120118 Fotboll, januariturné, träningsmatch, Sverige A: Elfsborgs spelare i landsslagstruppen: Stefan Ishizaki, Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Viktor Claesson och Niklas Hult. © Bildbyrån - 86070

FD:s nedräkning - Bergman tippar IF Elfsborg. ...


IF Elfsborg

Nyförvärv: Joackim Jörgensen, mf (Sarpsborg 08), Kevin Stuhr Ellegaard, mv (klubblös), Kenneth Höle, mv (IK Start)
Förluster: Joel Johansson, anf (BK Häcken), Martin Ericsson, mf (BK Häcken), Anton Weden, mf (Falkenbergs FF), Elmin Kurbegovic, mf (IFK Värnamo), Richard Yarsuvat, anf (IFK Värnamo), Briar Faraj, f (Dalkurd FF), Anders Wikström, f (Mjällby AIF), Jesper Florén, mf (Gais), Philip Olofsson, mf (IFK Luleå), James Keene, anf (Djurgårdens IF), Antons Lans, f (Falkenbergs FF), Jesper Christiansen, mv (Odense BK), Daniel Normark, mf (Helsingborgs IF), Johan Karlsson, f (slutat)

Bergman tycker till:

Spelartruppen presenteras i samarbete med Eliteprospects Fotboll

Målvakterna
Andreas Andersson
Kenneth Höie
Kevin Stuhr Ellegaard

Kommentar: En dansk toppkeeper försvann i Christiansen och en tillkom i Kevin Stuhr Ellegaard. Problemet? Att den nye dansken gick sönder direkt och är borta till sommaren. Höie lånades in från norska andraligalaget Start.

Försvararna
Martin Andersson
Andreas Augustsson
Skuli Jon Fridgeirsson
Jon Jönsson
Andreas Klarström
Stefan Larsson
Daniel Mobaeck
Carl Wede

Kommentar: Jon Jönsson och Andreas Augustsson var förra året inte riktigt så bra som de har potential  att vara. Klarström krigar på och gör alltid ett gediget jobb medan nyförvärvet Stefan Larsson har en bra Kalmar-säsong bakom sig. Skadekänslig backlinje och det har ryktats om förstärkningar.

Mittfältarna
Viktor Claesson
Oscar Hiljemark
Niklas Hult
Stefan Ishizaki
Joackim Jörgensen
Johan Larsson
Marcus Rohdén
Anders Svensson

Kommentar:
Massor av talang och framtida landslagsmän i form av Hiljemark, Hult och Claesson kompletteras med rutin i Ishizaki, Jörgensen och framför allt Anders Svensson. Svensson är en perfekt pappa till ynglingarna. Mycket talar för att Hult och Hiljemark försvinner i sommar och frågan är hur fort Elfsborg kan ersätta dem. Att klubben lär få bra betalt är det dock ingen tvekan om.

Anfallarna
Mohammed Abdulrahman
David Elm
Amadou Jawo
Lasse Nilsson

Kommentar: Amadou Jawo har fått nytt förtroende under Lennartsson, David Elm har mer att ge och Lasse Nilsson likaså. Flera alternativ beroende på hur Lennartsson vill spela. Nilsson borde kunna utmana i skytteligatoppen.

Tränaren
Jörgen Lennartsson

Kommentar: Känd för att skapa bra harmoni och att jobba med ungdomar. Är Haglunds totala motsatt i personligheten utåt och det blir verkligen en nystart för Borås-laget. Har försökt sänka förväntningarna på laget genom att inte tala om topp fyra som var Haglunds mantra.

Utropstecknet
Viktor Claesson jagades av halva allsvenskan och är en talang av ovanligt mått. Jämförs med en ung Zlatan och briljerade så det sjöng om det i ett uselt Värnamo i fjol. Med flera klasspelare runt omkring sig ska det bli intressant att se vad han kan prestera.

Frågetecknet
På pappret är Höle en bra ersättare för Ellegaard, men det här med att spela in en ny målvakt mitt under säsong är ingen höjdare. En position man absolut inte vill ha skador på speciellt då även backlinjen varit hårt drabbad.

Tabellplacerings allsvenskan 2011: 3

Bergmans tips slutplacering 2012: 5

LÄS ALLA GUIDERNA – BERGMAN TIPPAR ALLSVENSKAN 2012
1.
2.
3.
4. Kalmar FF
5. IF Elfsborg
6. AIK
7. BK Häcken
8.
9. Djurgårdens IF
10. IFK Norrköping
11.
12.
13.
14. Gefle IF
15. Syrianska FC
16. Åtvidaberg