i sju minuter när Rosenborg mötte Lilleström i helgen på bortaplan (oavgjort 2-2). I den sjunde minuten överlistade nämligen Johan Andersson Örlund med en tung volley med vänsterfoten. Örlund fick släppa ytterligare en boll förbi sig när Luke Rodgers tryckte in en ribbretur från nära håll i den 78:e minuten. Örlund var stabil i övrigt utan att glänsa och fick betyget 5/10 av VG.

Mikael Dorsin, Rosenborg 2/1
Lilleström såg ut att kunna besegra Rosenborg på sin hemmaplan men Mikael Dorsin ville annat. På övertid av stopptiden styrde Dorsin in bollen efter ett långt inkast som förlängts vidare in i straffområdet, där Dorsin stod placerad.

Rade Prica, Rosenborg 2/1
Prica fick för andra matchen i följd vika ned sig mot Steffen Iversen om en plats i startelvan hos Rosenborg. Denna gång, i 2-2-matchen mot Lilleström, blev inhoppet tio minuter längre än senast men till skillnad från senast blev det inget mål från Prica.

Edier Frejd, Sandnes Ulf 2/0
Frejd fick vara med om en kännbar 1-3-förlust när Sandnes Ulf spelade borta mot Brann. Frejd hade en tämligen lugn eftermiddag fram till slutdelen av matchen, då han gjorde ett par resoluta undanrensningar. Han ådrog sig också ett gult kort. 4/10 i betyg av VG.

Anel Raskaj, Sandnes Ulf 2/0
Raskaj utmärkte sig inte nämnvärt med mer än ett gult kort när Sandnes Ulf förlorade med 1-3 mot Brann. 4/10 i betyg hos VG.

Benny Lekström, Tromsö 2/0, 2 hållna nollor
Andra nollan i andra matchen. Sejouren i Tromsö kunde inte ha börjat bättre för Lekström. 0-0 mot Ålesund. Var illa ute ett par gånger. Ena gången när han fällde Magnus Sylling Olsen i straffområdet men då var assisterande domarens flagga redan i vädret för offside. I den 72:a minuten tryckte Michael Barrantes av stora kanonen. Lekström räddade men släppte retur. Där fanns dock Fredrik Björck och rensade bort bollen så långt han orkade. 6/10 i betyg på Lekström av VG. Lekström var i viss särklass hos Tromsö. Övriga spelare i laget fick fyror och treor av VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 0/0, 0 hållna nollor
För andra matchen i följd fick Sahlman finna sig i att bli petad av Lekström.

Fredrik Björck, Tromsö 2/0
Så nära, så nära för Björck att han gjort första målet för säsongen när han efter en stökig situation i den 27:e minuten hade praktiskt taget tomt mål men fick inte träff på bollen. Hjälpte i övrigt till med ett par bra undanrensningar, inte minst när Benny Lekström lämnade en vidlyftig retur i den 72:a minuten. 4/10 blev betyget på svensken.

Björn Andersson, Viking Stavanger 0/0
Är inte riktigt återställd efter den skada han haft och fanns inte med i lagets andra match för säsongen, mot Odd Grenland.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Jobbar alltjämt på att komma tillbaka från den skada som stoppade honom under hela förra säsongen.

Daniel Arnefjord, Ålesund 2/0
Ålesund spelade 0-0 mot Tromsö. Arnefjord hade inte speciellt mycket att bestyra och tilldelades medelmåttiga 4/10 i betyg av VG.

Jacob Nilsson, Alta 0/0
Norska andraligan, Adeccoligaen, startar måndag 9 april.

Peter Magnusson, Sandefjord 0/0

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 0/0

Peter Rosendal, FK Mjölner 0/0, 0 hållna nollor
Norska tredjeligan, Divisjon 2, startar helgen 14-15 april.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 14/0
Fanns med i bruttotruppen mot Odense (seger 1-0) men när det blev dags för match var Nilsson ställd utanför matchtruppen och fick se segermatchen från läktarplats.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 23/0, 11 hållna nollor
Efter tre raka nollor fick Wiland kapitulera i den 83:e minuten borta mot Lyngby. Men då ledde FCK redan med 2-0 och till slut blev det 3-1.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 18/0
Bengtsson fick göra ett sällsynt framträdande i startelvan mot Odense, då tränaren Carsten V.Jensen lät Bryan Oviedo vila. Bengtsson spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 4/0
Skadad och missade matchen mot Odense.

