• Publicerat 23 april, 2009
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Örebro tog tredje raka segern – Halmstads BK skrällde.

Läs mer om torsdagens matcher:

IFK-talangen sänkte Hammarby: "Det var okej"
Blek insats av Charlie Davies: "Osynlig"
Serieledning – men missnöjda med spelet
HBK-löfte lättad efter skräll: ”Jag gjorde deras mål”
”Man märker att Kalmar har tappat”
Dime: "Bara ett lag som ville dansa"

IFK Göteborgs guldklimp Robin Söder lyfte läckert in matchens enda mål tio minuter in i andra halvlek. Gästerna hade det mesta och bästa på Söderstadion. Ändå var det nära att Hammarby fick med sig en poäng. I slutskedet fick Louay Chanko på en bra träff från nära håll, men IFK-målvakten Kim Christensen gjorde en högklassig benparad. Dessutom hade Hammarby en nick som räddades på mållinjen.

Hammarby – IFK Göteborg 0-1 (0-0)
Mål:
0-1 (55) Robin Söder
Varningar: HAM: Johansson, James, Paulse, IFK: Wernbloom
Domare: Michael Lerjéus
Publik: 10 011

Den första halvleken på Gamla Ullevi bjöd inte på många chanser. Men efter en halvtimmes spel satte stekhete Ivan Obolo 1-0. Ett skott utifrån straffområdet letade sig in efter ett tveksamt ingripande av Nathan Coe i Örgrytes mål.
I början av andra halvlek tog Örgryte över under en period. De hade ett stort bollinnehav och spelade mycket runt AIK:s straffområde, men kom inte till något riktigt farligt läge. Istället kom AIK åter upp och segern såg aldrig riktigt hotad ut. Klubben är nu uppe i serieledning.

Örgryte – AIK 0-1 (0-1)
Mål:
0-1 (30) Ivan Obolo
Varningar: Öis: Jonsson, Leinar AIK: Atta, Bengtsson, Ortiz
Domare: Åke Andreasson
Publik: 3 540

Helsingborg var det bättre laget i första halvlek. Ett par farliga inlägg blev resultatlösa, men i den 28:e minuten styrde Emil Salomonsson olyckligt ett inlägg av Henrik Larsson i eget mål. Men Halmstad skapade också målchanser och efter en halvtimmes spel fick unge Pär Hansson mäkta med en stark fotparad för att mota ett skott av Anel Raskaj.
I andra halvlek hade Halmstad en fin period efter en timmes spel och satte logiskt kvitteringen genom Anselmo. Helsingborg hittade in i matchen en aning efter Halmstads fina period. Men så kom en ny kalldusch drygt tio minuter senare – Joe Sise gjorde 1-2 efter en framspelning av Emil Salomonsson. På övertid punkterade sen Mikael Rosén matchen.

Helsingborg – Halmstad 1-3 (1-0)
Mål:
1-0 (28) Självmål, 1-1 (69) Anselmo, 1-2 (80) Joe Sise, 1-3 (91) Mikael Rosén
Varningar: HIF: Lantz, HBK: Anselmo, Görlitz
Domare: Stefan Johannesson
Publik: 8 818

Fem omgångar in i allsvenskan är Kalmar FF fortfarande utan seger. Örebro SK vann på Behrn Arena med 2-1. Fredrik Nordback träffade målramen tre gånger i förra matchen, vilket han även hann med i första halvlek mot KFF. I andra akten fick mittfältaren äntligen in bollen när han skarvade Samuel Wowoahs hörna förbi målvakten Petter Wastå. Då hade kvicke Eric Bassombeng redan dunkat upp 1-0 i krysset efter en hörna. Kalmar FF skapade spänning efter att David Elm kämpat in reduceringen efter en timme. Men närmare än så kom aldrig Kalmar FF.

Örebro SK – Kalmar FF 2-1 (1-0)
Mål:
1-0 (36) Eric Bassombeng, 2-0 (56) Fredrik Nordback, 2-1 (63) David Elm
Varningar: ÖSK: Bassombeng, Nordback, Almebäck, Porokara, KFF: Nouri
Domare: Daniel Stålhammar
Publik: 7 955

Trots 0-0 blev det en ganska trevlig historia på Strömvallen där bägge lagen hade en hel del chanser. Bland annat hade Gefles Jonatan Berg en frispark i målramen och Pär Ericsson var framme, men målvakten Mattias Hugosson gjorde en riktigt fin räddning. Bägge målvakterna var stabila.

Gefle – Gais 0-0
Varningar:
GEF: Bapupa, GAIS: –
Domare: Martin Ingvarsson
Publik: 3 508

Micki Almasi – Daniel Bogefors

Text: Redaktionen