• Publicerat 10 april, 2009
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Guldfavoriten vann i Örebro utan att imponera.

– Vi var absolut inte bättre än dem, säger Florén till FotbollDirekt.

– Det här var en typisk 0-0-match. Det var kanske inte helt rättvist att vi vann. Men man behöver såna här segrar för att vara med i toppen. Man måste kriga och ibland ha lite tur med sig.

Mathias Florén tycker ändå laget är förtjänta av sina fyra poäng och den nuvarande andraplatsen i tabellen.
– Idag vinner vi lite turligt men förra matchen hade vi otur och skulle helt klart ha vunnit. Det jämnar ut sig. Vi är verkligen nöjda.

Elfsborg hade svårt att skapa något framåt. För få spelare kom med i anfallen, det slogs många chanspassningar och James Keene kom ofta felvänd. Målet kom på Elfsborgs enda riktigt klara chans.

– Det är svårt att möta Örebro, särskilt på bortaplan. Jag tror aldrig att jag varit med om att göra mål på Örebro med Elfsborg tidigare, trots att jag varit med och mött dem fyra gånger.
 
Matchen såg länge ut att sluta 0-0. Men med drygt fem minuter avgjorde Joel Johansson ifrån offside-position – men framspelningen stod Örebros Magnus Kihlberg för. Assisterande domaren flaggade men huvuddomaren friade. Florén såg inte situationen bra men har hört att passningen kom från en Örebro-spelare.
– Det var starkt av huvuddomaren att inte blåsa trots att flaggan var uppe.

Örebro SK skapade flest heta chanser. Bland annat hade Eric Bassombeng ett friläge och även Roni porokara var framme och störde framför stabile målvakten Ante Covic.

Micki Almasi

Text: Redaktionen