• Publicerat 24 februari, 2010
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Flytten till Udinese blev så svår som Andreas Landgren befarade. Men han deppar inte för noll minuter i Serie A – tvärtom.

– Det flyter på bra och jag har bara varit här nere i en och en halv månad. Jag har bara fått positiva intryck så här långt, säger Landgren till FotbollDirekt.se.

Han lämnade Helsingborg vid nyår och hade då haft semester i nästan två månader. Att då försöka ta en plats i ett Serie A-lag som är mitt uppe i säsongen kan te sig som ett omöjligt uppdrag.
– Det är klart det är skillnad på Serie A och Allsvenskan. Tempot är några snäpp högre. Skickligheten är individuellt högre. Tempot går upp högt även på träningarna.

– Jag visste direkt att jag inte skulle ta en plats första halvåret. Det är inte många som pratar engelska här nere. Bara att förstå tränaren är svårt. Jag har tagit lite italienska lektioner, så det ska nog gå bättre snart.

Ni som följer proffskollen har kunnat se att Landgren står på noll matcher så här långt. Och risken är överhängande att det fortsätter så säsongen ut.
– Jag har inte spelat något med A-laget än mer i en träningsmatch mot Partizan Belgrad. Det är en stor trupp och tuff konkurrens. Men man får inte hänga upp sig för mycket på att jag inte får spela just nu.

Tror du att det finns chans till spel i A-laget innan säsongen?
– Chans finns alltid. Men vi får se hur tränaren resonerar. Vi bytte nyligen tränare igen och fick tillbaka en nygammal som fick sparken för någon månad sedan.

– Jag tycker ändå att det har börjat bra för mig och man måste ta hänsyn till att jag är ny i laget och allt är nytt här. Jag trivs bra både i och utanför laget.

Och Landgren gör ingen hemlighet av att han inte saknar Sverige speciellt mycket. Våren är nästan på plats i Udinese redan. Åtta plusgrader och solsken är det när vi pratar med ex-Helsingborgaren.
– Jag har förstått att det är lite annat hemma i Sverige. Jag har läst om på nätet att det varit mycket snö och kallt. Det är lite skillnad på klimatet.

Även om du har erfarenhet av allsvenskan och spel på seniornivå. Kommer det ändå inte att bli lite nervöst första gången du får spela med Udinese i Serie A.
– Ja. Den gången jag kommer att gå in i omklädningsrummet och klä om till match och dra på mig matchdräkten kommer jag nog att vara rejält nervös, precis som jag var i första matchen i Helsingborg. Men det brukar ändå släppa rätt snart. Jag har ju lite kött på benen och vet vad jag kan.

Text: Mats Jonsson