Ken Fagerberg, Horsens 5/0
Fagerberg fanns med från start för andra matchen i följd hos Horsens och hans löpningar i djupled skapade hela tiden oreda för motståndarna Ålborg. Horsens vann med 1-0 och Fagerberg byttes ut i den 78:e minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland 20/1
Fortsätter få göra små små inhopp hos Nordsjälland. Mot Köge i helgen blev det tre minuter i matchen som Lawan vann med 2-0.

Filip Pivkovski, Nordsjälland 0/0

Utanför matchtruppen mot Nordsjälland (seger 2-0)

Joe Sise, Nordsjälland 0/0
Skadad och det gör att Sise får vänta på debuten för sin nya klubb.

Andreas Johansson, Odense 20/2
Johansson fanns med från start men byttes ut i den 80:e minuten när Odense förlorade med 0-2 mot Bröndby. Under tiden på planen hann han med att titta på domarens gula kort i den 32:a minuten.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 2/0
AB Köpenhamn spelar sin första match efter omstarten på torsdag 5 april.

Nicolas Sandberg, FC Vestsjälland 1/0
Fick vara med om en förlust i tävlingsdebuten för sin nya klubb. 1-3 blev det mot Esbjerg men Sandberg ska absolut inte skämmas för sin insats, då han stod för flera fina saker under matchen och bara marginaler skilde honom från att också göra mål i debuten. Byttes ut i den 79:e minuten.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 27/10
Elm spelade hela matchen när Alkmaar spelade 2-2 mot Vitesse Arnhem. Inget betyg hos goal.com.

Mattias Johansson, AZ Alkmaar, 1/0
Johansson fick äntligen debutera för Alkmaar. Och han fick göra det med ett inhopp i den 77:e minuten. Tyvärr hade han allt för kort speltid för att göra något bestående intryck i matchbilden.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 22/0, 5 hållna nollor

En axelskada håller Isaksson borta i några veckor ytterligare.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 28/16
Toivonen hade en jättechans att göra sitt 17:e mål för säsongen när PSV Eindhoven tilldömdes en straffspark i den 70:e minuten. Men svensken fick för mycket fot under bollen och sköt över. Han byttes sedan ut i den 81:a minuten.

John Guidetti, Feyenoord 21/19 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Guidetti får vänta ett tag till på att fylla upp tjoget fullt i målkolumnen. Feyenoord gjorde tre mål mot Nac Breda (seger 3-1) men Guidetti noterades inte för något av dessa. Däremot spelade han fram till Sekou Cissés mål som fastställde just slutresultatet till 3-1.

Petter Andersson, Groningen, 27/4
Groningen förlorade med 1-3 mot Heerenveen. Petter Andersson spelade hela matchen utan att utmärka sig nämnvärt.

Emil Johansson, Groningen, 4/0
Ljumskproblemen fortsätter stoppa Johansson från spel.

Viktor Elm, Heerenveen, 27/3
Elm har sent på säsongen börjat hitta toppformen. Mål för andra matchen i följd och spelade dessutom fram till ytterligare ett av lagets tre mål i segermatchen mot Groningen – en seger som gör att laget nu bära är någon enstaka poäng bakom Twente i kampen om andraplatsen i ligan. Elm spelade hela matchen.

Samuel Armenteros, Heracles 27/3
Det blev ingen trevlig eftermiddag för Armenteros och Heracles. Förlust med 0-6 mot Ajax. Armenteros spelade hela matchen.

Emir Bajrami, Twente, 19/3
För andra matchen i följd fick Bajrami se en match i sin helhet från avbytarbänken. Denna gång mot Roda (seger 2-0).

Rasmus Bengtsson, Twente, 10/0
Tillbaka i matchtruppen och spel under hela matchen när han hjälpte Twente att hålla nollan och vinna med 2-0 mot Roda.

Alexander Gerndt, Utrecht, 18/4
Skadekänning stoppade Gerndt från spel mot Excelsior.

Johan Mårtensson, Utrecht, 22/1

Mårtensson fortsätter få förtroendet från start hos Utrecht. Helgens match mot Excelsior var inget undantag. Han byttes dock ut i den 65:e minuten.

Marcus Nilsson, Utrecht, 12/0
En meniskskada stoppar Nilsson från spel och i värsta fall är säsongen över för hans del.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0
Är på väg tillbaka efter de problem han haft med järnbrist och skada. Han väntas bli om någon vecka men har bestämt sig för att lämna klubben i sommar.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 1/0

Utanför matchtruppen när Anderlecht inledde playoffet med 1-1 Kortrijk.

