• Publicerat 12 mars, 2012
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
100227 Fotboll: Bojan Djordjic, AIK © BildbyrŒn - 81641 -

FD-NYTT Bojan Djordjic i comeback – och han backar inte för känsliga frågor om AIK.

Bojan Djordjic är en av flera spännande nya personligheter i samband med FotbollDirekts nysatsning – nu debuterar han som både bloggare och krönikör på FD. AIK-favoriten vill vara stridbar men också oväntad. Å en sida självklar i sin sportsliga syn men lika mycket oortodox.
Den nyblivne Antwerpen-profilen vill rakt av beröra i en mix mellan själva sporten och underhållningen.

– Jag vill ju beröra och jag vill göra det seriöst. Men det blir känslomässigt. Jag vill vara både smart och underhållande. Det är ju så att antingen är jag en legend eller pajas, antingen luktar jag gott – eller stinker, säger Bojan Djordjic till FotbollDirekt.se.

– Det låter kanske pretentiöst men jag vill göra något mer än en blogg och bli något mellanting mellan blogg och krönikör…

Din favoritexpert – har du någon du lyssnar lite extra på?

– Egentligen inte. Alla är ju experter, i stort vem som helst som är intresserad av fotboll, säger Djordjic och slår fast:

– Jag lyssnar nog på alla, även sådana som jag inte tycker om.

Om FotbollDirekt?

– Ett seriöst media som inte som mest bygger på skvaller. Ett starkt nyhetsforum som ofta är rätt ute. FD påminner mycket om Fotbollskanalen fast med allsvenska fotbollen som nummer ett.

– Det ska bli spännande att få vara med om att stärka FotbollDirekts uppgång.

Hur viktigt är det att vara underhållande hos oss?

– Viktigt. Det är ju sådan jag vill vara – och är…

– Det är min personlighet och viktigt att vara underhållande för att på bästa vis nå ut med vad man vill säga.

Vem är du som expert – om vi tar en roll från fotbollsplanen?

– Barcas andremålvakten Pinto, kanske. Någon som alltid är där, någon som alltid vill bidra och aldrig dålig attityd.

Och AIK kommer inte klara sig undan kritik – om så krävs…?

– Verkligen inte. Så mycket AIK:are jag än är så…jag har inga problem att kritisera AIK om situationen så kräver men jag kommer aldrig att göra det för sakens skull, lika lite som för sakens skull mot en annan klubb.

Guldfavorit?

– Känslomässigt säger jag ju AIK, men huvudet lutar åt Elfsborg, Helsingborg eller Göteborg. Elfsborg, kanske lite mer, herregud, det är perfekt med den tystnad Elfsborg fått. Titta på deras material, det tillsammans med den lugn och ro hela Elfsborg fått hela vintern.

Text: Ola Gustavsson