Behrang Safari, Anderlecht, 20/0
Nyckelbensskada stoppar svensken från spel i ett par månader.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 7/0
Avsliten hälsena och säsongen är över för försvararen.

Michael Almebäck, Club Brügge, 23/0
Tillbaka i startelvan efter en lång tid utanför densamma när Club Brugge vann med stabila 2-0 mot Genk. Almebäck spelade hela matchen.

Patrick Amoah, White Star Woluvé 3/3
Amoah är skadad och missade helgens match mot Royal Antwerp. (oavgjort 2-2).

Bojan Djordjic, Royal Antwerp 5/0
Royal Antwerp spelade 2-2 mot White Star Woluvé och Djordjic var utanför startelvan och fick inte vara någon av de tre spelare som byttes in från avbytarbänken.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 22/0
Spelade hela matchen när Blackburn förlorade med 0-2 mot Manchester United. Olsson var inte lika framträdande i matchen som sin broder denna gång. 6/10 i betyg av Skysports.

Marcus Olsson, Blackburn 6/0
Har på kort tid verkligen spelat till sig en ordinarie plats hos Blackburn. Spelade helt respektlöst mot Manchester United och stod för ett par riktigt bra inlägg som hade kunnat förvaltats bättre av hans lagkamrater. 6/10 i betyg av Skysports som tyckte i sitt omdöme att han arbetade på matchen igenom.

Sebastian Larsson, Sunderland 28/7
Larsson är fantastiskt bra för tillfället. Tillsammans med dansken Nicklas Bendtner var Larsson planens store gigant hos Sunderland när laget spelade 3-3 mot Manchester City på bortaplan. Larsson stod för två av målen och skapade ytterligare ett par bra målmöjligheter. Nära maxbetyg hos Skysports, 8/10.

Jonas Olsson, West Bromwich 24/2
Olsson var som vanligt hårdför och gick lite för hårt fram i en närkamp med Steven Pienaar i matchen mot Everton med ett gult kort som följd. Han spelade hela matchen som slutade med förlust, 0-2. 6/10 i betyg av Skysports och det korta omdömet “solid”.

Alexander Kacaniklic, Fulham 1/0, (tidigare utlånad till Watford 12/1)
Kacaniklic kallades tillbaka till Fulham i förra veckan och fick sitta med på avbytarbänken mot Norwich. Han fick dock hoppa in redan i den 36:e minuten när Pavel Progebnjak fick utgå på grund av en skada. Och han tog för sig rejält på sin vänsterkant och hade ett par fina möjligheter att göra mål, varav den första bara några sekunder efter hans inhopp Trots den rejäla speltiden betygsattes han aldrig av Skysports. Goal.com valde att betygsätta svensken med betyget 6,5/10.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Får alltjämt vänta på sin chans i A-truppen.

IRLAND

Oscar Jansson, Shamrock Rovers 5/0, 2 hållna nollor (utlånad från Tottenham 0/0, 0 hållna nollor)

Shamrock fortsätter att vara i förarsätet i den högsta irländska ligan och Jansson fortsätter att spela jättebra i målet. Mot jumbon Bohemians höll han nollan för andra gången den här säsongen när Shamrock vann med 2-0.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 17/0
Tränar igen efter knäoperationen. Något mer spel denna säsong lär det dock inte bli.

Mikael Lustig, Celtic 2/0
Skadeproblem i truppen tvingade managern Neil Lennon till en del förändringar i mötet med St Johnstone och en av dessa var att Mikael Lustig fick chansen från start. Han kom till ett riktigt bra inläggsläge i den 38:e minuten som blev rejält farligt när bollen slog ned i målområdet men det fanns ingen Celticspelare där som kunde göra något bra av det hela. En matchotränad Lustig byttes ut i den 55:e minuten.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 19/0
Antonsson tvingas vila i ungefär en månad efter att han i mitten av förra veckan ådragit sig en lårskada. Missade således lagets match mot Palermo i helgen (förlust 1-3).

Andreas Granqvist, Genoa, 20/1

Missade matchen mot Inter (förlust 4-5) i helgen men väntas göra comeback redan denna vecka.

David Stevic, Genoa 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut för Genoa.

Albin Ekdal, Cagliari 21/1
Två bra målvaktsräddningar av Atalantas målvakt Andrea Consigli hindrade Ekdal från att göra sitt andra mål för säsongen. Ekdal spelade hela matchen mot Cagliari och var mycket produktiv, då han spelade fram till ett av lagets två mål. 6,5/10 i betyg av goal.com.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Jobbar sig alltjämt tillbaka från sin korsbandsskada.

Tibor Cica, Cesena 0/0

Får vänta ett tag till på sin debut.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Ännu inte riktigt aktuell för spel i A-laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 24/22
Milan spelade 1-1 borta mot Catania. Zlatan var inte lika tongivande som han brukar vara när han är som bäst. Men givetvis var han inblandad i lagets mål, då det var han som serverade målgöraren Robinho med en läcker framspelning. 6,5/10 i betyg hos goal.com.

Agon Mehmeti, Palermo 1/0
Utanför Palermos matchtrupp mot Bologna (seger 3-1).

Joel Ekstrand, Udinese, 10/0
Varningen senast gjorde att han var avstängd i helgens match mot Siena (förlust 0-1).

David Löfquist, Gubbio 4/1 (utlånad från Parma 0/0)
Spel från start för “Löken” när Gubbio mötte Livorno men skadekänning gjorde att han fick utgå redan i den 39:e minuten.

Linus Hallenius, Padova, 12/3 (utlånad från Genoa)
Helt utanför matchtruppen när Padova mötte Crotone och förlorade med 1-2.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 11/0

Åter en match på avbytarbänken från start för Wendt när “Gladbach” mötte Hannover 96 på bortaplan. Wendt fick dock hoppa in i den 67:e minuten, utan att göra något större avtryck i matchbilden.

Marcus Berg, Hamburg SV, 8/1
Berg spelade från start och i hela matchen mot Kaiserslautern på bortaplan. Det blev seger med 1-0 för Hamburg men Berg gjorde ingen större insats och betyget blev måttliga 5/10 av goal.com.

Mikael Ishak, FC Köln, 8/0
Ishak fortsätter få speltid hos Köln. Mot Augsburg på bortaplan blev det återigen avbytarbänken från start men med en knapp halvtimme kvar av matchen fick han hoppa in.

Per Nilsson, Nürnberg, 2/0
För andra veckan i följd förlust med 0-1 för Nürnberg och för andra veckan i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Nilsson.

Denni Avdic, Werder Bremen II, 7/0, Werder Bremen, 0/0
Inget spel i A-laget denna helg, utan det blev spel från start i andralaget som spelar i Bundesliga 3. Där spelade han en halvlek innan han byttes ut i halvtid.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 27/6
Rosenberg förlorade med 0-3 mot Mainz och Rosenberg fick förtroendet hela matchen trots att han inte hade någon större lycka med sig. Näst sämst betyg av alla Bremenspelare av goal.com, 4,5/10.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 10/0
Utanför matchtruppen när Wolfsburg vann med 4-1 mot Hertha Berlin. Just nu har inte Wolfsburg något större behov av svenskens tjänster, då lagets anfallare producerar mål framåt i matcherna.

Matias Concha, Bochum 1/0, Bochum II 1/0
0-3 mot Eintracht Frankfurt blev det för Bochum. Concha utanför matchtruppen denna gång.

Freddy Borg, Hansa Rostock 9/5
Den helt sanslösa framgångssagan fortsätter för Freddy Borg. Mot TSV München i helgen började han på avbytarbänken men fick hoppa in i den 68:e minuten. Tolv minuter senare höll han sig framme och gjorde Rostocks segermål. Fem mål på nio matcher – en helt sanslös start av sejouren i Tyskland av svensken.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 26/0
Lyon spelade 1-1 borta mot Rennes. Källström fanns med från start men glänste inte nämnvärt. Byttes ut i den 73:e minuten med betyget 5,5/10 av goal.com.

Dusan Djuric, Valenciennes 3/0
Tillbaka efter en tids frånvaro och fick börja på bänken mot Auxerre (förlust 0-2). Men redan i halvtid fick Djuric hoppa in. Något betyg blev det inte av goal.com.

Petter Hansson, Monaco, 16/0
Monaco tog en viktig seger med 1-0 borta mot Le Mans. Och laget gjorde det med Petter Hansson på avbytarbänken under hela matchen.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 6/0
Inget inhopp i matchen mot Grenada för Bakircioglu.

Henok Goitom, Almeria, 29/6
Alermia fortsätter rada upp kryss-matcher. Denna gång mot Xerez. Goitom spelade från start men byttes ut i den 66:e minuten.

PORTUGAL

Nicklas Bärkroth, Uniao Leiria 5/0 (utlånad från Benfica)
Bärkroth fortsätter få speltid i den portugisiska ligan. I helgen blev det 28 minuter borta mot Sporting Lissabon (förlust 0-1). Segermålet för Sporting gjordes på elva minuters stopptid!

GREKLAND

Olof Mellberg, Olympiakos, 21/2
Olympiakos fortsätter ta trepoängare. I helgen blev det 1-0 mot Panaitolikos. Mellberg spelade 90 minuter och drog på sig ett gult kort.

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos 9/0
En lättare lårskada stoppar Bjärsmyr från spel i en dryg vecka. Återstår att se hur länge han blir kvar i klubben, då denna har ekonomiska problem och inte kan betala ut löner för tillfället.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 11/0
Än en gång utanför matchtruppen när Bursaspor vann borta mot Antalyaspor med 3-1. Tidigare AIK-anfallaren Teteh Bangura hoppade in i den 88:e minuten och var den som gjorde lagets 3-1 mål på en minuts stopptid.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 21/2
Zengin såg ut att få sitta på bänken under hela matchen mot Kayserispor (oavgjort 2-2). Men det blev till slut ett kort inhopp i den sista matchminuten.

Johan Elmander, Galatasaray, 29/12
Tillgänglig för spel igen efter sin vadskada men satt hela matchen på avbytarbänken när Galatasaray vann med 2-0 mot Orduspor.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 32/6
Holmén fortsätter samla på sig 90-minutersmatcher. Denna gång spelade han hela mötet med Sivasspor. (seger 1-0).

Emir Kujovic, Kayserispor, 17/6

Kujovic fortsätter att leverera i den turkiska ligan. Sjätte målet för säsongen kom i lagets match mot Eskisehirspor. Kujovic tryckte in lagets reducering till 1-2 i den 43:e minuten.

Labinot Harbuzi, Manisaspor 4/0

Ingen Harbuzi i matchtruppen mot Genclerbirligi (förlust 0-3). Däremot blev det 90 minuter för den tidigare Häcken och MFF-spelaren Jimmy Dixon.

CYPERN

Fredrik Risp, Ethinkos Achna, 4/0
Ethinkos inledde nedlfyttningsgruppen med en 2-1-seger mot Enosis.

Nino Osmanagic, Doxa Katokopias 25/0
Doxa spelar i uppflyttningsgruppen till den högsta ligan och det blev seger borta mot Paaek med 1-0. Osmanagic spelade från start men byttes ut i den 67:e minuten.

Michael Adzic, Doxa Katokopias 4/0

Har inte spelat en match sedan i oktober med den cypriotiska klubben.

RUMÄNIEN

Darko Lukanovic, Vointa Sibiu 11/0
Tillbaka i matchtruppen och spel från start och under hela matchen mot Otelul Galati (förlust 0-3).

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 23/4
2-2 mot Young Boys blev det mot FC Zürich. Farnerud spelade hela matchen.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 15/0, 5 hållna nollor

Gustafsson alltjämt bergfast på avbytarbänken hos Salzburg.

Rasmus Lindgren, Salzburg 17/1
Spelade från start i helgens match mot Austria Wien men utgick redan i halvtid.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva, 5/0
Wernbloom fortsätter få förtroendet från start hos CSKA Moskva. I helgen blev det 90 nya minuter borta mot Kuban från Krasnodar inför 26 423 åskådare. Wernbloom blev återigen varnad – hans fjärde varning på fem matcher.

USA

Markus Holgersson, New York Red Bulls 4/0
Red Bulls vann med 5-2 mot Montreal Impacts. Holgersson spelade hela matchen.

Adam Johansson, Seattle Sounders 1/0
Johansson utanför Seattles matchtrupp när laget mötte San Jose och förlorade med 0-1.

Björn Runström, New England Revolution 0/0
Skrev nyligen på för New England och är ännu inte riktigt redo för debut.

FÖRENADE ARABEMIRATEN

Erkan Saglik, Emirates 0/0
Emirates vann med 3-2 mot Al Jazira. Ingen Saglik i matchtruppen denna gång heller.

SAUDIARABIEN

Christian Wilhelmsson, Al Hilal, 6/4

Al Hilal knäppte Al Fath på bortaplan med klara 5-0. “Chippen” stod i den 57:e minuten för lagets andra mål i matchen. Han byttes ut tämligen omgående efter målet.